Helyére kerül az új fasor a Fő téren

2011. november 17.
Az őszi faültetés mellett szól, hogy a téli csapadék segíti a növényzet biztonságosabb megmaradását. Ezzel párhuzamosan készül a kútház építménye és a köztéri lámpákat is állítják már fel a keszthelyi belvárosban.
Nézze meg galériánkat!

Szerdán megérkeztek a Fő tér keleti részén felállítandó kútház oszlopai. A területen egykor artézi kút működött, melyet később, az 1970-es években olyan drasztikus módszerekkel tömtek el, hogy nem lehet újra vizet nyerni belőle. Ennek híján a kútházban vezetékes vízzel ellátott, és vízforgatóval működtetett kis szökőkút kerül felállításra. A kutat néhai Mikus Gyula keszthelyi festő- és szobrászművész halat tartó kisfiút ábrázoló kisplasztikájának felnagyított változata fogja díszíteni.

A késő ősz az egyedül alkalmas időszak az új fasor telepítésére, ezért most történik az ültetés; csütörtökön érkeztek meg a növények a térre. Kertészeti szakemberek javaslatára a belvárosban japán cseresznye, feketefenyő, szilfa, perzsafa, magas kőris és díszkörte fajtájú fák ültetésére kerül sor ősszel; ez utóbbiból áll például a Bem József utca három éve, az útburkolat és a járda felújításával egy időben telepített fasora. Olyan törzsvastagságú és lombkoronájú fákat választott a városvezetés, melyek minél előbb kínálhatják enyhet adó árnyékukat a nyári melegben: nem csemeték, hanem 4-5 éves, vagy idősebb előnevelt fák kerültek a térre.

A Kossuth utcán a faültetés mellett az új köztéri világítótestek felállítása is zajlik. A lámpák egyaránt fogják szolgálni a Fő tér és teret övező épületek megvilágítását. A gimnázium és a plébániatemplom körül a térburkolatba süllyesztett ún. „taposóreflektorok” világítják majd meg a történelmi épületegyüttest.

megosztás
hozzászólások
Rúzsa Magdi (1), Balatoni Múzeum (98), vízimentő (5), Carbona (9), szerencsejatek (630), képviselő-jelölt (5), Bátortábor (1), gyermekbarát (2), életmód (10), nyelvtanulás (3), esztétika (8), Gál Lajos (9), Nagykanizsa (1), vb (8), Cserép Letícia (1), Szőcs Tamás (1), Kányavári-sziget (1), Lel Ki Főzde (1), szuperhold (1), családbarát (1), kerekpar (27), turisztika (94), tenisz (3), Balatoni Kurzusok (8), alternatív gyógymód (1), család (1), egészség (131), Cserszegi fűszeres (1), diploma (4), Bibó Gimnázium (1), csillaghullás (2), Bagyinka Tímea (1), zápor (1), sütemény (1), esküvő (9), Bródy János (1), golf (11), íjászverseny (1), Szeiler Stúdió (32), alapítvány (2), ponthatar (6), orosz (1), Gulyás Orsolya (2), vendégéjszaka (2), Kardos Gábor (6), Halház kft (1), Rejuvena (19), angus marha (1), gyermekszám (1), Együtt (1)