Ismét Helikon: több mint 3000 diákot lát vendégül Keszthely

2014. március 09.
A Helikoni Ünnepségek időpontját április 24–26. között határozta meg az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítványának kuratóriuma.

– Lezárult a jelentkezési határidő az egyes kategóriákra, az eddig beérkezett nevezések alapján több mint 3000 helikonos diákot lát vendégül Keszthely április végén hazánk legnépszerűbb és legnagyobb középiskolás kulturális seregszemléjén. Az ünnepségek sikerét mutatja, hogy már tavaly novemberben, a nevezések kezdetén több színjátszó csoport jelentkezett, mint amennyit be tudunk fogadni – árulta el Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója. Több változás lesz a zsűrikben, az egyik, hogy a tavaly nyáron elhunyt Halmos Béla Széchenyi-díjas népzenész, népzenekutató helyett Agócs Gergely népzenész veszi át a feladatokat.
A központi helyszín a nagyszínpaddal a Fő téren lesz, ahol már délután elkezdődnek a programok, csütörtök este a 30Y zenekar, pénteken pedig a Szalonna és bandája lép fel, ahol össznépi táncolás várható remélhetőleg több ezer diákkal. Természetesen még sok újdonság és meglepetés várja a fiatalokat ezen a két napon. Csütörtök estére készülnek egy rekordkísérlettel, Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész és Fűzfa Balázs irodalomtörténész közreműködésével a Nagy versmondásban Nagy László versét fogják szavalni a fiatalok. Csengei Ágota abban bízik, hogy az előző Helikonokhoz hasonlóan az idei is nagyon jól sikerül, és mindenki úgy megy el Keszthelyről, hogy ide vissza kell térni a közeljövőben.

megosztás
hozzászólások
képviselő-testület (37), Festetics kastély (139), Krasznai István (1), drogmentes (1), művészet (1), kormánymegbízott (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), Horvath Terez jegyzo (29), Palásthy Bese (1), gerincvédelem (1), sorkötelezett (1), gazdasag (363), méregtelenítés (1), olimpia (152), Hanse (2), Silver fitness (1), karnevál (1), Semmelweis Egyetem (1), Ács István (10), Babos Lajos (1), Havasi Bálint (13), Gyertyánági Endre (1), egyetem (188), autóbusz (1), republic (1), Gelencsér Dental (3), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), shotokan (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Cserszegtomajfutás (5), ország torta (1), nyugdíjas (2), zene (23), Pete Krisztina (1), Gelencsér Kálmán (2), rezidance (5), Fodor Edith (3), Owaimer Aisha (1), gyilkosság (1), Tóth Csaba (3), Tál Zoltán (2), ponthatar (6), GESZ (11), Puskás Tamás (3), uzemanyag (24), politika (37), Monitor konyhája (80), földrengés (2), mobil (2), Divinyi Tamás (4)