Ingyenes a parkolás Hévízen, de nem mindenhol!

2018. február 12.
Nem tudjuk, hogy milyen összeesküvések állnak a háttérben, de valahogy sosem jut el az országos média szintjére, amikor egy zölden gondolkodó városvezetés megpróbálja a lakókat és a városba érkezőket a tisztább közlekedés felé terelni,

és ingyenessé teszi a zöld rendszámos autók számára a parkolást a közterületi parkolókban.

Hévízről sem tudtuk, pedig már 2017. november 1. óta nem kell a településen fizetni a parkolásért annak, aki tisztán benzines vagy dízeles füstokádó szörny helyett zöld rendszámos, teljesen vagy részben elektromos autóval jár a városban. A helyi parkolási rendelet szerint az I. parkolási zóna (Széchenyi utcai, sorompóval zárt nagy parkoló) kivételével mindenütt ingyenes a parkolás az ilyen autókkal.

Hévíz egyébként nem pályázhatott az önkormányzatok számára kiírt pályázaton, mert a lakosságszám nem éri el a 15 ezer főt. Ennek ellenére már áll egy egyelőre nem működő elektromos töltő a településen, ami megint csak jó jel a villanyautóval közlekedők számára.
Forrás: villanyautosok.hu

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Gulyás Orsolya (2), jótékonyság (3), voroskereszt (24), ÉrtékTrend (35), Jazz Fiesta (2), népszavazás (1), transzfer (1), jogosítvány (1), divat (4), Keszthelyen élni (6), turisztika (93), Bock Bisztró Balaton (16), Varga Andrea (13), Semmelweis Egyetem (1), táplálkozási tanácsadó (1), repülőtér (20), Happy Dixieland Band (8), kormany (11), párbajtőr (1), LMP (4), shotokan (1), kutatók éjszakája (1), tanulmány (11), Czigány Sándor (2), Brüsszel (1), szakács (1), Halház kft (1), Berecz András (1), Tóth Csaba (3), Balaton átúszás (3), energia (6), jatek (2), Csokonai társaság (1), országgyűlési képviselő (33), gyógyítás (1), gyermek (12), szauna (2), fájdalommentes (3), kitüntetés (6), bezárás (1), árviz (2), Bóka György (2), ökölvívás (2), e-kereskedelem (1), gyógytornász (1), hazassag (6), Schmied Zoltán (1), vasút (10), traffipax (4), Koncz Zsuzsa (1)