Indul a balatoni szezon

2012. május 17.
Pénteken indul a Balaton7 programsorozat, amelynek célja, hogy előrehozzák a balatoni szezon kezdetét - mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. stratégiai és marketingigazgatója csütörtökön a Balaton-Day elnevezésű szakmai rendezvényen, Budapesten.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett balatoni programsorozat május 18-ától 28-áig tart. Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának felhívására mintegy 90 szolgáltató jelentkezett - közölte Maráczi Gábor. Csaknem hetven szálláshely és húsz étterem várja kedvezményekkel a vendégeket. A programokról részletesen a www.itthon.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.
Az igazgató hangsúlyozta, hogy az MT Zrt. idei kampányának középpontjába a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a dél-dunántúli vizek, valamint az ezekhez kapcsolódó programok kerülnek.
A turizmus összességében 8-9 százalékkal járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez. Az adatok szerint az év első negyedévében a beutazó forgalom növekedése állt a turizmus jó teljesítménye mögött, a belföldi turizmus 3 százalékkal csökkent - mondta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője.
A főosztályvezető a belföldi turizmus élénkítését segítő eszközök közül kiemelte a Széchenyi Pihenő Kártyát, amelyből már több mint 550 ezret adtak ki, és a munkavállalók több mint 28 milliárd forintot igényeltek a kártyára. A feltöltött összegből eddig 2,6 milliárd forint folyt be az elfogadóhelyekhez.
A közmédia is szívügyének tekinti a belföldi turisztikai értékek népszerűsítését, idén már június 11-én elkezdődik a Balatoni Nyár című műsor - mondta el a sajtótájékoztatón Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese. Az m1 és a Duna World csatorna szeptember 2-áig minden délelőtt kétórás élő műsort sugároz, délutánonként pedig ezekből egy válogatást láthatnak a nézők. Az MR1-Kossuth Rádióban szintén délutánonként a Közelről című műsorban jelentkezik majd egy félórás balatoni összeállítás. mti

megosztás
hozzászólások
La Montanara (1), Rúzsa Magdi (1), csapadék (1), vízkereszt (1), atlétika (6), Halház kft (1), véradás (2), relaxáció (1), internet (20), tanulmány (11), egeszsegugy (266), republic (1), Magyar Telekom (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), matolcsy gyorgy (1), diploma (4), mav (25), Fidesz (14), Bóka György (2), álommeló (1), operatőr (1), percdíj (1), állatkert (1), hullámmasszázs (1), TDM (3), szavazas (9), alapítvány (2), vendeglátás (6), Budapest (3), vadász (2), Szennyai Anita (2), Balsai Móni (1), tűzoltó (32), állatvédő (5), influenza (2), Bethesda (1), óvoda (7), munkaviszony (1), Básti Juli (1), Playboy (1), Libás (2), Gelencsér Kálmán (2), étrend (4), Balaton (1157), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Centrál Színház (1), onkentes (3), ruha (2), Életfa iskola (2), jég (5)