Irány a keszthelyi Balaton-part! - Kivetítőn nézhető a labdarúgó világbajnokság

2014. június 11.
A négy évvel ezelőtti nagy sikerű szabadtéri rendezvény után az idei futball világbajnokság mérkőzéseit is élőben követhetik nyomon a focirajongók a keszthelyi Balaton-parton.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: mivel 2010-ben is sokan döntöttek úgy, hogy a focimeccseket a szabad ég alatt, óriáskivetítőn, ismerősökkel és ismeretlenekkel közösen szurkolva nézik, ezért úgy gondolták, hogy idén is biztosítják ezt a lehetőséget a keszthelyi és az itt nyaraló futballrajongóknak.

- A négy évvel ezelőttihez hasonló LED-falat állítunk fel, ám ezúttal a Zenepavilonnál. Azóta ugyanis megújult a Balaton-partunk, a korábbi egybefüggő kavicsos területen most sétányok, szökőkút és virágágyások vannak, így a szintén felújított Zenepavilonnál helyezzük el a kivetítőt – mondta el a polgármester. – Itt a két évvel ezelőtti beruházás során állandó padokat telepítettünk a nézőtéren, ami ezáltal kiválóan alkalmas ilyen célokra is, nincs szükség mobil ülőhelyek biztosítására.

Június 12-étől, a megnyitó ünnepségtől kezdődően egészen a július 13-ai döntőig a Brazíliában zajló világbajnokság legtöbb mérkőzését élőben követhetik majd az érdeklődők.

- Kisebb-nagyobb baráti társaságok számára kellemes találkozási pont, hangulatos esti program lehet a rendezvény, de a korábban kezdődő mérkőzések esetében családok számára is kikapcsolódást nyújthat – emelte ki Ruzsics Ferenc. – Akár a strandról vagy hajózásról érkezik a család, akár sétájuk során ejtik útba a Balaton-partot, akár kimondottan a meccs miatt érkeznek ide, kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szórakozási lehetőséget. Az árnyas fák alatt a közeli játszótér várja a legkisebbeket, és finom ételeket, italokat kínálnak a parti vendéglátóhelyek.

A Goldmark Károly Művelődési Központ által szervezett „Jó estét, nyár, jó estét, Keszthely!” rendezvénysorozat, amely évről évre szinte mindennapos programot biztosít a parti Zenepavilonnál, idén várhatóan csak a világbajnokság után, július 13-ától indul.
 

 

 

megosztás
hozzászólások
Hotel Zenit (3), Gyertyánági Endre (1), kereskedelem (1), kutatas (81), viz (1), alga (1), áruház (1), keszthely balaton kekszalag (5), repuloter (64), Balaton átúszás (5), Magyar Turizmus Zrt (45), vallás (1), Player's Restaurant & Bar (2), egyetem (188), jóga (1), kutyás strand (5), Polgári vélemény (6), torkos csütörtök (3), Varga Andrea (13), munkanelkuli (2), ellazulás (1), Palinkas Robert (83), Palásthy Bese (2), Varga Terézia (1), Biró Róbert (15), néptánc (4), Libás (2), Manninger Jenő (384), nyár (1), Clemens Zsófia (1), Spa Hévíz (3), béremelés (2), Zalai Kutyasuli (1), rezidance (5), Hosszú Katinka (2), erettsegi (72), Horváth Mariann (1), Örvényeshegy Piknik (3), hirdetés (1), VOLT fesztival (7), statisztika (2), kenyér (7), képviselő-jelölt (5), Erdély (2), palyazat (164), vívás (1), Alsópáhok (51), Dublecz Karoly (2), művészet (1), Könnyid László (1)