Hévíznek nemzetközi repülőtérre van szüksége

2013. május 01.
A Hévízhez közeli repülőtér a térségi turizmusra építve növelni tudta a forgalmát, ez azt jelzi, hogy "Hévíz és környéke képes eltartani egy nemzetközi repülőteret, pontosabban szólva: Hévíz és környékének már egy nemzetközi repülőtérre van szüksége" - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán Hévízen, a Város Napja rendezvényen.

Németh Lászlóné a város napja alkalmából tartott rendezvényen mondott beszédében rámutatott: a repülőtér talpon tudott maradni, sőt növelni tudta a forgalmát, Budapesten kívül az egyetlenként a hasonló, "tematikus" repterek közül.

Kiemelte: bizakodásra ad okot, hogy a nemzeti kincsnek számító Hévíz infrastruktúrája, valamint szolgáltatásai "a mostani nehéz, globális méreteket öltő gazdasági és pénzügyi válság közepette" is bővülnek.
A miniszter hangsúlyozta, hogy a repülőtér jelentősége folyamatosan növekszik, és ez Hévíz számára is egyértelműen növekedést jelent. Alig több mint két hete létesült charter összeköttetés Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között, így a korábbinál is több gyógyulni vágyó orosz turista érkezhet Hévízre. A város vonzerejét mutatja, hogy a járat üzemeltetői a téli működtetést is fontolgatják - jegyezte meg.
A miniszter emlékeztetett arra, hogy a második Orbán-kormány kiemelt célként határozta meg Magyarország versenyképessé tételét, s "gyógyvizeink és termálfürdőink általában, Hévíz pedig különösen az egyik sajátosan magyar és nagyon is versenyképes termékünk".
A világban egyre élesebb a verseny a nagy gazdasági erőközpontok között, s "Magyarország jelenleg egy olyan tömb tagja, amely nem találja a kiutat". Úgy tűnik, ragaszkodik azokhoz a megoldásokhoz, "amelyek bajba sodorták a kontinenst, és csak nagyon nehezen fogadja el, hogy Magyarország, a maga saját módján jobb teljesítményre képes" - fogalmazott Németh Lászlóné.
Rámutatott ugyanakkor: Magyarország jelentősen tudta növelni a következő hétéves költségvetési időszakra vonatkozóan a beérkező támogatások keretét, ezt úgy is értelmezhetjük, hogy elismerték a magyar emberek erőfeszítéseit és áldozatait. Az ország ma már a saját lábán áll, mozgásterünket jelentősen kiszélesítettük, így mód van arra, hogy idén két ütemben még a lakhatási költségek is jelentősen csökkenjenek - jelentette ki.

Papp Gábor  polgármester (Fidesz-KDNP) ünnepi beszédében  arról szólt, hogy ma Magyarország legnépszerűbb, leglátogatottabb vidéki városa Hévíz, amely tavaly 1 millió 81 ezer vendégéjszakát könyvelhetett el. Kibővítette hagyományos kapcsolatait, új piacok felé nyitott, a tavaly üzemeltetésre átvett sármelléki repülőtérre rendszeresen érkeznek német és orosz charterjáratok, a hétvégén pedig leszáll az első menetrend szerinti járat Rigából.
A polgármester szólt az utóbbi időszakban elnyert fejlesztési támogatásokról, így az egregyi városrészben 450 millió forintból megvalósuló tematikus sétaútról, illetve az Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük és Sármellék önkormányzatával konzorciumi partnerségben elnyert közlekedésfejlesztési támogatásról. Ez utóbbi, 196 millió forintos program révén Hévízen elindulhat a helyi járatú buszközlekedés - emelte ki Papp Gábor.

Hévíz Város Napja alkalmából kitüntető cím és díjak átadására is sor került
Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „HÉVÍZ VÁROS DÍSZPOLGÁRA” kitüntető címet adományoz Rábai József úr részére, aki évtizedeken keresztül aktív közéleti szereplője a városnak. A környezetvédelem területén tett elkötelezett szolgálatáért és kiemelkedő munkásságáért kapja a Város legmagasabb elismerését.
Hévíz város Önkormányzatának Képviselő-testülete Hévíz Városáért kitüntető díjat adományoz „Hévíz Város Kultúrájáért” kategóriában a Tiszta Forrás Dalkörnek. A  2002-ben alakult népdalkör szerepléseik során az ország számos területére elvitték városunk jó hírét. 2012-ben elnyerték az Aranypáva fokozatot.
Hévíz város Önkormányzatának Képviselő-testülete Hévíz Városáért kitüntető díjat adományoz „Hévíz Város Fejlesztéséért” Benkő Lajos úrnak. A termelői piac felügyelője odaadó munkájának köszönhetően a piac színvonala töretlen, működése kifogástalan.
Hévíz város Önkormányzatának Képviselő-testülete Hévíz Városáért kitüntető díjat adományoz „Hévíz Város Idegenforgalmáért” kategóriában a Hévízi Szobakiadók Szövetsége részére. Városunk legnagyobb civil szervezete révén, több mint 15 éve képviselik a magán szobakiadók érdekeit.
Hévíz város Önkormányzatának Képviselő-testülete Hévíz Városáért kitüntető díjat adományoz „Hévíz Város Közszolgálatáért” kategóriában Varga Róbert úrnak. A tanár úr közel 30 éves példamutató, magas szakmai színvonalú munkát tudhat maga mögött, igazságszeretete és őszinte emberi jelleme miatt diákjai körében komoly tekintéllyel rendelkezik.

megosztás
hozzászólások
szerencsejatek (630), Főügyészség (7), Gyertyánági Endre (1), Palásthy Bese (1), Komoróczi Lajos (3), Rtime (5), újszülött (1), Kányavári-sziget (1), Fodor Edith (3), Krepsz-Kapai Bernadett (1), Balatoni Szövetség (3), kovács (1), erdekes (538), költségvetés (1), gépjármű (1), OKJ (1), időkép.hu (2), Bock Bisztró Balaton (16), kresz (2), nyugdíjas (2), Horváth Szabina (1), Zsittnyán Tamás (1), vívás (1), Bálint NatáLia (2), Vatikán (1), repuloter (64), Ifi Ferenc (1), divat (4), Bátortábor (1), Bogi (13), Nagy Angelika (1), arckezelés (1), Berecz András (1), korhaz (99), Télikert (5), karácsonyi képeslap (1), Cseh László (1), baleset (169), táplálkozás (1), Novinszky Petra (1), keszthely foter (201), természet (2), véradás (2), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), menzareform (4), vízkereszt (1), Biró Róbert (15), mav (25), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), tűzoltó (32)