Gitt helyett egymást rágja a Fidesz-frakció és az általuk támogatott keszthelyi polgármester

2015. november 13.
Rendkívüli ülésen tárgyalt a testület a Keszthelyi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói beosztására kiírt pályázatról.Mohácsi József képviselő (MSZP) ma tartott sajtótájékoztatót ezzel kapcsolatban, ahol elmondta: a testület a szeptemberi ülésén döntött arról, hogy a keszthelyi televíziót működtető kft. ügyvezetőjének megbízása lejár, így ezt pályázaton meghirdetik. Ekkor még szerepelt a feltételek között a felsőfokú végzettség, mint alapvető kritérium. Azonban porszem került a gépezetbe: panasz érkezett a pályázat szabálytalan kiírással kapcsolatban, mivel “bizonyos sajtóorgánumokban talán egy picit elcsúszva jelent meg (…….) de aki dolgozik, az vét is” - tette hozzá Mohácsi.

Emiatt rendkívüli ülésen tárgyalta újból a héten ezt a pályázatot a testület, azonban a határidő módosításon kívül a Fidesz-frakció azt indítványozta, hogy töröljék az iskolai végzettséget, mint feltételt. Ez kivágta a biztosítékot.

A Fidesz-frakció megszavazta, a polgármester és az ellenzékben ülő képviselők nemmel voksoltak. A Jobbik azóta egy közleményt is kiadott, miszerint “álláspontunk szerint szükséges a pozíció betöltéséhez a megfelelő szakmai felsőfokú végzettség.”  Ezt a véleményt fogalmazta meg mai sajtótájékoztatóján Mohácsi József is.

A helyzet most a következő, aki büntetlen előéletű, legalább 3 éves gyakorlatot szerzett a média területén, és rendelkezik 5 éves vezetői gyakorlattal, az jelentkezhet a pályázatra. Ha egyáltalán megéri, mert a mai állás szerint a jelenlegi ügyvezető mindössze bruttó 33 000 Ft-ot keres csak havonta, ha igaz a televízió honlapján, a közérdekű adatoknál, a 4. pontban feltüntetett személyi alapbér.

Milyen szerencse, hogy Keszthelyen ez most a legnagyobb probléma, és nincs ennél égetőbb gond. smiley

megosztás
hozzászólások
biztosítás (2), tavaszi szél vizet áraszt (1), köztársasági elnök (1), Az év orvosa (1), színház (5), felsőoktatás (9), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Egészségfejlesztési Iroda (1), egészség (131), diák (4), punkosdi regatta (9), Cséby Géza (5), Kovács Ernő (1), múzeumok éjszakája (4), farsang (2), Pappné Beke Judit (1), Golfclub Imperial Balaton (2), alga (1), turisztika (94), építész (3), jótékonyság (3), mellrák (1), horgász (5), egynapos sebészet (1), óvoda (7), Zala Megyei Közgyűlés (3), georgikon dse (7), csillaghullás (2), Márton nap (1), jogsebész (9), Bartha Gábor (34), fájdalommentes (3), cigaretta (13), tiltakozás (1), Magyar Turizmus Zrt (45), Asperger-szindróma (1), Nagymező Gyenesdiás (1), gyed (3), Pete Krisztina (1), gyógyszertár (1), mozi (13), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Vajda János Gimnázium (22), FINA vizes világbajnokság (1), facebook (15), Mikulás (8), margaret thatcher (1), kresz (2), Ollári Barbara (1), középiskola (1)