Idő és türelem kell az átalakításhoz

2011. augusztus 09.
Lassan a fél évhez közeledik a Fő téri rekonstrukció, azonban nem várt akadályok nehezítik a munkálatokat. A polgármester reméli, hatékonyabb szervezéssel tartani tudják a határidőket, és az időjárás is kedvező lesz.


Nem várt esemény volt a régészeti feltárásokkor talált középkori emlékek körüli huzavona. Az ásatások során rábukkantak a középkori várfal töredékeire, egy bástyára és a kaputoronyra a plébániatemplom közelében, valamint egy római épület romjai is előkerültek. A város az építészeti emlékek egy részének látványos bemutatását tervezi, ezzel is többletfunkciót kap a hely, azonban újabb tervezést igényelt a változtatás. A Fő téren, a rendház mellett egy lejtős részt alakítanak ki. A napokban került a kivitelezőhöz a módosított terv.
A tér nyugati oldalán folytatódhatott volna a munka, de mint kiderült, az E.ON egyik vezetékkötege máshol volt, mint ahogy a tervekben szerepelt. A változtatást szintén engedélyeztetni kellett, ez is időt vett igénybe − mondta Ruzsics Ferenc polgármester.
A tér díszburkolatát folyamatosan csinálják, a munkálatot a Reneszánsz Zrt. végzi. Az eredeti tervek alapján november 30-ig befejeződik a tér burkolása – ígéri a kivitelező vezetése. Ruzsics Ferenc két hete találkozott a cég vezérigazgatójával, illetve a Közgép Zrt. vezérigazgató-helyettesével, hogy megbeszéljék a problémákat.
A műszaki ellenőrzésről kötött kötelezően előírt szerződést a város a VeszprémBerrel. Rögzítik a munkanaplóban a munka kezdetét és végét, illetve bejegyzést készítenek a munkafolyamatokról és a tevékenységekről is. Ruzsics Ferenc − áttekintve a munkanaplót − úgy véli: hatékonyabb szervezésre van szükség ahhoz, hogy gördülékenyebb legyen az átépítés.
A polgármester bízik abban: tartani lehet a november végi határidőt, és végre megcsodálhatják az itt élők és az ideérkezők Keszthely új színfoltját, ahol a múlt és a jelen találkozik.

megosztás
hozzászólások
euronews (1), Gelencsér Kálmán (2), költségvetés (1), kilométer (1), Fodor Márk (8), Kovács Patrícia (1), születés (16), ipsos (1), recept (178), fájdalommentes (3), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), áruház (1), husvet (14), Pampetrics Milán (2), szépségápolás (8), Joós Attila (1), diploma (4), testkezelés (2), Zalaszántó (2), fájdalomambulancia (2), regisztráció (1), egyház (2), HUSZ (7), riporter (1), Kartali Zsuzsanna (1), Tál Zoltán (2), 2016 (2), Nagy Bálint (10), Télikert (5), Naszádos Antal (1), kékszalag (12), Rio 2016 (32), jutalom (1), Zsittnyán Tamás (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), fejlesztés (12), Reischl-sörház (1), sofőrszolgálat (1), Serenity Hill (1), Zala folyó (1), Bóka István (1), csillaghullás (2), Bródy János (1), Kocsis László (1), Rézsó Tamás (6), Pete Krisztina (1), kutatók éjszakája (1), Dublecz Karoly (2), Fodor Edith (3), szuperhold (1)