Holnaptól ingyenes a keszthelyi Helikon strand

2019. augusztus 15.
Belépő nélkül élvezhetik az állandó keszthelyi lakosok a Helikon strandot 2019. augusztus 16-tól.

Augusztus 14-én döntött a keszthelyi testület arról, hogy a Helikon strandot ingyenesen használhatják a keszthelyi állandó lakosok lakcímkártya és egy érvényes hatósági igazolvány bemutatásával.

Az előterjesztést, melyet a honatyák elfogadtak, Nagy Bálint alpolgármester nyújtotta be, aki erről a mai nap sajtótájékoztatót is tartott.

– Több mint négy éve, hogy turisztikai tapasztalatok, illetve lakossági kérés miatt először javaslatot tettem arra, hogy a pillanatnyilag szabadstrandként üzemelő, alacsony kihasználtságú, úgynevezett Déli strandunkat alakítsuk át kutyás fürdőhellyé, és a Helikon strandot minősítsük át szabadstranddá. Akkor erre nem volt lehetőség.

– Idén ismét napirendre került ez a javaslat. Ez köszönhető a jogszabályi változásoknak, illetve annak, hogy sikerült szerződést kötnünk  a Kutyabarat.hu, az országosan elismert kutyás szövetség vezetőjével, aki ez év szeptemberétől bérli a Déli szabadstrand területét. Egy kutyás élményparkot és piknikkertet alakítanak ki, amely 2020 májusától várja a kutyával és kutya nélkül érkező strandolókat. Ez a fejlesztés tette újra aktuálissá, hogy vizsgáljuk meg ismét a Helikon strand belépőinek árszabását.

Az alpolgármester elmondta azt is, hogy fontosnak tartották már az idei szezon utolsó napjait is bevonni az ingyenesség alá. Egyrészt így kedveznek a keszthelyieknek, másrészt az augusztus 20-i hosszú hétvége támpontot ad az önkormányzatnak, illetve a strandüzemeltető Kft-nek a kihasználtságról a jövő évi üzleti terv elkészítéséhez.

– Valószínű, hogy több keszthelyi fog élni az ingyenesség lehetőségével a Helikon strandon, mint a mostani szabadstrandon. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően a Helikon strandon minőségi szolgáltatás várja s fürdőzőket, sokkal frekventáltabb helyen fekszik, s nagy számú parkolóhely is várja az autóval érkezőket - tette hozzá Nagy Bálint.

megosztás
hozzászólások
tabor (6), recept (178), bíróság (8), torkos csütörtök (3), augusztus 20. (5), túlsúlyos (3), Életfa iskola (2), erzsebet program (4), menza (2), mellrák (1), vasárnapi pihenőnap (3), zeneszerző (1), Pelso Társaság (6), gyermekbarát (2), munka törvénykönyve (1), Ékszertáska (2), terápia (4), Hosszú Katinka (2), Erdély (2), operatőr (1), Pappné Beke Judit (1), Monitor konyhája (80), Palya Bea (1), Platán étterem (1), KeszthelyFest (15), vlog (4), Virágos Magyarország (6), jog (3), nyár (1), Barista bajnokság (2), menetrend (3), Naszádos Péter (12), kutatók éjszakája (1), kerekpar (27), mentő (9), Jemen (1), bezárás (1), barista (3), Kányavári-sziget (1), közétkeztetés (4), Street Festival Keszthely (1), regatta (2), jég (5), konyvtar (103), tispol (3), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Schmied Zoltán (1), pannon egyetem (12), képviselő-testület (37), bor (26)