Georgikon kulcsfontosságú szerepben

2014. január 25.
A Pannon Egyetem Georgikon Kar a Balaton Színházban tartotta diplomaátadó ünnepségét, melyen dr. Friedler Ferenc rektor mondott köszöntőt. Úgy fogalmazott, hogy a Georgikon Karon szerzett diploma értékes és különleges. Beszélt arról, hogy a Pannon Egyetem az oktatás, kutatás, s innovációs tevékenység hátterét egyaránt megteremtette.

A finanszírozásának kétharmad részét maga teremti meg. Az egyetem széleskörűen tevékenykedik, aminek az egész régió hasznát veszi. Azt mondta: a hallgatók legyenek büszkék, hogy a Pannon Egyetem Georgikon Karán végeztek, s reméli, az intézmény is büszke lehet majd rájuk szakmai eredményeik miatt.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala megyei közgyűlés elnöke a zalai egyetemek kiemelt szerepét, teljesítményét méltatta beszédében, s azt hogy a szerepük kulcsfontosságú a jelenben és a jövőt tekintve is.  Szükség van a kiválóan képzett szakemberekre és ebben a folyamatban az egyetemek nagy szerepet játszanak. Gratulált a hallgatóknak és köszönetet mondott az oktatóknak.

Dr. Polgár J. Péter, a Georgikon Kar dékánja elmondta: az idei tanévben 641 elsőst vettek fel, huszonöten Székelyudvarhelyen kezdték meg tanulmányaikat. Az eredményekről szólva azt mondta, hogy a Georgikonon szerzett diploma egyfajta garanciát jelent, de a tudás bővítése érdekében továbbra is várják vissza a végzett hallgatókat. Ezután – az ünnepélyes fogadalmakat követően - öt-öt fő kapott doktori címet, és habilitált doktori oklevelet, és száztizenegyen vehették át diplomájukat, vagy igazolásukat.

Gachályi András, Keszthely alpolgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy a város visszavárja a végzett hallgatókat. A diplomaátadó ünnepséget elismerések és díjak átadása zárta.
 

megosztás
hozzászólások
szakma (1), állatorvos (1), gerincvédelem (1), zivatar (1), test (1), gyilkosság (1), cégtörlés (3), diák (4), Főzzünk játszva (2), Tóth Levente (2), Marsalkó Dávid (1), pünkösdi regatta (5), állami (1), minisztérium (7), OKJ (1), állami támogatás (1), holokauszt (1), labdarugas (25), Z. Karvalics László (1), ötös lottó (101), Palinkas Robert (83), cipősdoboz (3), Gyarmati Noémi (1), Bock Bisztró (12), kalendarium (831), KiBeszél (14), Béres Attila (2), Darren Cranmer (2), erdekes (538), pedagógus (6), szüret (4), barista (3), debrecen uszo eb (16), telefon (3), halottak napja (1), képviselő-jelölt (5), gyes (2), himnusz (1), Burgonyakutatási Központ (2), La Montanara (1), aranyérem (1), helikon (41), Ferenc pápa (1), könyvbemutató (2), Babos Lajos (1), Bartha Gábor (34), paleo (13), okmányiroda (1), pszichoterápia (1), Koósz Attila (1)