Idén is lesz Balaton fagyija verseny!

2015. április 13.
Újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni. - nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.A győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdájában megkóstolhassuk. Tavaly a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői fagylaltozó készített el először Balaton randevú néven. A receptet nyilvánosságra hozták és bármely fagyizó ingyenesen felhasználhatja azt.

Május  1-től nem csak a Balaton fagyija miatt nyitnak ki a  helyi vendéglátóegységek. Május 10-ig, a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében, 120 olyan programon vehetnek részt a turisták, amelyekkel a helyiek azt szeretnék bizonyítani, hogy érdemes tavasszal is a tó partjára jönni. Sok étterem kávézó 20-30 százalékos kedvezményt is ad áraiból ebben az időszakban. Balatongyörökön ebben az időszakban például palacsintafesztivált rendeznek, de a később pedig érdemes átruccanni Balatonfüredre is, ahol  érdekes kísérletbe kezdenek. Cukrászdákban fogják árusítani Picasso kedvenc balatoni süteményét. A recept híres helyi cukrászok bevonásával készül, a helyi Picasso kiállítás szakembereivel közösen képzelik majd el, milyen is lehetne az a balatoni sütemény amelyet a művész is szívesen fogyasztana el, ha ma is élne! Az akció kitalálói szerint azok, akik megkóstolják a Picasso-szeletet, kedvezményesen mehetnek majd be a Vaszary Villába, a híres katalán festő kiállítására.

Ezzel kapcsolatban Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat főosztályvezetője elmondta. A Balatonnak nagy szüksége van a kulináris és művészeti eseményekre. Nemzetközi kutatások is ezt bizonyítják. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) elemzései rámutatnak arra, hogy az elmúlt két évtizedben a kulináris és kulturális turizmus egyértelmű megatrendként jelenik meg a világ turisztikai piacán. Az UNWTO becslései szerint a nemzetközi turizmus bevételeinek 40 százaléka a kulturális turizmusnak köszönhető.
Forrás: Élelmiszer Online

megosztás
hozzászólások
természetgyógyászat (2), Hévíz (1219), Fehér szalag (1), online (1), Balatongyorok (136), alkalmassági (1), recept (178), Szutrély Péter (7), Hosszú Katinka (2), Anna-bál (2), nyugdíjas (2), tűzoltó (32), erdő (2), nav (29), szépségápolás (8), kert (1), csillaghullás (2), bank (7), autizmus (2), Bóka István (1), Sifter Rózsa (1), Love your belly (2), programajánló (19), transzfer (1), jaras (36), Zalaegerszegi Törvényszék (12), ellenőrzés (2), kozlekedes (8), vallás (1), efott (6), temetés (2), Év fája (1), kisterseg (20), Astellas-díj (2), skandinav lotto (81), keszthelyi-hegység (1), világbajnokság (2), Havasi Bálint (13), KFT (1), verklifesztivál (3), GESZ (11), boksz (3), közmunka (1), test (1), Varga Endre (4), életmód (10), Szeiler Stúdió (32), tanulás (2), debrecen uszo eb (16), férfi (1)