Iskolai erőszak Keszthelyen

2014. július 24.
Zsarolás, testi sértés büntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy fiatalkorú és testvére ellen.

A fiatalkorú terhelt 2012 októberében Keszthelyen egy ismerősét különösebb indok nélkül veréssel fenyegetve a földre térdeltette, többször arcul ütötte, majd megnyalatta vele a cipője talpát. A történteket a terhelt barátja felszólításra a telefonján rögzítette.
Legközelebb egy játszótéren találkoztak, amikor is a terhelt megfenyegette a sértettet, hogyha másnap nem visz neki 7.000, Ft-ot, akkor fejbe fogja rúgni. A terhelt nem sokkal később a sértettel egy társaságban lévő másik fiatalhoz lépett és megszorította a nyakát, hasba, majd lábon rúgta. A sértett a fenyegetés ellenére nem tett eleget a követelésének.

A fiatalkorú terhelt a testvérével néhány nap múlva megjelent az egyik keszthelyi szakiskolaudvarán, hogy megkeressenek egy másik fiút, akiről azt hallották, hogy meg akarja védeni akorábban bántalmazott sértetteket. Az iskola udvarán meg is találták másik három fiatal
társaságában. Az idősebb testvér felszólította, hogy kérjen bocsánatot az öccsétől. A fiú - félelmében - a felszólításnak megfelelően nyújtotta kezét, a fiatalkorú terhelt bátyja tenyérrel nyakon és tarkón ütötte, majd arcon rúgta. Ezek után a fiatalkorú terhelt még odalépett egy
másik fiúhoz, akit nyakon vágott, és megpróbálta megrúgni.

Az egyik sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, a jobb oldali járomcsont feletti lágyrészek zúzódását, és a jobb oldali felső állcsont többszörös törését szenvedte el, melyek tényleges gyógytartama 42 nap.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terheltek ellen kényszerítés, zsarolás, testi sértés büntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon.

Zalaegerszeg, 2014. július 24.
Dr. Kondákor Ferenc
főügyész s.k.

megosztás
hozzászólások
TRX (22), georgikon (38), magyar dal napja (8), állatkert (1), kisterseg (20), CT (3), diákolimpia (1), bor (26), Pápai Gábor (6), ötös lottó (101), jaras (36), környezetvédelem (2), 3D (1), korcsolya (4), reklám (1), regisztráció (1), esztétika (8), repuloter (64), atlétika (6), tranzakciós díj (1), fitt (1), Kartali Zsuzsanna (1), idojaras (262), vízkereszt (1), tollaslabda (1), kezilabda (64), Cserép Letícia (1), Művészetek völgye (7), erdekes (538), torkos csütörtök (3), Örvényeshegy Piknik (3), Szent István ünnepe (3), gyógyfürdő (6), Balatonfüred (3), percdíj (1), 2016 (2), Gál Lajos (9), Gachályi András (3), gyermekszám (1), Zalaköveskút (1), állatkínzás (2), büntetés (3), keszthely foter (201), Musica Antiqua (2), Balatoni Kurzusok (8), lovaglás (2), terápia (4), konyha (1), betegség (12), cselgáncs (1)