Így is gondolhatunk az adósságrendező hitelre

2018. szeptember 20.
Manapság nagyon sokan esünk abba a hibába, hogy hitelt hitelre halmozunk, majd fizetni sem tudjuk azokat és már nem segíthet más csak az adósságrendező hitel.

Ebben az esetben adósságaink belekerülnek a pénzintézetek olvasztótégelyébe, ahol a sok kisebb tartozást egy kölcsönné „gyúrják” össze, ezzel pénzt és időt is spórolva nekünk.

Mit jelent az adósságrendező hitel?

Az adósságrendező hitel több pontban is emlékeztet a hitelkiváltó kölcsönre, amellyel egy vagy több jelzáloghitel kiváltására van lehetőségünk. Azonban ez ennél egy tágabb fogalom, mivel bármilyen adósság rendezésére alkalmas. Ezt általában akkor szokták igénybe venni, ha egy háztartás többféle kölcsönnel rendelkezik vagy azok fizetését már nem bírja el a családi kassza.

A kiváltandó hitelek között szerepelhet jelzáloghitel, amely lehet építési, szabad felhasználású és lakáshitel. Lehet fogyasztási hitel is, ilyen a személyi kölcsön és a hitelkártya. Tehát a cél az, hogy a sok kisebb tartozást összevonják, amelyet így kedvezőbb feltételek mellett tudunk törleszteni, ezáltal csökkentve a család havi kiadásait.

Milyen tartozások esetén éri meg váltani?

Amennyiben kedvezőtlen feltételekkel igényeltünk személyi kölcsönt vagy folyószámlahitelünk van. Érdemes igénybe venni áruvásárlás miatt fellépő adósság esetén vagy olyan ingatlantartozások végtörlesztésére, amelynek magas a kamata és hamarosan lejár.  Esetleg régebbi hitelkártya tartozás miatt, melynek a kamatai az égbe szöktek.

Adósságrendező kölcsön tulajdonságai

Manapság az adósságrendező hitel elbírálása esetén a pozitív adósok közül válogatnak a pénzintézetek, tehát akik időben és megfelelően törlesztették szerződésben szereplő összeget. Késedelmes törlesztés és problémás adósságok esetén nem nagyon van lehetőség erre az opcióra.

Ebben az esetben az összes kiváltandó tartozással kapcsolatosan megvizsgálják a hitelmúltat, ami nagy mennyiségű dokumentációval és hosszadalmas adminisztrációval jár.

A pénzintézet a kiváltott kölcsönök tőkéjén felül plusz összeget hagy jóvá, ezt nevezzük puffernek. Ez magában foglalja az előző tartozások végtörlesztési díját és azon díjakat, amelyek az újabb hitel felvételéhez kapcsolódnak.
Ezeket több helyen be lehet építeni a szerződésbe, melynek előnye, hogy nem kell súlyos százezreket azért kifizetnünk, amiért igénybe vettük az adósságrendező hitelt. Lehetőség van még plusz összeg igénylésére is, amely függ a fedezettől és a jövedelemtől. Ezt szabadon fel tudjuk használni.

A szóban forgó szolgáltatás számos banknál nem érhető el. Általában azon pénzintézeteknél találkozhatunk vele, akik aktívak, de nehezen találnak új ügyfeleket.  

Nagyon fontos, hogy amennyiben az adósságrendező hitel felé hajlunk és bele is vágunk, fontos a felkészülés és nem árt egy megfelelő szakmai tudással rendelkező hitelközvetítő sem, hiszen a tartozások számától függően számtalan dokumentációt kell szolgáltatni, amely nagyon sok utánajárással és körültekintéssel jár.

Adósságrendező személyi kölcsönök

Korábban az volt a jellemző, hogy adósságrendezéshez csak jelzáloghiteleket vehettünk fel, - ekkor szükség volt ingatlanfedezetre - de ma már személyi kölcsönnel is rendezhetjük kisebb összegű tartozásainkat.

Ennek előnye, hogy nincs szükség fedezetre, csak rendszeres havi jövedelemre, melynek el kell érnie a 250.000 Ft-ot. Fontos, hogy csak forinthitelt lehet kiváltani a kölcsönnel és csak abban az esetben, ha rendszeresen fizetünk a banknak.

Hogyan tudjuk csökkenteni a terheket, ha a hitelkiváltást választjuk?

Érdemes olyan konstrukciót választani, amelynek törlesztője megegyezik a jelenlegivel, de a futamideje rövidebb, így valóban nem lesz kevesebb a havonta fizetendő részlet, de legalább hamarabb ki tudjuk nullázni.

Második esetben a meglévővel egy futamidejű kölcsönt érdemes felvenni, de mindenképp alacsonyabb kamatozásút.

A harmadik variáció pedig, amikor a meglévő feltételekhez hasonló futamidejű és törlesztőrészlettel rendelkező kölcsönt veszünk fel, de a hitelösszeg magasabb, mint amit a meglévőből még vissza kell fizetni.

Egy példa a Cofidis adósságrendező kölcsönéről

Előnye, hogy a drága hitelt olcsóbbra válthatjuk, így pénzt spórolunk, ezáltal csökken a havi részlet összege is. Mindenképp időt is spórolunk, hiszen egyetlen kölcsön törlesztőjét észben tudjuk tartani.

A Cofidis által nyújtott további előnyök:

    -    Az adósságrendező hitel mellé, szabad felhasználású kölcsönt is igényelhetünk
    -    Nincs számlavezetési, hitelbírálati és folyósítási díj
    -    A passzív KHR listán szereplők is igényelhetik
    -    Bevonható adóstárs is

Feltétele, hogy forint- és nem jelzálog alapú kölcsönöket váltsunk ki vele, valamint, hogy rendelkezzünk igazolt, rendszeres havi jövedelemmel. Utóbbi értékétől függ, hogy mekkora összegre tarthatunk igényt. Ez a következőképp alakul:

    -    100.000-500.000 Ft igényelt összeghez, legalább 70.000 Ft nettó jövedelem szükséges
    -    500.001-800.000 Ft, legalább 95.000 Ft
    -    800.001-3000.000 Ft, legalább 110.000 Ft
    -    3000.001-4000.000 Ft, legalább 150.000 Ft

Az egyik legfontosabb tényező a végére maradt, amely nem más mint a referencia THM, ez mindössze 13,36%.

További hasznos információkért érdemes felkeresni a Hitelmindenkinek oldalt, ahol a kalkulátor segítségével megtudhatja, mekkora összegű adósságrendező hitelt vehet fel és kiderítheti, hogy mely kölcsön a legmegfelelőbb az Ön számára.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
kávé (2), étrend (4), alga (1), Forstner Anna (1), Schmied Zoltán (1), luxor (99), regisztráció (1), vuz kft (17), Polgári vélemény (4), kitüntetés (6), zivatar (1), jatek (2), étterem (11), Festetics kastély (138), statisztika (2), online (1), Brüsszel (1), nagyik karácsonya (1), Csokonai társaság (1), spinning (1), Rezi (1), Palya Bea (1), tispol (3), vasárnapi pihenőnap (3), Spa Hévíz (3), ponthatar (6), alakformálás (6), arckezelés (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), tenisz (3), sarmellek (53), lotus (1), gazdasag (363), Négeli Noémi (1), parkoló (4), Cseh László (1), orvos (22), republic (1), Palásthy Bese (2), daganat (6), dinnye (1), Ollári Barbara (1), Cserszegi fűszeres (1), Donkó Imre (1), Horváth Szabina (1), Pálfi Attila (1), lovaglás (2), Czigány Sándor (2), közétkeztetés (4), ruha (2)