Hátulról szeretjük és szívesen jattolunk

2016. november 25.
Milyen vendég a magyar, s ha csupán két véglet közül lehet választania, akkor melyik számára a szimpatikusabb?

Ezt vizsgálta egy képzeletbeli utazás alkalmával az Év Szállása verseny végéhez közeledve a Szallas.hu. „Arra voltunk kíváncsiak, hogy a magyarok számára milyen az ideális kikapcsolódás, ezért megkértük őket, hogy válasszanak 13+1 egyszerű, a két jellemző végletet megfogalmazó állítás közül. Persze a kutatást nem kell véresen komolyan venni, mi magunk is inkább az évbúcsúztatás megalapozására szántuk” – mondta Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője.

Közel 3500 válaszadó alapján így rajzolható meg a tipikus magyar utazó profilja:

1. Nekünk a Balaton a Riviéra: A tipikus magyar nyaraló itthon érzi magát elemében, a válaszadók kétharmada szívesebben utazik belföldre, mint külföldre.
2. Inkább pompa, fény és csillogás: Szálláshelyként szívesebben választanánk luxust (54%), mintsem vadregényest.
3. Kis kedvencek nélkül: Nyaralásra szinte biztosan nem vinnénk házi kedvencet (94%).
4. Utálunk csomagolni: Ha tehetnénk, csak a legszükségesebb dolgokat pakolnánk be (81%).
5. Borral vigad a magyar: A szálláshelyre érkezve inkább egy pohár bort hörpintenénk le szívesen (84%) sör helyett.
6. Ami csak belénk fér: A vacsora inkább legyen bőséges, kiadós (52%), mintsem egészséges.
7. Későn fekszünk, későn kelünk: A magyarok kétharmada inkább bagoly (65%), mintsem pacsirta, vagyis későn fekszik és későn kel.

8. Hason jön az édes álom: Nyugovóra térve inkább a hason alvás a nyerő (56%).
9. Higiénia hipergyorsan: Ébredés után a tipikus utazó a gyors tisztálkodás híve, vagyis inkább a zuhanyzást preferálja (85%) a káddal szemben.
10. Hátulról szeretjük: Fogmosáskor kétharmadunk a fogkrémet a tubus végéről kezdi kipasszírozni, egyharmadunk pedig ott, ahol éppen kézre áll.
11. Nem vagyunk mi angolok: Reggelihez az ideális kísérő a kávé, a többség (63%) ezt választaná a teával szemben.
12. Rend a lelke: Szálláshelyének elhagyása előtt szinte minden magyar (98%) kicsit rendbe szedné a szobát, például beágyazna.
13. Túra helyett wellness: Napközben az ideális program passzív (69%), a pihenésről és kényeztetésről szól inkább, minthogy megmásznánk a közelben lévő hegyet.
14. Szívesen jattolunk: Ha minden rendben volt és elégedettek voltunk a kiszolgálással, akkor nagy valószínűséggel borravalót is adnánk (72%).


TUDTA?
· Minél fiatalabb valaki, minél nagyobb településen él és minél iskolázottabb, annál inkább utazna külföldre – de minden demográfiai szegmensben gyakrabban választanának belföldi úti célt.
· Gyakran korholják a nőket, hogy mindent bepakolnak utazáskor, de csak 22%-uk nyilatkozott így magáról. Igaz, ez így is majdnem kétszer nagyobb arány, mint a férfiak körében (13%).
· Mindössze minden negyedik férfi választaná a sört a bor ellenében. A nők még inkább borosak: csak nyolcból egy nő választana sört. Az iskolázottság növekedésével a bort preferálók aránya is nő.
· A nők inkább az egészséges és diétás ételeket preferálják, míg 3 férfiből 2 a bőséges és laktató vacsora mellett döntene. A fiatalabbak, iskolázottabbak és a nagyobb településeken élők jobban kedvelik a reformkonyhát.
· Bizonyára nem meglepő, de a korral egyre inkább pacsirtává válunk: az idősebbek korábban fekszenek és kelnek.
· A férfiak inkább fekszenek háton, a nők pedig hason. Minél fiatalabb valaki, annál inkább szeret a hasán feküdni.
· A fogkrém tubusát a kor előrehaladtával egyre precízebben nyomogatjuk a végén.
· 3 nőből 2 a kávét választja reggel a tea ellenében. Gondolta volna, hogy a férfiak közt csak 56% voksolt a kávé mellett?
· A budapestiek, a diplomások és az idősebbek kevésbé jattolnak egy szállodában.

megosztás
hozzászólások
cukorbetegség (2), erettsegi (72), Dumaszínház (2), Kovács Viktória (4), hitel (5), kovács (1), KiBeszél (14), felmondás (1), szuperhold (1), OKJ (1), jatek (2), Ugrimanók (1), kerekpar (27), pannon egyetem (12), túlsúlyos (3), Joós Attila (1), születés (16), egyetem (188), Sifter Rózsa (1), Jazz Fiesta (2), telefon (3), Básti Juli (1), relaxáció (1), év fürdője (4), ellazulás (1), Tóth Levente (2), Balatoni Limnológiai Intézet (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), erdekes (538), katasztrofavedelem (44), keprol kepre (7), oktatas (347), Örvényeshegy Piknik (3), Love your belly (2), Zala Volán (1), munkahely (8), kulfold (245), Major Veronika (5), étterem (11), Clemens Zsófia (1), örömszerző pillanatok (17), piac (6), szavazas (9), árviz (2), kereszt (1), szalon (1), jövőkutatás (1), Horváth Szabina (1), Puskás Tamás (3), Zalai Borcégér (5)