Indul a második ütem – forgalomváltozások várhatók!

2012. március 22.
Három különböző munkaterületen kezdődik meg a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az építkezések miatt több helyen változik a forgalmi rend. A teljes beruházáshoz több mint egymilliárd forint uniós támogatást nyert az önkormányzat.

Georgikon utca
A Kastély utca és a Georgikon út kereszteződésének átalakításával gyalogátkelőhely és parkolók épülnek, valamint megújul a Georgikon utca Deák Ferenc utcáig tartó szakasza.  Az építkezés ideje alatt, és később, a végleges forgalmi rend szerint is a Kastély utcából csak balra, a Szalasztó utca felé lehet továbbhaladni, a Georgikon utca irányába megszűnik a jobbra kanyarodási lehetőség.  A kereszteződés az építkezés alatt végig átjárható lesz, egy sávon lehet haladni ezen a szakaszon a Kastély – Szalasztó, valamint a Georgikon – Szalasztó utca útirányokon.

Rákóczi tér
A sokszor indokolatlan zsúfoltság, gyakori forgalomtorlódás nagy terhet ró a Rákóczi térre, különösen a nyári időszakban. A jelenlegi kialakítás a helyismerettel nem rendelkezőket, a parkolóhelyet keresőket és a városközpontot megközelíteni szándékozókat egyenesen beterelte a térre. Az új közlekedési rend kialakítása e hét pénteken megtörténik, amely hétfőtől (2012. március 26-tól) lép életbe: eszerint a Tapolcai út és a Zsidi út irányából nem lehet behajtani a Rákóczi térre. A Tapolcai útról érkezve balra, a Lovassy út felé, illetve jobbra, a Vásártér és a Zsidi út irányába kanyarodhatnak az autósok. A Zsidi út irányából érkezők csak egyenesen, illetve balra haladhatnak.  Az építkezés ideje alatt, és később a végleges forgalmi rend szerint is ez a szabályozás lesz érvényben. Ezáltal a Rákóczi utca mentesül a kényszerkapcsolatból adódó autóforgalomtól, és a külső forgalmi gyűrűn érkezők is ott haladhatnak a városközpont felé, ahol úticéljuknak az a legjobban megfelel.
A munkálatok alatt a közlekedési lámpák nem működnek a kereszteződésben.
Ezen változások miatt a Lehel utca mindkét oldalán megszűnik a gépjárművel történő várakozás és parkolás lehetősége.

Az építkezéssel érintett területeken található üzletek áruszállítása biztosított, ezért nyitva tartásuk zavartalan lehet, és a lakók közlekedését sem akadályozzák a munkák. Ütemekre bontva folyik majd a beruházás, a csomópontok részleges, minimum egysávos átjárhatóságának biztosításával.

Városi piac
A piacon is megkezdődnek a belváros-rehabilitáció első ütemét kiegészítő, de a második szakasz projektelemei közé tartozó átalakítások. Elsőként az élelmiszerpiac területén indulnak meg a munkák, és hamarosan a fősétány átépítésére is sor kerül.

Ezekkel párhuzamosan a Fő térre nyíló utcák (Széchenyi és Iskola utca, Kossuth köz és a sétálóutca) bejáratának szépítését is elvégzi a kivitelező, hogy harmonikus átmenetet képezzen felületük az új térburkolattal.

Önkormányzatunk kéri a térségben lakók és a városban közlekedők szíves türelmét az építkezés ideje alatti kellemetlenségekért.

megosztás
hozzászólások
verseny (2), gyász (1), videó (1), Mikulás (8), törvény (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), LMP (4), balatoni strandbelépő (1), vízimentő (5), kávé (2), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), világbajnokság (2), Szeiler Gábor (1), Benkő Lívia (1), média (1), Szabó Ilona (1), parkolás (8), Pál Attila (1), Magyar Turizmus Zrt (45), DJ Gerysson (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Aradvári László (1), regatta (2), keszthelyi kilometerek (78), orosz (1), Puskás Tamás (3), Spa Hévíz (3), tiltakozás (1), tanulmány (11), köztársasági elnök (1), antsz (15), film (8), Rigo Csaba (36), CT (3), Ruzsics Ferenc (434), margaret thatcher (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), fürdő (2), Eurostat (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), taverna (25), Bradley Cooper (1), voroskereszt (24), halottak napja (1), kormany (11), Marsalkó Dávid (1), Bocuse (3), monitormagazin (107), reklám (1), erdekes (538)