Hány évig akarsz élni?

2016. szeptember 19.
Ha egészségben minimum hetvenet, akkor méregtelenítened kell! Miért is?

Azért, mert a mindennapi életvitel során igen nagy mennyiségű olyan anyag kerül a szervezetünkbe, amely káros hatással van az egészségünkre, megterheli a májat, a vesét, a bélrendszert, és hosszú távon komoly problémákat okozhat. A nyilvánvaló mérgeken túl, mint az alkohol és a nikotin, ilyenek a mesterséges élelmiszer-adalékok, ízfokozók, tartósítószerek is. Az ivóvíz, a termőföld és a levegő állapota is szennyezett, a stressz szinte mindennapos barátunkká vált, hiszen a nem megfelelő életmód és emésztés eleve feszült, rossz közérzetet ad, illetve a rengeteg elvárásnak való megfelelés kikészíti az idegrendszert hosszú távon.

Tegyük a szívünkre a kezünket! Hányan élünk úgy, ahogy szeretnénk? Egyszerűbb gyorsan megvenni a pékségben a friss, illatos (savasító) pékárut reggelente, mint tápláló (lúgosító) reggelit készíteni, amellyel szervezetünk békében elfoglalatoskodik. Ha pedig fáj a gyomrunk a nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételtől, egyszerűbb bekapni egy agyonreklámozott, gyomorégést enyhítő tablettát, mint a szervezet felkiáltójeleire figyelni. Ha pedig tartóssá válik a fájdalom, egyszerűbb az orvoshoz elmenni és felíratni egy folyamatosan szedhető tablettát, mint életmódot váltani, új étkezési rendet kialakítani, elkezdeni sportolni, illetve egyáltalán bármit tenni azért, hogy rossz szokásainkon változtassunk.

150 évvel ezelőtt, amikor még nem volt tömegközlekedés, sem lift, sem motorizáció, naponta 15 000 lépést tett meg egy átlagos földi halandó. Nem is volt ennyi degeneratív betegség. A mozgáshiányos XXI. századi szupertechnokrata társadalom jó, ha 2000 lépést tesz meg egy nap. A keringés és a kiválasztás lelassul, a szervezet tobzódik a bevitt méreganyagokban, mi pedig ölbe tett kézzel nézzük végig saját magunk és családtagjaink lassú erózióját. A megelőzésre kevesen fordítunk figyelmet, holott a tünetek megjelenése előtt is sokszor segélykiáltást küld a szervezet.

Ezért nem csoda, ha 40 felett sokan már egy marék tablettát szednek. Egy rendellenesség a tökéletesen megtervezett testünk rendszerében előbb-utóbb továbbiakat fog generálni, és még el sem értük az 50. születésnapunkat, már visszeres a lábunk, volt néhány cisztánk, és jó néhányan várjuk a következő lehetséges műtéti időpontunkat. Ennek tényleg így kell lennie?

A mérgekkel telített szervezet egészségi panaszokat jelezhet, mint
    •    levertség, fáradtság, kedvetlenség;
    •    túlsúly;
    •    emésztési gondok (puffadás, székrekedés, hasmenés);
    •    egyéb szervi gondok, allergiák, bőrproblémák;
    •    váratlan kedélyváltozások;
    •    fejfájás, migrén.

Nagy veszélyt jelentenek a paraziták is, a nem megfelelő előtisztítása ételeinknek. A szervezet ellenálló, és az immunrendszer alapvetően meg tud küzdeni a rengeteg ellene irányuló támadással, de van egy telítettségi határ, amikor feladja a küzdelmet. Van, akinek sikerül legyőzni a betegséget, és kap második esélyt. Ilyenkor már szoktunk változtatni egy keveset az életmódunkon.
Teljes életmódváltás hiányában időnként meg kell tisztítanunk szervezetünket a toxinoktól. A méregtelenítést elvégezhetjük például léböjt, szaunázás vagy lábfürdő segítségével, de táplálékkiegészítőket is szedhetünk. Fokoznunk kell a vízfogyasztás mennyiségét, növelni a friss zöldség-gyümölcs bevitelt, kiválasztani egy nekünk megfelelő diétát, étrendet, amely hosszabb távon sem okoz kényszeres feszültséget a napi táplálkozásban. El kell kezdeni egy olyan napi sportot, mozgásformát, amely legalább 20 percre egy kicsit megnöveli a pulzusszámot.

