Hévíz Stockholmban

2013. június 14.
„Heart of Europe Garden Party” címmel közös rendezvényt tartott a magyar, cseh, lengyel és szlovák turisztikai marketingszervezet a svéd fővárosban június 11-én.

Stockholm „Bellevue” elnevezésű belvárosi parkjában, egy régi svéd udvarházban és annak kertjében fogadták a vendégeket. A Svédországban nagyon népszerű magyar "Chapel Hill" pezsgővel köszöntötték az érkezőket, ízelítő falatként pedig a lengyel kabanossi és a magyar Pick szalámi vitte a prímet. A szabad ég alatt elhelyezett bárasztaloknál tartották a rendezvényt bevezető workshopot is, majd a kertben felállított grill-büféből szolgálták fel a vacsorát, cseh sör és magyar borok kíséretében. A jó hangulatról a kertben felállított színpadon játszó jazz duó, valamint az énekesnő-műsorvezető gondoskodott. A nemzeti képviseletek mellett mind a négy országból 5-5 szolgáltató vett részt.

A magyar megjelenést – amelynek fókuszában az egészségturizmus és a konferenciaturizmus állt – Hévíz város (Papp Gábor polgármester és Kepli József alpolgármester), a Danubius szállodák (Nagy Anikó), az Aquincum szálloda (Bita András), a Contact Travel (Kollár Cecília), valamint a Continental Travel (André Veronika) biztosította. A Magyar Turizmus Zrt.-t Székely György észak-európai képviseletvezető és Max Hinnerud stockholmi munkatárs képviselte. A vacsorát záró kávéhoz a négy országot reprezentáló italokat – magyar részről Unicum-ot – kóstolhattak a vendégek. A rendezvény végén valamennyi szervező ország nyereményt sorsolt ki: a Danubius Zrt. 2-2 éjszaka budapesti és hévízi gyógyszálló tartózkodást ajánlott fel a szerencsés nyertesnek.
A jó hangulatú – szép, napos időben megtartott – rendezvényen száznál több meghívott és a 4 vendéglátó országból mintegy 30 fős szakmai csapat vett részt. A rendezvényt megtisztelték részvételükkel a V4-es országok nagykövetei, illetve más diplomatái is.

A svéd beutazóforgalom rekordot ért el a KSH előzetes adatai szerint 2012-ben hazánk kereskedelmi szálláshelyein, 242 ezer regisztrált vendégéjszakával és rendkívül dinamikusan, 25%-kal növekedett 2011-hez képest. A növekedés idén is folytatódik: április végéig a legnagyobb észak-európai piacunkról érkező vendégek 65 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánkban, ami 30%-kal több mint a tavalyi év azonos időszakában.

megosztás
hozzászólások
augusztus 20. (5), Ugrimanók (1), google (3), cipősdoboz (3), vallás (1), Bagyinka Tímea (1), Magyar Telekom (1), Orbán Viktor (3), keszthely foter (201), keszthelyi kilometerek (78), Divinyi Tamás (4), CT (3), Bock Bisztró (12), husvet (14), hűtőgépcsere-program (1), ökölvívás (2), Márton nap (1), oscar (13), zivatar (1), Playboy (1), Owaimer Aisha (1), csapadék (1), Eurostat (1), Naszádos Antal (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Paleomedicina (1), Radnóti Miklós (1), luxus (4), szép (9), örömszerző pillanatok (17), jog (3), utazas (15), Kis-Balaton (1), Cserszegtomajfutás (5), kávé (2), miniszterelnök (2), TDM (3), Hévíz (1219), kiállítás (16), gépjármű (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Balatonátcsúszás (1), Nagykanizsa (1), ZalaSprings Golf Resort (2), hévízi kifolyó (3), sztárportré (3), antsz (15), Top 50 (1), környezetvédelem (2), Központi Statisztikai Hivatal (3)