Hévízi fogorvost károsított meg egy külföldi pár

2017. május 24.
Csalás miatt vádat emeltek Keszthelyen egy német férfi és egy svájci nő ellen, akik csaknem két és fél millió forint kárt okoztak egy hévízi fogorvosnak azzal, hogy nem fizették ki a fogászati kezelésüket.

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a német férfi és svájci nőismerőse még 2015 januárjában érkezett Hévízre fogászati kezelésre, amelynek idejére egy panzióban szálltak meg. A fogászati beavatkozás másnap megkezdődött, két nappal később pedig az orvos a kontrollvizsgálatot is elvégezte.

A külföldi pár a vizsgálat után bejelentés és fizetés nélkül távozott szálláshelyéről, és egyikük sem rendezte a fogászati kezelések összesen csaknem 2,4 millió forintos számláját. A fogorvosi kft. munkatársai először telefonon, majd e-mailben keresték a pácienseket, amire még azt válaszolták, hogy sürgősen kellett távozniuk, de a számláikat kifizetik, ez azonban nem történt meg.

A fogorvos ügyvédjének felszólító levelére 2015 áprilisában a nő két postai befizetési csekket csatolt, miszerint ők Zürichből átutalták a pénzt. A bizonylatok és a rajta lévő pecsétek azonban hamisak voltak.

A német férfi és a svájci nő ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat. MTI

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Hanse (2), Rúzsa Magdi (1), Bálint NatáLia (2), repülő (3), születés (16), szunyog (3), Visionet (1), Suba Alexandra (1), augusztus 20. (5), képviselő-jelölt (5), média (1), kábítószer (9), Bóka Péter (1), kornyezettudatos (4), Szent Mihály (1), Szeiler Gábor (1), karnevál (1), Golden Globe (3), bor (26), Együtt (1), Partics Roland Hunor (1), nyaralas (12), Gulyás Orsolya (2), büntetés (3), orosz (1), jogosítvány (1), Klenovics Mónika (2), MSZP (17), Bock Bisztró Balaton (16), minisztérium (7), keresztény (2), Burgonyakutatási Központ (2), meteorologia (146), verseny (2), drogmentes (1), idojaras (262), Egészségfejlesztési Iroda (1), palyazat (164), euronews (1), képviselő-testület (37), nyár (1), unicef (1), Illés Fanni (1), Barista bajnokság (2), Lel Ki Főzde (1), Télikert (5), Use Unused (1), szalon (1), tanulmány (11), belfold (1440)