Hobbi Pékek Találkozóját tartják Gyenesdiáson a hétvégén

Hobbi Pékek Találkozóját tartják Gyenesdiáson a hétvégén

2016. október 07.
Első ízben rendezik meg a Hobbi Pékek Találkozóját Gyenesdiáson. Az ötletgazda Somogyi Zoltán Max gasztroblogger a természetes alapanyagból készült ételek népszerűsítését is célul tűzte ki, amikor elhatározta, hogy nemes versengésre hívja a saját készítésű kenyerek és péksütemények kedvelőit október második szombatján.

Az otthon sütött kenyér íze semmi máshoz nem hasonlítható, ráadásul lehetőség van arra, hogy csak természetes alapanyagok kerüljenek bele – mondta a hirbalaton.hu-nak a rendezvény házigazdája, Somogyi Zoltán Max. Hozzátette: sokan nem is gondolják, hogy milyen könnyen megtanulható a veknik, cipók vagy a különböző péksütemények, kiflik, zsemlék elkészítése. Ezért is döntött úgy, hogy ennek a rendezvénynek a keretében is megpróbálja szélesebb körben megismertetni az otthoni kenyérsütés előnyeit.

A “házi pékek” négy kategóriában nevezhetnek, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, saját készítésű, kemencében vagy sütőben sült termékekkel, melyeket magokkal, gyümölcsökkel is ízesíthetnek.
A gasztroblogger hangsúlyozta: bár lesznek nyertesek és díjak, elsősorban nem a versengésen van a hangsúly, inkább egy jó hangulatú találkozót a cél, ahol az otthoni kenyér és péksütemény készítés fortélyain van a hangsúly.
A 10 jelentkező többféle produktummal készül a rendezvényre, így azoknak, akik csupán érdeklődőként érkeznek a találkozóra bőven lesz mit kóstolniuk, és miután a technikát ellesték, az általuk legízletesebbnek tartott kenyér, péksütemény receptjét is elkérhetik a versenyzőktől.
A Hobbi Pékek Találkozóját október 8-án, szombaton 14 órától rendezik meg Gyenesdiáson. Bővebb információ a programról itt található.
 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
rezsi (18), Művészetek völgye (7), Varga Endre (4), Vaszily Zsolt (3), vívás (1), minimálbér (1), Magyar Államkincstár (2), Jobbik (10), Balatonfüred (3), Vigántpetend (1), DRV Zrt. (3), marko peter (22), Központi Statisztikai Hivatal (3), Kovács Viktória (4), Semmelweis (2), regatta (2), Krassói Katalin (1), ellenőrzés (2), Erdély (2), barista (3), onkormanyzat (481), Donkó Imre (1), világnap (1), bolt (3), jutalom (1), DJ Gerysson (1), LMP (4), oscar (13), Nyitott Balaton (2), Bogi (13), erdekes (538), Év szállása (1), előadás (14), Bocuse (3), Bányai László (2), Festetics kastély (139), triatlon (13), paralimpia (4), bor (26), Szeiler Stúdió (32), Radnóti Miklós (1), Kertész Sándor (5), Babos Lajos (1), Kovács Patrícia (1), Palásthy Bese (1), Mohácsi József (8), Alsópáhok (51), keszthely balaton kekszalag (5), szunyog (3), relaxáció (1)