Hévízi Szent András-kórház: a fiatalok felé is nyitnak

2011. december 18.
Fontos tisztában lenni Hévíz, a Hévízi-tó és a hévízi iszap értékeivel – mondja dr. Mándó Zsuzsanna reumatológus és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, a Szent András-reumakórház november közepén kinevezett orvos igazgatója, aki már tíz éve gyógyít a kórházban.

– Feladatunk a külvilágnak prezentálni a hévízi értékeket, a kórházban folyó, magas színvonalú szakmai munkát, ahogyan ezt mindannyian, minden kollégám (orvos és szakdolgozó) tudja is – hangsúlyozza az orvos igazgató.
A mozgásszervi rehabilitáció egész Európában egyre nagyobb fontossággal bír; Magyarországon Hévíz mindebben kulcsfontosságú szerepet játszik.
– Terveink között szerepel egy gerincferdüléssel, hanyag tartással foglalkozó speciális ambulancia megnyitása. Nagyon sok gyermeknél jelentkezik a gerinc oldalirányú görbülete, ami feltétlenül kezelendő. Szintén gyakori probléma, különösen serdülőkorban és fiatal felnőttként a hanyag tartás, ami megfelelő ellátás nélkül a későbbi életkorban problémát jelenthet. Az ok részben a gyenge izomzat, jellemzője pedig az előreesett váll, a háton jelentkező fokozott görbület. Ötvözhető a kezelésekkel, például a gerinctornával a csoportos gyógyúszás, amely terveink szerint hamarosan szintén elérhető lesz az intézményben – mondja dr. Mándó Zsuzsanna, s nem felejti el megemlíteni a prevenciót sem, amely a mozgásszervi ellátás kérdésköréhez szervesen kapcsolódik.
Az orvos igazgató elmondta: hangsúlyt kell fektetni a tudományos kutatómunkára, és ezzel párhuzamosan minél szélesebb körben megismertetni a hévízi víz és iszap jótékony hatásait. Ebben a témában is együttműködést keresnek egyetemi központokkal és klinikákkal. A hévízi kórház rendkívül értékes szakembergárdája a partnerintézményekkel közösen garancia a magas szintű tudományos munkára. Az orvosi ellátás mellett pedig az intézményben magas színvonalú, wellnessjellegű szolgáltatások is igénybe vehetők.  
Az országosan jelentkező orvos- és nővérhiánnyal kapcsolatban az orvos igazgató kiemelte: az intézményben ez nem okoz problémát, és remélhetőleg később sem fog. A meglévő, értékes szakmai munka folytatása és lehetőség szerinti fejlesztése az intézmény kiemelt célja volt eddig is, és az lesz a jövőben is.

megosztás
hozzászólások
Révai Gábor (1), életveszély (1), Happy Dixieland Band (8), Halház kft (1), Ugrimanók (1), utca embere (8), film (8), Visionet (1), ló (1), Magyar Telekom (1), Donkó Imre (1), kereskedelem (1), google (3), Március 15 (2), hazassag (6), gyógyfürdő (6), család (1), program (7), dunantul (23), fejlesztés (12), Baptista Szeretetszolgálat (1), téligumi (1), euronews (1), férfi (1), Keszthelyen élni (6), kert (1), Manninger Jenő (384), lakás (3), deviza (1), szuperhold (1), kenyér (7), egyetem (188), fagylalt (6), Suba Alexandra (1), dinnye (1), vitorlázás (37), belfold (1440), tornádó (1), Zala Volán (1), balett (1), karnevál (1), Pálfi Attila (1), Együtt (1), Amazon (3), Balatoni Szövetség (3), Balatongyorok (136), keprol kepre (7), álommeló (1), labdarugas (25), vasárnapi nyitvatartás (1)