Hivatalosan is megerősítették az együttműködést

2012. május 04.
Hévíz város hivatalos delegációja az orosz fél meghívására április 25. és 29. között tartózkodott az oroszországi Pyatigorsk városában. A delegációban Papp Gábor, Hévíz polgármestere, Kepli József János, Hévíz alpolgármestere és a polgármester meghívására dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízi Szent András Reumakórház orvos igazgatója vett részt.

Ott tartózkodásuk kiemelt eseménye volt a Hévíz és Pyatigorsk között kötendő testvérvárosi együttműködés aláírása, illetve az ekkor rendezett VII. Tőke a humán erőforrásban elnevezésű befektetési és turisztikai kiállításon – ahol Hévíz is képviselte magát egy kisebb standdal – és konferencián való részvétel, ahol Papp Gábor polgármestert előadás megtartására is felkérték.
Az oroszországi eseményekről a polgármester és Kepli József János alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be.
- A Pyatigorskkal kötött testvérvárosi megállapodás szorgalmazza az együttműködést  a vállalatok, szervezetek és ügynökségek között, s elősegíteni kívánja közös beruházások indítását, ugyanakkor számos más területen, így a kultúra, a sport, az egészségügy területén is közös lépések indítására ösztönöz – fogalmazott az aláírt együttműködés kapcsán Papp Gábor.
Mint mondta: az együttműködési nyilatkozat aláírása a Tőke a humán erőforrásban elnevezésű vásár keretében történt, melyen Hévíz delegációja is részt vett.
A konferencián jelen volt Valery Gaevsky, Stravlopol kormányzója,  Andrey Skripnik turisztikai miniszter és Alexander Ratykov, az orosz turisztikai hivatal (ROS Turizm) vezetője is. A humán erőforrások fejlesztésével, valamint az egészségturisztikai lehetőségekkel foglalkozó konferencián Papp Gábor mellett az ottani utazási cégek szövetségének elnöke, az Észak-nyugat stratégiai fejlesztések kutató központjának igazgatója, az Ekszpert PA befektetői holding vezérigazgatója és a Gazdasági Fejlesztési Minisztérium nagyprojektek főosztályának vezetője tartott még előadást.
A polgármester, valamint dr. Mándó Zsuzsanna a pyatigorski régió orvosai előtt is tartott tájékoztatót a hévízi gyógyászat lehetőségeiről, eredményeiről.
A polgármester és az alpolgármester ott tartózkodása során találkozott Ludmila Pokhilkoval, a Duma vezetőjével, valamint Vasiliy Bandurin és Dmitry Vasutki helyettes Duma-vezetőkkel, s megbeszélést folytatott Andrey Skripnik turisztikai miniszterrel is, utóbbival elsősorban a Hévíz-Balaton Airport lehetőségeiről.
A sajtótájékoztatón Kepli József János alpolgármester a kaukázusi kormányzóság sajátosságairól és Pyatigorsk jellemzőiről szólt, kiemelve: a város a kaukázusi régió legkiemeltebb települése, gyógyászati jelentősége miatt a fejlesztési pénzek nagy része is ide vándorol.
 

megosztás
hozzászólások
Silver fitness (1), Művészetek völgye (7), Fehér szalag (1), Bartha Gábor (34), MTI (595), Rejuvena (19), labdarugas (25), keszthely foter (201), álláshirdetés (18), Bock Bisztró Balaton (16), munkaszünet (1), Lel Ki Főzde (1), újszülött (1), Vajda János Gimnázium (22), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), trianon (2), dunantul (23), jogsebész (9), boldog (1), Ács István (10), orvos (23), egynapos sebészet (1), onkormanyzat (481), ország torta (1), arckezelés (1), állatkínzás (2), Komoróczi Lajos (3), Gyertyánági Endre (1), időkép.hu (2), unicef (1), Kovács Ernő (1), Nagymező Gyenesdiás (1), drogmentes (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), keszthely program (1241), Zalaszántó (1), VeszprémFest (1), Virágos Magyarország (6), szép (9), középiskola (1), tengerpart (1), Kovács Patrícia (1), OKJ (1), szakács (1), biztosítás (2), menetrend (3), jutalom (1), diákolimpia (1), alternatív gyógymód (1), konyvtar (103)