Ha nem tudod, melyik kenyérpirítót válaszd…

2021. május 25.
Sokunk számára a reggelik elmaradhatatlan finomságai a pirítós falatkák. Fogyasztjuk lekvárral, vajjal és más tejalapú készítményekkel.

Ha kenyérpirítót kell vásárolnunk, nem csinálunk belőle nagy gondot, hiszen a készülékek rendkívül hasonlónak tűnnek. Ennek ellenére érdemes odafigyelni, melyiket választjuk. Ebben segít ez az összeállítás.

Ha kenyérpirítót szeretnénk vásárolni, igencsak széles kínálattal találkozunk. Az Extreme Digital webáruházában száznál is több készüléket találunk, ekkora választékban nem könnyű megtalálni a számunkra leginkább megfelelőt. Szerencsére néhány tulajdonság segít a választásban.

Az egyik ilyen tulajdonság a teljesítmény. Minden egyes elektromos készülék esetén megtaláljuk a wattban feltüntetett értéket; minél magasabb, annál nagyobb a teljesítmény, vagyis annál rövidebb idő alatt készül el a pirítósunk. Ha a reggeleket rohanás jellemzi, alig van időnk bekapni néhány falatot és mindig késésben vagyunk, akkor a nagyobb teljesítmény jó szolgálatot tehet, de kiugró értékekre azért nem számíthatunk…

Ha túl magas lenne ez az érték, a szeletek pillanatok alatt megégnének, miközben egyes részeik puhák maradnának. Ez magyarázza, hogy az olcsóbb és a drágább készülékek között sincs jelentősebb teljesítménykülönbség. A minimális elvárás persze megfogalmazható; a kétszeletes gépet teljesítménye legyen legalább 800, a négyszeleteseké pedig 1200 watt vagy annál magasabb.

Tehát mindenképpen döntést kell hoznunk arról, hogy a kenyérpirító egyszerre hány szelet készítésére legyen alkalmas. A legtöbb készülék kétszeletes kivitelben készül, de számos más alternatíva is létezik. Ha a család rendszeresen reggelizik együtt és többen szívesen fogyasztanak friss és ropogós finomságokat, akkor nagyobb kapacitásra lesz szükség.

Jó megoldást kínálhatnak a hosszított nyílásokkal rendelkező készülékek, amelyek bagettek és péksütemények pirítására is tökéletesen alkalmasak lehetnek. Fontos, hogy a nyílások szélességét is figyelembe vegyük; ha a toast kenyérszeletek mellett olykor-olykor más finomságokat is pirítanánk, szélesebb kialakításra lesz szükség.

A legtöbb kenyérpirító rendelkezik az általánosan ismert és elvárt funkciókkal és tulajdonságokkal – beleértve az alapmodelleket is –, azonban érdemes ezeket ellenőrizni vásárlás előtt. Mindenképpen érdemes olyan készüléket választani, ami hőfokszabályzóval rendelkezik, vagyis lehetővé teszi a különböző fokozatok használatát. Ez a funkció igen hasznosnak bizonyul, hiszen egyesek a ropogósabb, mások a puhább szeleteket kedvelik. Sok készülék rendelkezik melegen tartó funkcióval; rendkívül hasznosnak bizonyul, hiszen frissen és melegen tartja a szeletet addig, amíg elkészítjük a reggelink többi elemét.

A kenyérpirítók kialakításáról is érdemes ejteni néhány szót. Sok készülék esetében látunk kiemelő kart, ami megvéd bennünket a kisebb égési sérülésektől. Mindenképpen érdemes előnyben részesíteni azokat a készülékeket, amelyek kivehető morzsatálcával rendelkeznek; ezek egyszerűbbé teszik a tisztántartást, persze időnként üríteni kell.

Jó hír, hogy ma már alig találkozunk olyan kenyérpirítóval, aminek nincs ilyen tálcája. Hasznos a kábeltartó is; a tekeredő áramvezető kábel nem csak akadékoskodik, de akár balesetveszélyt is jelent egy túlzsúfolt munkapulton.
Végezetül szót kell ejteni a dizájnról is. A széles kínálatban szerencsére mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, legyen szó letisztult formavilágról vagy színes mintákról.

megosztás
hozzászólások
trianon (2), tartozás (1), Rtime (5), Pál Attila (1), paralimpia (4), állatkínzás (2), Magyar Turizmus Zrt (45), hitel (5), sportlövő (2), Joós Attila (1), boldog békeidők (2), betegség (12), dohany (15), karácsonyi képeslap (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), diákolimpia (1), szavazas (9), keresztény (2), fitnesz (1), gyógytó (1), Nyári Viola (1), regatta (2), keszthely (4040), Hotel Zenit (3), Saul fia (7), alternatív gyógymód (1), Tóth Xénia (6), hűtőgépcsere-program (1), Amazon (3), Z. Karvalics László (1), relaxáció (1), Gulyás Orsolya (2), tűzoltó (32), e-kereskedelem (1), footgolf (1), Csengei Agota (16), diakhitel (7), Virágos Magyarország (6), gasztroblogger (2), gyermekfelügyelő (1), ország torta (1), online (1), Pálfi László (1), jutalom (1), beruházás (2), voroskereszt (24), balatoni strandbelépő (1), minimálbér (1), tabor (6), Cserszegtomaj (124)