Gyenesdiás ismét a legjobb - Kedvező a balatoni strandok megítélése

2011. július 15.
A Balaton-parti önkormányzatok, üzemeltetők erőfeszítései tükröződnek a fürdőhelyek színvonalának megítélésében, amely néhány tizedszázalékkal tovább javulva az idén átlagosan 4,4-es érdemjegyet kapott a szavazóktól egy frissen zárult felmérés szerint.

Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu szerkesztője számolt be a portál harmadik alkalommal lebonyolított strandértékelő akciójáról az MTI-nek pénteken. A strandokról információkat közlő, azokat bemutató portál napokban befejeződött felméréséről elmondta, hogy a szavazóknak iskolai osztályzatokat adva kellett minősíteniük, milyennek ítélik meg az általuk ismert balatoni strandokat. Szavazni tíz témakörben lehetett, ezek között szerepelt a víz, a part, a strand és az illemhelyek állapota, a parkolási lehetőségek és a vendéglátás színvonala is.
Az osztályzásba 2683 olyan ember kapcsolódott be, aki a saját adatait is megadta, így ki lehetett zárni a többszöri voksolást. A portál működtetői csak azt a strandot értékelték, amelyet legalább 35-en minősítettek, ennek alapján összesen 35 strandról tudták kiállítani a "bizonyítványt".
Az osztályzat szinte minden esetben és területen a tavalyi jó eredményekhez hasonlóan alakult, néhány helyen javulást mutatva. A 35 strand összesített átlagjegye a két évvel ezelőtti 4,2-es, valamint a tavalyi 4,35-as osztályzatról 4,4-re emelkedett. A leggyengébb eredményű fürdőhely is elérte a "jó" átlagosztályzatot.
A legrosszabb jegyet az idén is az illemhelyek, zuhanyzók, öltözők állapota, tisztasága kapta, a másik "leggyengébb láncszemnek" ezúttal is a parkolási lehetőségeket jelölték meg a szavazók. Az összesített átlag szerint ugyan ez a két témakör is megkapta a 4,2-4,3-as osztályzatot, de ez strandokra lebontva egyes esetekben közepes minősítést is takar. A legjobb osztályzatokat immár hagyományosan a parti területek állapotára, gondozottságára adták le a voksolók.
A tavalyi eredményhez hasonlóan az idén is a gyenesdiási Diás strand kapta a legjobb jegyeket. A második helyen az alsóörsi Községi strand, a harmadik helyen a vonyarcvashegyi Lidó strand végzett. A fürdőhelyek között több olyan is akad, amelyik a ragyogó színvonalú szolgáltatásai ellenére azért nem kerülhetett "dobogóra", mert rosszak a parkolási lehetőségei vagy sokallták a belépőjegyek árát a szavazók. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Pete Krisztina (1), ajánló (1148), balatongyorok jazz (23), Rezi (1), állatkínzás (2), cukorbetegség (2), Tar László (1), sztárportré (3), szűrés (1), uszoda (9), Vajda János Gimnázium (22), dohany (15), Owaimer Zoheir (1), vitorlázás (37), kezilabda (64), Amazon (3), 2016 (2), divat (4), Darren Cranmer (2), angus marha (1), étterem (11), Festetics kastély (139), maraton (59), efott (6), Radnóti Miklós (1), Kastély kávézó (1), oktatas (347), Kerner Gábor (2), Jobbik (10), monitormagazin (107), bank (7), fürdő (2), Oroszlán Zsolt (2), Novinszky Petra (1), Komoróczi Lajos (3), goldmark muvelodési kozpont (60), közétkeztetés (4), ingatlan (12), Torsa Dániel (1), Naszádos Antal (1), tiltakozás (1), Ferenc pápa (1), ökölvívás (2), Partics Roland Hunor (1), női gombolkodó (5), OKJ (1), felveteli (29), szüret (4), Sárdi Katalin (1), Kardos Gábor (6)