Horgászcentrum épül Keszthelyen a Balaton partján

Horgászcentrum épül Keszthelyen a Balaton partján

2019. január 21.
Tizenhat apartman, csónakbérlési, szabadtéri főzési- és sütési lehetőség biztosítja majd a horgászok kényelmét a közvetlen Balaton-parti keszthelyi horgászcentrumban.

fotó @ CsodalatosBalaton

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) keszthelyi területét választotta arra, hogy egy hézagpótló szolgáltatással segítse a horgászturizmus növekedését - olvasható a CsodálatosBalaton.hu portálon.

Az egyhektáros, egykori halásztelep területén egy két épületből álló, összesen 16 apartmant magába foglaló horgászcentrumot alakít ki a BHNp Zrt., mely a 2019-es szezontól fogad vendégeket. Jelenleg még a belső munkálatok zajlanak, s ezt követően a tereprendezés következik. Tervezés alatt áll a kikötő teljes felújítása, valamint az egykori jégverem átalakítása is.

fotó @ CsodalatosBalaton

Az infrastruktúra kialakításánál elsődleges szempontunk, hogy a horgászok igényeit az év minden időszakában megfelelően kielégítsük, s a Balaton-part egyik kiemelt városából, Keszthelyről, felejthetetlen élményekkel térjenek haza.

Az apartmanok fűthetőek, így akár télen is igénybe vehetők. Horgászat szempontjából a tavasz és az ősz a fő csapásirány, a nyári szezonban számítunk olyan nyaralókra, akik nem feltétlenül a horgászat kedvéért érkeznek a Balatonhoz, ám titkon reméljük, hogy kedvet kapnak e tevékenységhez  – mondta Szári Zsolt vezérigazgató.

Az apartmanok mindegyike hálószobával, nappalival, konyhasarokkal, erkéllyel,  fürdőszobával és vécével rendelkezik, négy fő kényelmes elhelyezését teszi lehetővé. A lakrészek felszereltségéről elmondható, hogy egy négytagú család mindent megtalál benne, ami a komfortos és gondtalan nyaraláshoz elengedhetetlen.

fotó @ CsodalatosBalaton

A centrum szolgáltatásai között csónakbérlési, szabadtéri főzési- és sütési lehetőség áll rendelkezésre, emellett haltisztító helyet és a horgászfelszereléseknek tárolási lehetőséget is kialakítanak.

Az Agrárminisztérium 195 millió forinttal járul hozzá a beruházás több, mint 300 milliós költségéhez.

megosztás
hozzászólások
DJ Gerysson (1), nagyméret (1), farsang (2), recept (178), Szőcs Tamás (1), képviselő-jelölt (5), Szent István ünnepe (3), hulladék (3), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), tűzoltó (32), Joós Attila (1), karácsony (20), Télikert (5), film (8), óvoda (7), keresztény (2), vegetariánus (1), barista (3), Csokonai társaság (1), strand (21), Otthon Centrum (1), balatongyorok jazz (23), gazdasag (363), Klenovics Mónika (2), influenza (2), Krepsz Zoltán (38), jótékonyság (3), Év szállása (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), rezidance (5), Kányavári-sziget (1), Hegyi Roland (HR) (5), Kis-Balaton (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), Az év orvosa (1), bezárás (1), kozlekedes (8), Intersport (1), életveszély (1), Villányi Éva (1), alpolgármester (2), Béres Attila (2), Tóth Csaba (3), fejlesztés (12), Ferenc pápa (1), egyetem (188), KFT (1), menekült (1), georgikon (38), Naszádos Antal (1)