Így látták Hévízt, a Balatont az osztrák tévések

2014. július 16.
A főszezon kezdetére időzítve egymást érik a sajtóutak a Balatonnál, amelynek hatására turistacsalogató cikkek születnek a magyar tengerről. Július közepén került adásba az ORF osztrák televízió utazási magazinjában az a 20 perces összeállítás, amelyben – a Hévíz város és a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett tanulmányúton gyűjtött – élményeikről számoltak be a szerkesztők.

Az emberközeli történetekben, csodálatos felvételekben és informatív interjúkban gazdag összeállítás valóban vágyat ébreszt a nézőben, hogy útra keljen, és az idei nyaralása helyszínéül a Balatont és Hévíz városát válassza. A 25 évvel ezelőtti határnyitásra való emlékezés jó lehetőség az osztrák-magyar barátság erősítésére, a történtek közös felelevenítésére. Íme a kisfilm!
 


A régió szolgáltatásainak és újdonságainak megismertetése érdekében a VinCE borfesztivál bejárását követően július 16-18. között újabb, ezúttal 7 főből álló osztrák újságírócsoport keresi fel a Bakony és Balaton térségét. A fenti akciók alapján Ausztriában több százezres célközönséghez jut el a balatoni nyaralásra buzdító üzenet. Nyugat-Magyarország után az osztrákok által második legkedveltebb magyarországi turisztikai régió a Balaton, ahol az elmúlt évben több mint 52 ezer osztrák vendég fordult meg a kereskedelmi szálláshelyeken. Ez alapján Németország után Ausztria a legnagyobb küldőpiaca a régiónak, a külföldi vendégekhez viszonyított részesedése 15 százalék. Az osztrákok továbbra is szívesen jönnek a magyar tengerhez, de egyre többen saját nyaralójukban szállnak meg. A Balaton partján és a környező régiókban mintegy 120 ezer osztrák tulajdonban lévő ingatlan van, amelyek a legóvatosabb becslések szerint is közel 1 millió osztrák vendégéjszakát „szorítanak ki" a kereskedelmi szálláshelyekről. Az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten Magyarországon, aminek nagy része turisztikai célú költés. A jól fizető osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forintot 'fizetnek be' a hazai költségvetésbe. Az osztrákok utazási szokásairól részletes tanulmányok és elemzések itt, ahonnan az aktuális trendriport is elérhető: http://at.gotohungary.com/dokumentumok (piackutatás). Forrás: MT Zrt.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
kerekpar (27), bezárás (1), Monitor Extra (21), piac (6), Bibó Gimnázium (1), hotel mirage (1), keszthelyi kilometerek (78), kötélugró (1), Astellas-díj (2), Révai Gábor (1), Tóth Csaba (3), Illés Fanni (1), gyermekbarát (2), bor (26), pálinka (2), Hegyi Roland (HR) (5), Ács István (10), Krassói Katalin (1), hulladék (3), keszthely balaton kekszalag (5), Novák Péter (1), hospice (1), étterem (11), oscar (13), szakma (1), gyermek (12), Gyarmati Noémi (1), rendőr (3), Ifi Ferenc (1), Szabó Ilona (1), túlsúlyos (3), Együtt (1), Pál Attila (1), Négeli Noémi (1), cégtörlés (3), keszthelyi nyari jatekok (55), szép (9), paralimpia (4), verklifesztivál (3), vállalkozó (4), jog (3), kollégium (1), SzezOn bevásárló közösség (1), óvoda (7), verseny (2), onkentes (3), Sárdi Katalin (1), népszavazás (1), dunantul (23), Paleomedicina (1)