Indul a keszthelyi Balaton-part fejlesztése

2011. november 03.
Jövő nyárra már hosszabb sétány és megújult tér fogadja a vendégeket a keszthelyi mólónál. A vállalkozási szerződés csütörtöki megkötését követően a város átadta a munkaterületet a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek.

 

Ruzsics Ferenc polgármester a szerződés aláírása előtt elmondta: a beruházás szorosan kapcsolódik az önkormányzat más városfejlesztési terveihez, többek között a belváros jelenleg is zajló nagyszabású felújításához. 
 
Az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán csaknem 300 millió forint támogatást nyert a projekt megvalósítására, melynek keretében folytatódik és díszkivilágítást kap a parti sétány és megújul a móló bejáratánál található tér: a meglévő virágágyások mellett új növényszigetekkel bővül. A vasúti sínek után két helyen „fogadópont” kerül kialakításra, melyektől felújított sétány vezet le közvetlenül a partra. A Hullám és Balaton szálló műemlék épületének környezete is megszépül, valamint minőségi utcabútorok, szökőkút, információs táblák és egy szenior játszótér egészíti ki a beruházást. Fontos része a projektnek, hogy a Balaton-part rendezvényhelyszíni szerepét megerősíti, így az jóval alkalmasabb lesz nagyobb tömeget befogadó szabadtéri programok megrendezésére. A Zenepavilon alatt öltözők és raktárhelyiség kerül kialakításra és új nyilvános illemhely is épül.
 
Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a pályázatról szólva elmondta: a városnak sikerült úgy összeállítani, megtervezni a projektet, hogy 85 százalékos támogatást érhetett el. Így a csaknem 350 millió forintos beruházáshoz alig több mint 50 millió forint önrészt kell vállalnia az önkormányzatnak. 
- A város jelenleg zajló beruházásai mellett ezzel a fejlesztéssel, valamint ennek a tervezett második ütemével látványos megújulást ér el Keszthely, méltóvá válva a Balaton fővárosa címre – hangsúlyozta az elnök.
 
A kivitelezőt közbeszerzési eljárás során választotta ki a város. Az első fordulós értékelést követően lefolytatott tárgyaláson 6 pályázó vett részt. Az értékelő bizottság bírálata alapján a képviselőtestület az eljárás nyertesének a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Zalai Általános Építési Vállalkozó (ZÁÉV) Zrt-t hirdette ki. A cég képviseletében Peresztegi Imre vezérigazgató írta alá a bruttó 306 millió forintról szóló vállalkozási szerződést. A vezérigazgató elmondta: a munkaterület mai átvételével az építési munkálatokat meg is kezdik, hogy tartani tudják a szerződésben rögzített 2012. május végi szoros határidőt. Hozzátette: lehetőség szerint igyekeznek tekintettel lenni a május elsejei turisztikai szezonnyitóra, ezért a tervek szerint a terület nagyobb részén addigra már befejezik a munkálatokat.
megosztás
hozzászólások
esztétika (8), kozlekedes (8), vállalkozó (4), Krassói Katalin (1), uszoda (9), FINA vizes világbajnokság (1), balett (1), Krepsz Zoltán (38), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Eurostat (1), Jobbik (10), himnusz (1), verseny (2), Tóth Levente (2), szépségápolás (8), Márki Péter (1), Balatonfüred (3), Kovács Beatrix (1), traffipaxrendszer (1), Clemens Zsófia (1), e-kereskedelem (1), kenyér (7), mobil (2), Kovács Ernő (1), Horváth Szabina (1), Március 15 (2), Street Festival Keszthely (1), Szeiler Gábor (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), igazgató (1), Alsópáhok (51), paralimpia (4), dinnye (1), Lidl (1), drogmentes (1), Budapest (3), törvény (1), Papp Gabor (227), Kartali Zsuzsanna (1), MTI (595), környezetvédelem (2), csillaghullás (2), Bóka György (2), telihold (1), szalon (1), munkanelkuli (2), Németh Veronika (1), Kocsis László (1), programajánló (19), kultura (22)