Itt a tavaszi nagymosás ideje - Sansin tippek környezettudatos nőknek (és persze férfiaknak)

2019. április 01.
Itt is igaz: a kevesebb, több! Ha okosan töltöd meg a mosógéped, sok pénzt és energiát takaríthatsz meg.

Ha túl sok szennyes ruhát raksz egyszerre a gépbe, az megnehezíti a ruhák szabad forgását, ha pedig keveset, akkor nem lesz gazdaságos a mosás. Ezért legalább egy tenyérnyi helyet hagyj szabadon a ruhák felett a dob tetején – kényes, vagy gyapjúból készült anyagok esetén még ennél is többet.

Légy takarékos!

Csak annyi mosószert használj, amennyi feltétlenül szükséges. Ha túl sokat töltesz a mosógépbe, akkor foltok maradhatnak a ruhákon, ha pedig keveset, akkor nem biztos, hogy maradéktalanul tiszták lesznek a ruháid. Három dolgot érdemes figyelembe venni a mosószer meghatározásakor: mennyi ruhát szeretnél egyszerre kimosni, az mennyire piszkos, és persze a legnehezebb, mennyire kemény a víz, amiben mosni fogsz. Akkor mégis, mennyi az annyi? Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy mosáshoz nagyságrendileg 50 ml mosószer kell, ami körülbelül egy kupaknyi a Sansinból.  

Fontos a megfelelő hőfok.

Mindig nézd meg a ruhacímkéken lévő jezéseket! Figyelj oda a címkéken található szimbólumokra, amelyek arról adnak tájékoztatást, hogy milyen mosási hőmérsékleten tisztítsd az adott darabot. Az erősen szennyeződött ruhákat mosd külön a kevésbé piszkos vagy a rövidebb ideig viseltektől.

A mosás is lehet környezetbarát.

A környezettudatosságnak nem kell a hatékonyság rovására mennie. A Sansin termékei nem csak esztétikailag képviselik azokat az értékeket, amik fontosak neked, de a termék fejlesztői azt is szem előtt tartották, hogy kizárólag olyan összetevőket alkalmazzanak, amelyek egyszerre a környezetünkre és az egészségünkre gyakorolt hatásokat is figyelembe veszik. Ezért a Sansin mosószerek környezetben lebomló alkotóelemekből és növényi alapanyagokból állnak (a termékek jelentős része már megkapta az Amerikai Egyesült Államok legelfogadottabb erre vonatkozó igazolásait: a Vegan Society és a USDA hitelesítését).


A mosás megkoronázása: az öblítő.

Szereted egész nap érezni a ruhád illatát? Használj öblítőt! Az öblítő nem csak kellemes illatúvá varázsolja a ruhád, hanem sok esetben lágyítja annak anyagát és megkönnyíti a vasalást is. Két dolgot azonban érdemes megjegyezni: figyelj oda, nehogy érzékeny legyen rá a bőröd, és ha szárítógépet használsz, akkor a magas hőfok sajnos könnyen eltűnteti ruhádból a megkedvelt illatot.

„Olvass a jelekből”: Vegan Society


A Vegan Society (Vegán Társaság) logója által jelölt termékek egészen biztosan 100 százalékosan vegánok. A szervezetet 1944 novemberében egy vegetáriánus csoport alapította azzal a céllal, hogy iránymutatást adjon azok számára, akiknek a hétköznapjaikban fontos szerepet játszik a veganizmus. A szervezet egyik legfontosabb alapeszméje, hogy az állatok ellen irányuló erőszakot meg kell szüntetni (ezért éppen úgy ellenzik az állatokból készült élelmiszerek fogyasztását, mint az állatkísérleteket - az orvostudományban és a kozmetikai iparban egyaránt), valamint, hogy fel kell hagynunk a génmódosított termékek használatával. A Vegan Society emblémát csak azok a gyártók használhatják, amelyek a termékeiket vegánként határozzák meg, átesnek a hitelesítési eljáráson, megfelelnek a szigorú követelményeknek és befizetik az éves tagdíjukat amelyet a Vegan Society jótékony célra fordít.

A vegán minősítés elnyeréséhez az alábbi követelményeknek kell megfelelni:

  1. A kozmetikum gyártásához tilos felhasználni bármilyen állati eredetű terméket vagy alapanyagot. A kozmetikum tejet és mézet sem tartalmazhat.
  2. A kozmetikumok vagy összetevőik tesztelése során tilos állatkísérletet végezni; ezt sem a gyártó, sem a gyártó által megbízott más személy nem teheti meg.
  3. Tilos bármilyen génmódosított alapanyagot felhasználni

USDA igazolás

Az USDA Certified Biobased pecsét azt igazolja, hogy a fogyasztók számára kereskedelmi forgalomban elérhető termék magas arányban tartalmaz biológiailag termesztett összetevőket – ami persze nem csak egyfajta „eredetigazolást” biztosít, de tudatos ösztönzést is nyújt a makroszintű bioalapú (és biológiailag lebomló) összetevőket tartalmazó terméket iránti kereslet fokozása érdekében. A Sansin által forgalmazott univerzális folyékony mosószer vagy színes ruhákhoz való mosógél esetében ez az arány például kiemelkedően magas, azaz közel 80 százalékos (és persze az egyéb, 20 % körüli összetevői is természetes alapanyagokból állnak, jellemzően természetes ásványi anyagok oldott sóiból).

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
diakhitel (7), Halott pénz (1), jogosítvány (1), árviz (2), tabor (6), Szent Márton (3), Pampetrics Milán (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), operatőr (1), Hévízi-tó (1), sajtóközlemény (5), republic (1), Laky András (2), pszichoterápia (1), Hanse (2), Zalaköveskút (1), Bányai László (2), autizmus (2), rezsi (18), étrend (4), gyes (2), ajándék (8), állami támogatás (1), Zala folyó (1), Fidesz (14), Biró Róbert (15), zeneszerző (1), parkolás (8), drog (3), jaras (36), kormany (11), Kvarda Attila (25), horgász (5), Vatikán (1), pálinka (2), gyermekfelügyelő (1), Brüsszel (1), Tál Zoltán (2), Oroszlán Zsolt (2), Katedra nyelviskola (5), jatek (2), hirdetés (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Forstner Anna (1), cselgáncs (1), úszás (22), borünnep (24), sztár (2), szallas (39), állami (1)