Ismét díjat nyert a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ

2013. október 25.
Családbarát munkahely díjakat adott át az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken az Akadémián. A családbarát munkahelyeket négy kategóriában, költségvetési és non-profit szervezetek, valamint a kis-, közepes- és nagyvállalatok díjazták, és összesen 28 plakettet adtak át a cégek, illetve a költségvetési szervezetek képviselőinek. A beérkezett pályázatokat szakmai bizottság bírálta el.Családbarát munkahely plakettet kapott mások mellett a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Zalaszentgróti Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ, a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ, a Gödöllői COOP Vagyonhasznosító és Kereskedelmi Zrt., valamint az Alba és a Vértes Volán közlekedési társaság.

Soltész Miklós a díjátadó ünnepségen arról beszélt, a kormány a jövő évi költségvetésben a családi adókedvezmények kiterjesztésével, a gyed extra bevezetésével, a diákhitel-visszafizetési kedvezményekkel, a munkahelyvédelmi programmal, az ahhoz kapcsolódó adókedvezményekkel, a bölcsődei férőhelyek bővítésével mindent meg kíván tenni azért, hogy a tervezett gyerekek megszülessenek Magyarországon, és hogy a munka és a család összeegyeztethető legyen.

Utalt arra, hogy jövőre a családi adókedvezmények kiterjesztésével 260-270 ezer családnál marad több pénz, összességében 50-53 milliárd forint. Azt mondta, örül annak, hogy a nyilvánosságban, így a médiában, különböző műsorokban, a plakátokon vagy a reklámokban egyre több gyerek jelenik meg. Úgy látja, ez szemléletbeli változást jelez, és pozitív hatással lehet a gyerekvállalásra is. Hozzátette: ezt a társadalmi szemléletváltást segíti a családbarát munkahely díjak évenkénti átadása is.
Fotó: MTI, Soós Lajos

megosztás
hozzászólások
maraton (59), média (1), augusztus 20. (5), Golgota Baptista Gyülekezet (1), újszülött (1), család (1), fürdő (2), Hévíz (1219), Vigántpetend (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), freestyle foci (1), fitt (1), keszthelyi nyari jatekok (55), tartozás (1), verklifesztivál (3), meteorologia (146), KFT (1), konyha (1), Tál Zoltán (2), Év fája (1), szerelem (1), Lel Ki Főzde (1), hegyalja fesztival (3), menzareform (4), boksz (3), Biró Lajos (1), Owaimer Zoheir (1), Gulyás Orsolya (2), Rézsó Tamás (6), ÉrtékTrend extra (7), Gelencsér Dental (3), világnap (1), Mikulás (8), Rejuvena (19), zala (1156), Füzes Eszter (1), munkanelkuli (2), ország torta (1), Év szállása (1), érettségi megoldás (5), karrier (1), szép (9), kutatas (81), korcsolya (4), gyógytornász (1), adomány (1), fájdalomambulancia (2), kék zászló (1), uzemanyag (24), Paleomedicina (1)