Horgászcentrum épül Keszthelyen a Balaton partján

Horgászcentrum épül Keszthelyen a Balaton partján

2019. január 21.
Tizenhat apartman, csónakbérlési, szabadtéri főzési- és sütési lehetőség biztosítja majd a horgászok kényelmét a közvetlen Balaton-parti keszthelyi horgászcentrumban.

fotó @ CsodalatosBalaton

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) keszthelyi területét választotta arra, hogy egy hézagpótló szolgáltatással segítse a horgászturizmus növekedését - olvasható a CsodálatosBalaton.hu portálon.

Az egyhektáros, egykori halásztelep területén egy két épületből álló, összesen 16 apartmant magába foglaló horgászcentrumot alakít ki a BHNp Zrt., mely a 2019-es szezontól fogad vendégeket. Jelenleg még a belső munkálatok zajlanak, s ezt követően a tereprendezés következik. Tervezés alatt áll a kikötő teljes felújítása, valamint az egykori jégverem átalakítása is.

fotó @ CsodalatosBalaton

Az infrastruktúra kialakításánál elsődleges szempontunk, hogy a horgászok igényeit az év minden időszakában megfelelően kielégítsük, s a Balaton-part egyik kiemelt városából, Keszthelyről, felejthetetlen élményekkel térjenek haza.

Az apartmanok fűthetőek, így akár télen is igénybe vehetők. Horgászat szempontjából a tavasz és az ősz a fő csapásirány, a nyári szezonban számítunk olyan nyaralókra, akik nem feltétlenül a horgászat kedvéért érkeznek a Balatonhoz, ám titkon reméljük, hogy kedvet kapnak e tevékenységhez  – mondta Szári Zsolt vezérigazgató.

Az apartmanok mindegyike hálószobával, nappalival, konyhasarokkal, erkéllyel,  fürdőszobával és vécével rendelkezik, négy fő kényelmes elhelyezését teszi lehetővé. A lakrészek felszereltségéről elmondható, hogy egy négytagú család mindent megtalál benne, ami a komfortos és gondtalan nyaraláshoz elengedhetetlen.

fotó @ CsodalatosBalaton

A centrum szolgáltatásai között csónakbérlési, szabadtéri főzési- és sütési lehetőség áll rendelkezésre, emellett haltisztító helyet és a horgászfelszereléseknek tárolási lehetőséget is kialakítanak.

Az Agrárminisztérium 195 millió forinttal járul hozzá a beruházás több, mint 300 milliós költségéhez.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink