Ismét ünnepel Keszthely!

2014. május 21.
Hagyományosan többnapos programsorozattal ünnepli Keszthely a város napját június első hétvégéjén. Az idei program annyiban különleges, hogy az önkormányzat nagyobb teret adott más programszervezőknek, civil szervezeteknek és intézményeknek, hogy csatlakozzanak rendezvényükkel az ünnepséghez.

- A programokat azzal a szándékkal állítottuk össze társszervezőinkkel ilyen sokszínűre, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – A kínálatban jól megfér egymás mellett a komoly- és a könnyűzene, a sport és a kultúra, a csendes és a pörgős program.

A városnapi rendezvények sora már csütörtökön, május 29-én elkezdődik: ekkor a Zala Szimfonikusok hangversenyére látogathat a közönség a Balaton Színházba. A zenekar Liszt- és Kodály-darabokat tűz műsorára.
Pénteken ismét egy komolyzenei koncertre invitál a program „Bachtól Kálmán Imréig” címmel, valamint a Goldmark negyvenéves kerámia szakkörének munkáiból nyílik kiállítás. Keszthely tiszteletbeli magisztrátusa is pénteken tartja ülését, melyen hagyományosan a város vezetése tájékoztatja a tagokat a közelmúltban történt változásokról és az elkövetkező évekre tervezett városfejlesztési elképzelésekről. A magiszterek a másnapi ünnepi képviselő-testületi ülésen számolnak be véleményükről és javaslataikról a megtárgyalt témákban. Szintén az ünnepi ülés napirendi pontja a város által alapított kitüntető címek átadása.

A szombati nap eseményeit a Pelso Társaság rendezvénysorozata egészíti ki kora délutántól estig. A sétálóutcán és a Fő téren egymást érik majd a folyóirat- és könyvbemutatók és a város történetének egy-egy érdekességét, neves személyét bemutató előadások. Mindezt hangulatos térzene fűszerezi, muzsikál a Festetics György Zeneiskola Klarinét Quintettje, a Pelso Lowbras együttes, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar és a Nehéz Fiúk tubaquartett. A Pelso Nap eseményeit a Fő téren a Happy Dixieland Band együttes koncertje zárja.
Szombaton a kultúra mellett a sport is főszerepet kap: idén első ízben rendezi meg az ilovebalaton.hu Kft. a Keszthely Triathlont. A sportág szerelmesei szép környezetben, európai színvonalú és szervezésű versenyen mérhetik össze erejüket, ahol az amatőrök és élsportolók is megtalálják a számukra ideális és kihívásokkal teli távokat.
A hétvége programjaiban a Belvárosi Kereskedők Egyesülete, a Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Fejér György Városi Könyvtár, és a Balatoni Múzeum is részt vállal.

Szombat este a város a Budapest Bár együttes nagyszabású ingyenes koncertjét ajándékozza a keszthelyieknek és az itt tartózkodó vendégeknek; ennek, valamint az ezt követő utcabálnak a Balaton-parton felállított nagyszínpad biztosít helyszínt.
- Az elmúlt években mind a városközpont, mind a Balaton-partunk jelentős megújuláson esett át. A szervezésnél abban a szerencsés helyzetben voltunk tehát, hogy több helyszín is kínálta magát az ünnepséghez, ezért a belvárosban és a parton is gazdag programkínálat várja a keszthelyieket – hangsúlyozta a polgármester.

A következő, pünkösdi hétvége is színvonalas programot ígér: június 7-8-án a Keszthelyi Kilométerek utcai futóverseny indulói és szurkolói népesítik meg a város utcáit, immár hetedik alkalommal.


megosztás
hozzászólások
TRX (22), vlog (4), Somogyi Zoltán (4), posta (1), Balatoni Kurzusok (8), Főügyészség (7), ló (1), Pappné Beke Judit (1), Szutrély Péter (7), vendeglátás (6), Négeli Noémi (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Paleomedicina (1), Bóka István (1), kormánymegbízott (1), Libás (2), étel (3), Sárdi Katalin (1), webshop (1), Lel Ki Főzde (1), olimpia (152), mellrák (1), menekült (1), Balaton Sound (2), Fidesz (14), alpolgármester (2), Villányi Éva (1), Balaton-part (10), Cserszegi fűszeres (1), Hanse (2), Ferenc pápa (1), vadász (2), Balaton átúszás (5), kereszt (1), állami támogatás (1), munkaviszony (1), tavasz (1), recept (178), kormanyhivatal (93), Jemen (1), Mohácsi József (8), Biró Róbert (15), Palásthy Bese (1), punkosdi regatta (9), keszthely (4040), gyümölcs (2), menetrend (3), balett (1), Fenyves allé (1), Rézsó Tamás (6)