Hideg, télies időjárással kezdődik a hét

2018. január 21.
Hideg téli idővel kezdődik a hét többfelé havazással, néhol akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. A hét további részében is többször várható csapadék, de némileg melegszik az idő, többfelé plusz 10 fok is lehet.

Hétfőn kezdetben általában napos idő várható, késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat kisebb havazás, este néhol havas eső, kis eséllyel ónos eső is. A Tiszántúlon megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 2 fok között alakul, de az Északi-középhegységben akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak.

Kedden főleg a Dunántúlon és a középső országrészben várható havazás, majd havas eső, eső, néhol átmenetileg ónos eső. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, napközben 0 és plusz 6 között alakul a hőmérséklet.

Szerda reggel lehetnek pára- és ködfoltok. Északon néhol vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A minimumértékek mínusz 8 és 0 fok között, a maximumok 0 és plusz 8 fok között alakulnak.

Csütörtök hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek. Néhol erős lesz a szél, de csapadék nem valószínű és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap is. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, a szelesebb tájakon plusz 2 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben 1-8 fokig melegszik a levegő.

Péntek reggel foltokban ködös idő várható, csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken alakulhat ki szitálás, ónos szitálás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között valószínű. Napközben többnyire 7-12 fokig, de északkeleten csak 1-5 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, főként a Dunántúlon alakul ki szórványosan eső, havas eső. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között, napközben plusz 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap kezdetben nyugaton elszórtan eső, havas eső még lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-8 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben. MTI

 

megosztás
hozzászólások
Love your belly (2), Szeiler Gábor (1), Lel Ki Főzde (1), zala (1156), fájdalommentes (3), sportlövő (2), építész (3), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), nyugdíjas (2), fitt (1), gyógyszertár (1), posta (1), karnevál (1), Cseh László (1), ló (1), transzfer (1), Polgári vélemény (6), egyetem (188), Centrál Színház (1), fogorvos (5), szüret (4), parlament (72), proa (1), Ruzsics Ferenc (434), Cserszegtomaj (124), Jobbik (10), jogszabály (1), népszavazás (1), fesztival (93), shotokan (1), Gulyás Orsolya (2), Főügyészség (7), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Kastély kávézó (1), tengerpart (1), jótékonyság (3), ellazulás (1), Barista bajnokság (2), lakás (3), menza (2), Németh Veronika (1), köztársasági elnök (1), nyelvvizsga (2), Owaimer Aisha (1), pannon egyetem (12), strand (21), balett (1), iskola (338), múzeumok éjszakája (4), életveszély (1)