Havazhat is a jövő hét végén

2013. november 10.
A jövő héten sok csapadék várható. Ezzel együtt lehűlés is kezdődik: napközben 10 fok körüli maximumokra, a hajnali órákban mínuszokra is készülni kell. A hét vége felé pedig már helyenként havas esőre, hóra is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sokfelé várható eső, a Dunántúlon helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A Tiszántúlon, északkeleten kevesebb helyen eshet, ott záporok alakulnak ki. A szél sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között valószínű, de keleten helyenként enyhébb idő várható.
 
Kedden délnyugaton, délen többnyire erősen felhős lesz az ég, és helyenként kisebb eső is lehet. Északon, északkeleten néhány órára kisüt a nap. A szél helyenként erős lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 7 és 14 fok között alakulnak.
   
Szerdán erősen felhős vagy borult idő várható több helyen esővel, záporral. A Dunántúlon a szél többfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 3 és 8 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Napközben 7-12 fokig melegszik a levegő.
   
Csütörtökön délen többnyire erősen felhős idő várható, északon hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Főként délen lehet helyenként kisebb eső. A minimumhőmérséklet 1 és 6, a maximumhőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.
   
Pénteken
északon is többfelé várható eső, zápor. A Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumok várhatóan plusz 2 és plusz 8 fok között alakulnak.
   
Szombaton nyugaton többnyire erősen felhős idő várható, keleten több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Nyugaton több helyen, keleten néhol valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 4 és  8, keleten 9 és 12 fok között alakul.
   
Vasárnap elszórtan valószínű eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

megosztás
hozzászólások
családbarát (1), sorkötelezett (1), Magyar Turizmus Zrt (45), Oroszlán Zsolt (2), Szemfüles egyesület (3), jóga (1), OKJ (1), utca embere (8), tabor (6), autóbusz (1), regisztráció (1), daganat (6), ajánló (1148), katona (1), diák (4), kereszt (1), gyermekfelügyelő (1), halál (42), hévízi kifolyó (3), Biró Lajos (1), ÉrtékTrend (35), balett (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), jatek (2), Bradley Cooper (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), életveszély (1), Giro d'Italia (1), Bedő Beáta (10), Use Unused (1), Szent Mihály (1), Csősz-Tóth Norbert (1), ló (1), divat (4), Tar László (1), sztár (2), vasárnapi pihenőnap (3), tanulmány (11), Zala Megyei Főügyészség (4), Suba Alexandra (1), sofőrszolgálat (1), boldog (1), Budapest (3), felmeres (10), kultura (22), verklifesztivál (3), augusztus 20. (5), Nyári Viola (1), Babos Lajos (1), Carbona (9)