Húsvét a Balatonnál

2016. március 06.
Idén korán érkezik a Húsvét. Március utolsó hétvégéjén régiószerte programokkal kedveskednek a gyermekeknek és családjaiknak.Gyenesdiáson
állatsimogató, süteménysütés, kézműves játszóház várja a húsvéti készülődés alkalmából tartott vásáron az érdeklődőket március 19-én. Ugyanezen a napon a keszthelyi Balaton Múzeumban is tartanak családi napot, a Tihanyi Levendula Házban pedig a húsvétváró foglakozáson a látogatók kifújt tojásokat díszíthetnek – a levendulaszörp megkóstolása és a filmvetítés is kihagyhatatlan program a Belső-tó partján. Később is érdemes visszatérni Tihanyba, ahol március 27-én tartanak Húsvéti Nyuszibulit.

A Tavaszi Szünidei Matinén március 24-29. között a keszthelyi Balaton Színházban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan a kicsiket játszóházakba és olyan népszokásokat felelevenítő bemutatókra várják, mint a húsvéti tojásdobálás. Az ünnepkörhöz kapcsolódó ismeretterjesztő előadás, vagy a hagyományos húsvéti táncház inkább a felnőtt korosztályt célozza meg.

Ha húsvét, akkor befut az első hajó a balatonfüredi kikötőbe! Az esemény jelzi a magyar tenger ébredését és a turisztikai idény kezdetét is.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság húsvétkor is szeretettel várja az érdeklődőket.
A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban a kézműves játszóházban természetközeli, tavaszváró húsvéti dekorációk készülnek, húsvéthoz kötődő hagyományok elevenednek meg. Megtekinthetők lesznek a múlt évben készült tavaszi-húsvéti témájú gyermekrajzok. Tojásvadászatot hirdetnek gyermekeknek: az eredményes „vadászokat” lovaskocsizással jutalmazzák március 26-27-én. A Vörsi Tájházban Húsvét hétfőn kézműves játszóház, tavaszi-húsvéti témájú gyermekrajzok kiállítása várja a gyermekeket. A Tájház ezen a napon kedvezményes jeggyel látogatható.

Húsvéti szórakoztató programok, koncertek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt Hévízen is március 25-28. között.  

megosztás
hozzászólások
Laky András (2), debrecen uszo eb (16), marko peter (22), e-kereskedelem (1), polgármester (153), Polgár Zsolt (1), Top 50 (1), gyümölcs (2), DJ Gerysson (1), kultura (22), gyermekfelügyelő (1), Télikert (5), KiBeszél (14), Hotel Zenit (3), Partics Roland Hunor (1), Manninger Jenő (384), véradás (2), gyed (3), web (5), Apák napja (1), könyv (1), Tóth Levente (2), transzfer (1), ingatlan (12), sarmellek (53), goldmark muvelodési kozpont (60), Semmelweis Egyetem (1), sztárportré (3), Dumaszínház (2), nagyik karácsonya (1), Pampetrics Milán (2), pálinka (2), Carbona (9), zala (1156), Ollári Barbara (1), Tata (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), tengerpart (1), katona (1), maraton (59), kezilabda (64), Nardai Sarolta (1), zene (23), közmunka (1), shotokan karate (3), diploma (4), Oláh Péter (2), Playboy (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), VÉDA (1)