Mindebben semmi új nincs, ilyen témájú cikkek tömkelegével találkozhat a kedves olvasó. Fogadkozunk, hogy most aztán tényleg változtatunk, de a tendencia sajnos nem ez. Keressük a kifogásokat, és előbb-utóbb nem teszünk semmit, pedig a szívünk mélyén tudjuk, hogy már régen változtatnunk kellett volna.

Akkor hát mi a megoldás?
A felsorolt lehetőségek mellett van még más is, ami szokatlan, újszerű, de működőképes lehetőség. Az elmúlt évtizedek egészségügyben használt eszközeit (ultrahang, rádiófrekvencia stb.) élelmes marketingszakemberek áttolták a szépségiparba. Ezt esztétikai üzletágnak hívják, és a tömeggyártásnak köszönhetően elérhetővé vált bárki által, akinek még nincs krónikus és visszavonhatatlan betegsége.

Az ellenjavallatok feltérképezése után szalonunk több lépésből álló, egyénre szabott méregtelenítő programot ír a jobb közérzetet igénylők és a fogyni vágyók számára. Nem mindenkit tudunk XXXL méretből egy hónap alatt elvékonyítani, ez tény. De megadjuk a lehetőséget arra, hogy az évek óta hurcolt zsírhalmok elkezdenek felszámolódni, már egy alkalom után lényegesen jobb közérzetről számol be a vendég, a bőre elkezd tisztulni, és szép lassan egy jóval egészségesebb és vékonyabb én néz vissza a tükörből. Majdnem minden vendégünk próbált már diétázni, életmódot váltani, de egyedül nem ment. Csak az olyan nagyon intenzív és hatékony gépek tudják felszámolni a túlsúlyt, amelyek képesek felvenni a versenyt napjaink fokozott mértékű testszennyezésével. Áraink ésszerűek, elérhetők és nem megfizethetetlenek ahhoz mérten, hogy egészségünk és életünk mennyit ér. A több évtizede hurcolt méreganyagok bevitele sokszorosan többe került, mint amennyi a kijuttatásuk ára. Az a vendég pedig, akinél elindul a tisztulási folyamat, már hajlandó tenni egy jobb jövőért. Legtöbb vendégünk elkezdte életmódváltását, mert nem reménytelen már a küzdelem. Kezeléseink nem fájdalmasak, sőt többnyire mindenki alszik az egy-másfél órás programok alatt. Te is tudsz egyedül fogyni álmodban?

Mátrai Gabriella
Rejuvena Esztétika Szalon, Hévíz
06-83/310-359
www.rejuvena.care

megosztás
hozzászólások
Bock Bisztró Balaton (16), Novák Péter (1), diákolimpia (1), Fehér szalag (1), homoszexualis (1), hűtőgépcsere-program (1), Love your belly (2), dunantul (23), kormánymegbízott (1), google (3), facebook (15), Kovács Ernő (1), Telecom (2), Lisa (35), ország torta (1), média (1), béremelés (2), statisztika (2), nagyméret (1), DJ Gerysson (1), skandinav lotto (81), mobil (2), kormanyhivatal (93), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Ollári Barbara (1), Zalaköveskút (1), család (1), Reischl-sörház (1), állatok (16), Sárdi Katalin (1), Tóth Xénia (6), Brüsszel (1), szauna (2), kutya (23), taverna (25), borünnep (24), Balatoni Limnológiai Intézet (1), erdő (2), Nagykanizsa (1), georgikon (38), autó (3), kék zászló (1), Tóth Gergely (1), Pura Vida Port (1), Forstner Anna (1), Palinkas Robert (83), gasztronómia (5), kollégium (1), női gombolkodó (5), Szabó Ilona (1)