Három útszakaszra, 2,16 milliárd forint

2013. május 03.
Keszthely és Várvölgy között 2,3, Murakeresztúr és Letenye között 2,6, Zalaapáti és Zalabér között pedig 3,8 kilométer alsóbbrendű utat újítanak fel még idén. Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósuló beruházás összértéke 2,16 milliárd forint – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a Magyar Közút Nonprofit Kht. szervezett.

Rigó Csaba kormánymegbízott beszédében azt mondta: az útfelújítások azt mutatják, hogy a kormány figyel a vidéken élőkre, a beruházásokkal az ő helyzetüket javítják. Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta: bár a zalai utak állapota az országos átlagnál jobb, problémák vannak. Az M7-es autópálya építésénél például nem tervezték be a szállítási útvonalak felújítását. Országosan jóval több pénz, a jelenlegi összeg kétszerese jutna útfelújításra, ha a 2010 előtti örökség, az autópálya pénzügyi kötelezettségek nem ketyegnének. A beruházások megvalósulását követően nő a szóban forgó utak forgalombiztonsága, szolgáltatási színvonala és rövidebb lesz az utazási idő is. Ezt Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Kht. igazgatója mondta. Mórocz József megyei közútvezető a részletekről beszélt. A három útszakasz munkálatai tartalmazzák a burkolat megerősítését, szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületen az árkok, buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját. Keszthely-Várvölgy és Murakeresztúr-Letenye között még nyáron megkezdődik a munka, de a Zalaapáti és Zalabér szakasznak is szeretnének még idén nekiállni.

megosztás
hozzászólások
divat (4), Laky András (2), holdfogyatkozás (1), luxus (4), Tál Zoltán (2), Radnóti Miklós (1), Pappné Beke Judit (1), La Montanara (1), tűzoltó (32), korhaz (99), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), testkezelés (2), gasztronómia (5), alakformálás (6), sport (1085), étrend (4), szallas (39), vívás (1), Ács István (10), Balaton-átúszás (1), vitorlázás (37), kormánymegbízott (1), Happy Dixieland Band (8), regatta (2), idegenforgalmi adó (1), ökölvívás (2), lotus (1), szex (9), munkahely (8), Kertész Sándor (5), KDNP (1), Pampetrics Milán (2), ÉrtékTrend extra (7), Ferenc pápa (1), felmeres (10), Kovács Viktória (4), pünkösdi regatta (5), Balaton-part (10), Keszthelyi Táncpanoráma (7), transzfer (1), diákolimpia (1), repuloter (64), paleo (13), Kvarda Attila (25), Bogi (13), dunantul (23), autó (3), Use Unused (1), Clemens Zsófia (1), fájdalomambulancia (2)