Gyurcsány: Nyugatias európai Magyarországot!

2014. február 17.
Szermek Zsolt, az Összefogás képviselő-jelöltjének vendége volt hétfőn este Keszthelyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt miniszterelnök, aki lakossági fóruma előtt sajtótájékoztatót tartott. Elmondta: az idei választás nagy kérdése, tétje, hogy Magyarország keletre, vagy nyugatra akar menni, s azt Orbán Viktorral, vagy Mesterházy Attilával kívánja tenni.

Az Összefogás nyugatias európai Magyarországot szeretne – hangsúlyozta azután, hogy Szermek Zsolt bemutatkozásában a magyar jogbiztonságot és félelem nélküliséget emelte ki megteremtendő értékként. A Fő téren tüntetők által fogadott Gyurcsány Ferenc megjegyezte: az Orbán Viktor által említett Nyergelj, indulj! Mondás helyesen úgy hangzik: Nyergelj, fordulj! Szerinte az országnak fordulatra van szüksége, új kormányra, miniszterelnökre, kormánypártokra. Hisznek Magyarországban, s nem tartják bajnak a sokféle gondolkodást, mert az nem gyengíti, hanem a erősíti a nemzetet.

Elmondta azt is, hogy a kormánya nyolc év alatt sokat tett az országért, többet fejlesztet, mint a a mostani kormány az elmúlt négy évben. Akkoriban a legszegényebb és leggazdagabb réteg jövedelme között sem volt akkora a különbség mint most. Magyarországon több demokráciára, szociális felelősségre, érettebb kormányra és érettebb piacra van szükség – tette hozzá. A Pakssal kapcsolatos újságírói kérdésekre azt válaszolta, hogy a szerződésekkel kapcsolatos kérdések helyett sokkal inkább a lényeggel, azaz azzal kellene foglalkozni, hogy a jelenlegi kormány háromezer milliárd forintos hitelbe sodorta az országot. A cégeivel kapcsolatos szerződések részleteiről pedig ne őt, hanem a megbízót, illetve a kormányt kérdezzék.

megosztás
hozzászólások
Laky András (2), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), piac (6), Varga Terézia (1), Balatoni Kör (2), túlsúlyos (3), vívás (1), ünnep (141), fogyasztóvédelem (1), gyász (1), gyermek (12), Fodor Márk (8), sorkötelezett (1), törvény (1), köztársasági elnök (1), ipsos (1), freestyle foci (1), 1956 (1), óraátállítás (3), Use Unused (1), rezsi (18), Rúzsa Magdi (1), Amazon (3), Főügyészség (7), múzeumok éjszakája (4), emléknap (1), Monitor konyhája (80), Libás (2), Kertész Sándor (5), Carbona (9), Jobbik (10), szerencsejatek (630), sajtóközlemény (5), hitel (5), Alsópáhok (51), Bibó Gimnázium (1), GESZ (11), életveszély (1), Bródy János (1), Tarkarét Biofarm (1), onkormanyzat (481), Ruzsics Ferenc (434), Rezi (1), keszthelyi nyari jatekok (55), színház (5), Monitor Extra (21), Fidesz (14), kornyezettudatos (4), georgikon dse (7), paleo (13)