Gyorsabb internetezés Keszthelyen

2015. június 19.
2015 második felében megkezdődik Keszthely több városrészén, a Schwarz-lakótelepen, a Gagarin, a Vaszary és a Martinovits utcában a Telekom nagy sebességű, széles sávú internetszolgáltatásának kiépítése. Várhatóan nyártól a keszthelyi Telekom-előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.


Cservenkáné Batha Csillát mindenki ismeri és kedveli Keszthelyen. Az egykori tanárnő az internet lelkes híve, aktívan facebookozik. Kérdéseinkre is online válaszolt.

– Mire használja leginkább az internetet?
– Elsősorban kapcsolattartásra. Az internet évek óta az életem része, hiszen az iskolában elengedhetetlen volt a munkám során. Nyugdíjasként sem szűkült be körülöttem a világ, az ismerőseimmel ma is élő a kapcsolatom. Nagy öröm, hogy részese lehetek a gyermekeim, az unokám mindennapjainak, és velük együtt megélhetem a megismételhetetlen pillanatokat. A kedvenc közösségi portáljaim és a telefonos alkalmazások által áthidalhatók akár a földrészek közötti távolságok is. A net nagyban segíti a világ dolgaiban való tájékozódást is.

– Mennyire követi figyelemmel a piacon megjelenő újdonságokat?
– Bár a képzeletem szárnyaló, de a naponta megújuló mobiltechnika újdonságaival szinte lehetetlen lépést tartani. De igyekszem követni a trendet: ma már rendszeresen facebookozom, chatelek az unokámmal. Megjósolni is lehetetlen, hogy milyen technikai csodák várnak még ránk!


A Telekom fejlesztéseinek eredményeként országszerte 440 000 háztartásban válik elérhetővé a nagy sebességű, széles sávú internet 2015 végéig, amit a vállalat több milliárd forintos beruházással segít elő. A keszthelyi lakosokat is érinti majd a fejlesztés, így az év végéig több mint 4600 újabb itteni háztartás előtt nyílik meg a lehetőség, hogy használhassa a szupergyors technológiát.

De mit jelent ez a keszthelyieknek?

Elsősorban nagyobb adatátviteli sebességet, a korábbinál gyorsabb internetet; olyan érzést, mintha magasabb fokozatra kapcsolnának a számítógépek. Ez pedig egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videoletöltést és -megosztást is jelent. Hamarabb letöltődnek az e-mailek, egyszerűbben és élvezetesebben használhatják majd az előfizetők a közösségi oldalakat is. Egyúttal új szolgáltatások is elérhetővé válnak, így már itt is élvezhető lesz az interaktív tévézés számos funkciója, mint a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a videotéka vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos online alkalmazások.

2015 végére a fejlesztéseknek köszönhetően megnyílik az út ahhoz, hogy a legújabb infokommunikációs megoldásokra alapozva még jobb minőségű szolgáltatások váljanak a keszthelyiek által is elérhetővé, valamint a közösségi életet támogató környezet alakuljon ki. A Telekom szisztematikusan haladva építkezik, tervei szerint a helyi lakosok teljes körű tájékoztatást kapnak majd a vezetékes hálózat kiépítése miatt zajló munkálatokról minden érintett helyen.

A széles sávú hálózat kiépítésével párhuzamosan folytatódik a 4G-s hálózat bővítése, amely már most 85 százalékos kültéri lakossági lefedéssel bír; a vezetékes és a mobilhálózati fejlesztések hozzájárulnak a Digitális Magyarország célkitűzéseinek mielőbbi megvalósulásához.

megosztás
hozzászólások
TRX (22), georgikon (38), magyar dal napja (8), állatkert (1), kisterseg (20), CT (3), diákolimpia (1), bor (26), Pápai Gábor (6), ötös lottó (101), jaras (36), környezetvédelem (2), 3D (1), korcsolya (4), reklám (1), regisztráció (1), esztétika (8), repuloter (64), atlétika (6), tranzakciós díj (1), fitt (1), Kartali Zsuzsanna (1), idojaras (262), vízkereszt (1), tollaslabda (1), kezilabda (64), Cserép Letícia (1), Művészetek völgye (7), erdekes (538), torkos csütörtök (3), Örvényeshegy Piknik (3), Szent István ünnepe (3), gyógyfürdő (6), Balatonfüred (3), percdíj (1), 2016 (2), Gál Lajos (9), Gachályi András (3), gyermekszám (1), Zalaköveskút (1), állatkínzás (2), büntetés (3), keszthely foter (201), Musica Antiqua (2), Balatoni Kurzusok (8), lovaglás (2), terápia (4), konyha (1), betegség (12), cselgáncs (1)