Hévízi gyógymódok és Gerincvédelem a mindennapokban

2014. január 20.
Két új kiadványt mutattak be a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban. Dr. Bergmann Annamária szerzőtársaival Hévízi gyógymódok címmel írt könyvet, Varga Terézia és Milusné Pap Viola pedig a Gerincvédelem a mindennapokban című könyv orosz nyelvű kiadását ünnepelheti. A könyvbemutatón köszöntőt mondott dr. Kvarda Attila főigazgató.

Milyen lesz a Hévízi-tó húsz év múlva? Miért fekete az iszap? Dr. Bergmann Annamária szerzőtársaival ezekre a kérdésekre is válaszol az új kiadványban.
– 2011-ben három hétig nálunk kúrázott dr. Böszörményi Nagy Klára, a SpringMed Kiadó Kft. igazgatója. Ő volt az inspiráló, ő vetette fel, hogy érdemes lenne könyvbe foglalni a hévízi kezeléseket, gyógymódokat. Először a Gerinciskola formálódott könyvvé, és most megjelent a Hévízi gyógymódok című kiadvány is kérdés-válasz formájában – mesélte dr. Bergmann Annamária, s hozzátette: – Olyan természetes, hogy itt van nekünk a Hévízi-gyógytó, nem is merül fel bennünk, miből lett, hová tart.
Négy hónapon keresztül gyűjtötték a kérdéseket a Hévízre látogató betegektől, hosszú kutatómunka előzte meg a könyv elkészültét. A reumatológus-gyógytornász több napot töltött a Festetics-kastély könyvtárában, böngészte a tó történetéről szóló könyveket, kiadványokat.
A tervek szerint több nyelven is megjelenik majd a Hévízi gyógymódok. A kiadvány szakmai támogatója a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, amelynek főigazgatója, dr. Kvarda Attila lát fantáziát a folytatásban.
Dr. Bergmann Annamária elmondta azt is: régóta dédelgetett terve az, hogy megvalósuljon egy olyan könyv, amelyben a betegek és az egészségügyi szakemberek szemszögéből is megismerhetnénk a gyógytorna jótékony hatásait.

Oroszul a Gerincvédelem a mindennapokban

2012. december 21-én volt az ünnepélyes könyvbemutatója a Gerincvédelem a mindennapokban című könyvnek, amelyet Varga Terézia és Milusné Pap Viola gyógytornászok írtak. Egy éven keresztül készült a könyv Milusné Pap Violával. A kiadóval már volt kapcsolatuk, a SpringMed Kiadó Kft. gondozásában jelent meg ugyanis az Ereszd el az egeret című DVD, amelynek szintén Varga Terézia volt az egyik szerzője. A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház büszkén vállalta a szakmai támogatást.
– Nagy siker a kiadvány, amely egy átfogó ismeretanyag a gerinc anatómiájáról, a gerinc védelméről, a gerinctornáról laikusoknak, betegeknek, hozzátartozóknak. Sok helyre elmentünk könyvbemutatókra, ahol beszéltünk a hévízi gyógykúráról is. Sokszor egyébként közvetlenül a Hévízre érkező betegeknek ajánlottuk a kiadványt – árulta el Varga Terézia.
Hogy miért éppen oroszra fordították a könyvet? Egy hirtelen ötlettől vezérelve, de van realitása, ugyanis az orosz ajkú betegek nagyon nyitottak a hévízi kezelésekre, szeretnek az egészségükre is költeni, nem sajnálják a pénzt az átfogó és igényes kiadványokra sem. A kiadónak egyébként ez az első nem magyar nyelvű kiadványa – tudtuk meg Varga Teréziától. Terveznek még angol, német és kínai nyelvű fordítást is. A könyvnek van egy posztermelléklete, ahol fotókkal mutatnak be gerinctorna-gyakorlatokat. Ez lenne a DVD alapja, amely külön vagy a könyv mellékleteként kerülne a polcokra.

megosztás
hozzászólások
apartman (3), jog (3), sport (1085), keszthely (4040), Liszkay (2), gyógytó (1), luxus (4), időkép.hu (2), Pura Vida Port (1), hulladék (3), Bagyinka Tímea (1), Mikulás (8), ingatlan (12), eltűnt (5), kert (1), Illés Fanni (1), felsőoktatás (9), Balatonátcsúszás (1), matolcsy gyorgy (1), Berecz András (1), korhaz (99), cégtörlés (3), kereskedelem (1), Fejér György Városi Könyvtár (52), Tál Zoltán (2), Marsalkó Dávid (1), Tour de Hongrie (2), atlétika (6), antsz (15), dinnye (1), Dublecz Karoly (2), Zala folyó (1), Via Hotel (1), Virágos Magyarország (6), Béres Attila (2), traffipax (4), migráns (3), helikon (41), Barista bajnokság (2), MTI (595), testkezelés (2), szűrés (1), husvet (14), bíróság (8), Fodor Edith (3), Balaton (1157), DK (13), Balatoni Múzeum (98), boldog (1), Sziládi-Kovács Tibor (2)