Gitt helyett egymást rágja a Fidesz-frakció és az általuk támogatott keszthelyi polgármester

2015. november 13.
Rendkívüli ülésen tárgyalt a testület a Keszthelyi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói beosztására kiírt pályázatról.Mohácsi József képviselő (MSZP) ma tartott sajtótájékoztatót ezzel kapcsolatban, ahol elmondta: a testület a szeptemberi ülésén döntött arról, hogy a keszthelyi televíziót működtető kft. ügyvezetőjének megbízása lejár, így ezt pályázaton meghirdetik. Ekkor még szerepelt a feltételek között a felsőfokú végzettség, mint alapvető kritérium. Azonban porszem került a gépezetbe: panasz érkezett a pályázat szabálytalan kiírással kapcsolatban, mivel “bizonyos sajtóorgánumokban talán egy picit elcsúszva jelent meg (…….) de aki dolgozik, az vét is” - tette hozzá Mohácsi.

Emiatt rendkívüli ülésen tárgyalta újból a héten ezt a pályázatot a testület, azonban a határidő módosításon kívül a Fidesz-frakció azt indítványozta, hogy töröljék az iskolai végzettséget, mint feltételt. Ez kivágta a biztosítékot.

A Fidesz-frakció megszavazta, a polgármester és az ellenzékben ülő képviselők nemmel voksoltak. A Jobbik azóta egy közleményt is kiadott, miszerint “álláspontunk szerint szükséges a pozíció betöltéséhez a megfelelő szakmai felsőfokú végzettség.”  Ezt a véleményt fogalmazta meg mai sajtótájékoztatóján Mohácsi József is.

A helyzet most a következő, aki büntetlen előéletű, legalább 3 éves gyakorlatot szerzett a média területén, és rendelkezik 5 éves vezetői gyakorlattal, az jelentkezhet a pályázatra. Ha egyáltalán megéri, mert a mai állás szerint a jelenlegi ügyvezető mindössze bruttó 33 000 Ft-ot keres csak havonta, ha igaz a televízió honlapján, a közérdekű adatoknál, a 4. pontban feltüntetett személyi alapbér.

Milyen szerencse, hogy Keszthelyen ez most a legnagyobb probléma, és nincs ennél égetőbb gond. smiley

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Zalaköveskút (1), Illés Fanni (1), zala (1156), Csengei Agota (16), Lisa (35), vasárnapi nyitvatartás (1), keprol kepre (7), koraszülött (1), Hanse (2), Krepsz-Kapai Bernadett (1), jovedelem (2), Bock Bisztró Balaton (16), költészet napja (2), farsang (2), férfi (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), Donkó Imre (1), áruház (1), Cserszegi fűszeres (1), police (513), golf (11), traffipax (4), shotokan karate (3), Love your belly (2), Nyári Viola (1), tiltakozás (1), Fehér szalag (1), nyaralas (12), Horváth Lászlóné (1), atlétika (6), Március 15 (2), szakács (1), Szent István ünnepe (3), Radnóti Miklós (1), Bartha Gábor (34), kultura (22), apartman (3), KDNP (1), óraátállítás (3), tanulmány (11), munkaszünet (1), Szabó Ilona (1), sztárportré (3), Zalaszántó (2), csapadék (1), voroskereszt (24), köztársasági elnök (1), vitorlásverseny (30), táplálkozás (1), Oláh Péter (2)