Gelencsér Kálmán: Mindennap fejlődni kell egy kicsit

2018. május 07.
Hetven környékbeli embernek ad munkát a negyven éve alapított Gelencsér Dental. A kis fogtechnikai laborból kivirágzó vállalkozás sikerének titka dr. Gelencsér Kálmán tulajdonos szerint a kitartás, a szorgalom és a remek csapat.


fotó @ Szeiler Gábor

A 39 éves fogorvos mindig hazavágyott, mint mondja, nincs még egy olyan hely a világon, mint a Nyugat-Balaton. Hozzáteszi, mindenkinek az az érdeke, hogy a terület fejlődjön, ahhoz azonban összefogásra van szükség.

– Mit jelent önnek a generációk váltakozása?
– Régi hévízi család vagyunk. A nagyapám bíró volt Egregyen, édesapám pedig negyven éve alapította meg a Gelencsér Dentalt. Az ő hagyatékát én viszem tovább, és remélem, a kislányom is itt éli majd le az életét, és igazgatja a céget, így ő lehet az ötödik itthoni generáció.

– Mit gondol, mit kapott örökül a felmenőitől?
– A szorgalmukat és a kitartásukat. Azt, hogy először mindig kicsiben kell gondolkodni, és azt végigvinni, illetve hogy mindennap próbáljon meg az ember egy kicsit fejlődni. Minden héten új utakat, új lehetőségeket keresünk. A szüleim, bár már nyugdíjasok, a mai napig bejárnak dolgozni. Szenvedélyük a munka és a fejlődés. Ezt örököltem, ezt láttam, ezt tanultam tőlük.

– Mindig ezt szerette volna csinálni?
– Már gyerekkoromban ott sürögtem édesapám mellett. A szüleim tudatosan tereltek a pályára, én pedig elfogadtam, és már a gimnáziumban erre készültem. Azóta is hálás vagyok nekik érte. Van egy testvérem, Zsigmond, ő Budapesten él, és sikeres közgazdász. Én viszont mindig hazavágytam, itt érzem magam igazán jól. Így már az egyetemi éveim alatt is hazajöttem dolgozni Hévízre, amikor csak tudtam.


fotó @ Szeiler Gábor

– Sikeres vállalkozást vezet. Hány magyar embernek ad jelenleg munkát?
– Édesapám egy kis fogtechnikai laborral kezdte negyven éve, az nőtte ki magát vállalkozássá öt-hat emberrel. Később csatlakozott egy fogorvos is, majd a 2000-es években kezdődtek a nagyobb beruházások. Jelenleg úgy hetven környékbeli magyar embernek adunk munkát. A siker titka a kitartás mellett az, hogy mindig remek kollégákkal tudtunk együtt dolgozni, és olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A céges „rendezvényeink” pedig különösen jó hangulatúak. Az unokatestvérem is itt dolgozik, Gelencsér János, közösen építettük az előző tíz évben a fogászatot olyanná, amilyen most. Napjainkban a Gelencsér Dental a legnagyobb egészségturisztikai beutaztató Hévízre. Ezenkívül támogatunk sporteseményeket, klubokat, művészeket, és a rászorulókon is megpróbálunk segíteni. A társadalmi aktivitásunk sokrétű.

– Ön szerint mire lenne szüksége a környéknek?
– Turisztikailag egyben kellene kezelni. Nincs még egy olyan hely a világon, mint a Nyugat-Balaton, Keszthely, Hévíz, a Káli-medence, Sümeg. És kevés olyan térség van, ahol ilyen széles skálája megtalálható a gyógyászatnak. Több és jobb reklámra lenne szükség, valamint közös büdzsére. Ez mindenkinek az érdeke, mert például csak akkor lehet reptérben gondolkozni, ha teljes az összefogás.

– Miből nyer energiát a tennivalóihoz?
– Édesapám hobbija a pálinkafőzés, amelyet magas szinten űz, és lehet, hogy ennek a szeretetét is átveszem majd a fogászat mellett idővel. Mindennap sportolok, és ha időm engedi, akkor a Hévíz II.-be is eljárok focizni. Bár nem vagyok nagy labdazsonglőr, hihetetlenül jó társaság a csapat, már csak ezért is érdemes kijönni a meccsekre. Van egy kedves feleségem, aki ugyanúgy a cégnél dolgozik, és van egy gyönyörű, kilencéves kislányunk. Emellett szerencsére nagy baráti köröm van, és ahogy mondják, egy jó pohár magyar bor mellett születnek a legjobb ötletek, melyeket aztán a munkám során megpróbálok megvalósítani.

megosztás
hozzászólások
Vaszily Zsolt (3), csillaghullás (2), menetrend (3), választás (46), idojaras (262), sztárportré (3), szüret (4), Tóth Csaba (3), fájdalommentes (3), gyász (1), Czigány Sándor (2), repülőtér (21), szalloda (59), úszás (22), megemlékezés (10), Vigántpetend (1), Laky András (2), farsang (2), mobil (2), Zala Megyei Főügyészség (4), hullámmasszázs (1), nő (2), gyenesdias (213), Hollywood (1), Golden Globe (3), temetés (2), Szennyai Anita (2), Zalai Borcégér (5), emléknap (1), Zalacsány (4), tispol (3), Sárdi Katalin (1), holdfogyatkozás (1), Virágos Magyarország (6), parkoló (4), Kis-Balaton (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), online (1), Saul fia (7), Bringatanya (2), GESZ (11), alkohol (4), Hévízi-tó (1), boldog békeidők (2), gyermekbarát (2), büntetés (3), szépségápolás (8), bolt (3), szerencsejatek (630), footgolf (1)