Háromszáz vöröskeresztes elsősegélynyújtó a Balatonnál

2013. július 01.
Közel háromszáz képzett vöröskeresztes elsősegélynyújtó vigyáz a strandolókra a Balatonon. A Magyar Vöröskereszt idén hetedik alkalommal indítja el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 12 Balaton-parti település 19 strandján, július 1. és augusztus 22. között. Az idei program főtámogatója az FGSZ Zrt.

A Magyar Vöröskereszt idén is elindítja Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A programban részvevő közel 300 fiatal önkéntes minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látja el a vízben és vízparton szerzett sérüléseket. A szolgálat balatonlellei szezonnyitó sajtótájékoztatóján a Vöröskereszt imitátorainak segítségével megelevenedtek a leggyakoribb strandsérülések. A sajtótájékoztató résztvevői megtekinthették hogyan kell szakszerűen ellátni egy sportsérülést, mi a teendő ájulás, kagyló okozta vágás, horzsolás vagy épp szívmegállás esetén. Az újraélesztés fogásait az RTL KLUB műsorvezetője, Barabás Éva is elsajátíthatta a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak segítségével.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat fiataljai 2007 óta több mint 20 ezer sérülést láttak el. A szolgálat indulása óta négyszer történt közvetlen életmentő beavatkozás, ebből tavaly nyáron két alkalommal.  Idén is lesz defibrillátor az elsősegélynyújtó önkénteseknél, ezekből hatot a Magyar Vöröskereszt, a többit a helyi önkormányzatok biztosítják a szolgálathoz.

A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata idén is támogatók bevonásával valósulhat meg. A szolgálat fő támogatója az FGSZ Földgázszállító Zrt. volt. A siófoki székhelyű FGSZ Földgázszállító Zrt. nem csupán üzleti eredményeivel kíván hozzájárulni működési környezete sikereihez. Felelős vállalatként kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten támogassa az olyan kezdeményezéseket, melyek célja a segítségnyújtás, nem ritkán az életmentés.  „A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát immár második éve támogatjuk jelentős pénzadománnyal. Hisszük, hogy miként szakembereink felelős munkája nélkülözhetetlen a hazai földgázellátás folyamatos biztosításához, úgy a program önkénteseinek áldozatkész, segítő gondoskodása is nagymértékben hozzájárul a Balaton partjára látogatók gondtalan, zavartalan nyaralásához.” – fogalmazott Lakatos Edina, a főtámogató FGSZ Zrt. szóvivője.

A BESZ-t pénzbeli támogatással a MVM Paksi Atomerőmű, az Uniqa Biztosító Zrt., a Canon Europe, a Balatoni Fejlesztési Tanács segíti, a Coca-Cola az elsősegélynyújtók folyadékpótlásáról gondoskodik, a Nestlé Hungária Kft. Maggi instant leveseket ajánlott fel , a BonAppetit minden ételéből 15% kedvezményt biztosít, a VitaPlus Kft. több mint 600 kalcium pezsgőtablettát, a Medtronic Hungary Kft. defibrillátorokat, a Freesia pedig az elsősegélyládák feltöltését segítette.
Forrás: voroskereszt.hu

megosztás
hozzászólások
divat (4), Laky András (2), holdfogyatkozás (1), luxus (4), Tál Zoltán (2), Radnóti Miklós (1), Pappné Beke Judit (1), La Montanara (1), tűzoltó (32), korhaz (99), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), testkezelés (2), gasztronómia (5), alakformálás (6), sport (1085), étrend (4), szallas (39), vívás (1), Ács István (10), Balaton-átúszás (1), vitorlázás (37), kormánymegbízott (1), Happy Dixieland Band (8), regatta (2), idegenforgalmi adó (1), ökölvívás (2), lotus (1), szex (9), munkahely (8), Kertész Sándor (5), KDNP (1), Pampetrics Milán (2), ÉrtékTrend extra (7), Ferenc pápa (1), felmeres (10), Kovács Viktória (4), pünkösdi regatta (5), Balaton-part (10), Keszthelyi Táncpanoráma (7), transzfer (1), diákolimpia (1), repuloter (64), paleo (13), Kvarda Attila (25), Bogi (13), dunantul (23), autó (3), Use Unused (1), Clemens Zsófia (1), fájdalomambulancia (2)