Új időszámítás a fogorvoslásban: félelmek nélkül a fogorvosi székben

Új időszámítás a fogorvoslásban: félelmek nélkül a fogorvosi székben

2018. május 14.
Szinte mindenkinek van legalább egy rémtörténete a saját vagy ismerősei életéből, amely a fogorvoslással, kiváltképp a foghúzással és a gyökérkezeléssel kapcsolatos, sőt akad, akinek már a fájdalomcsillapításba „beletört a foga”.

Sokan egy életre elveszítik a bizalmukat, és csak akkor keresik fel a rendelőt, ha már tényleg nagy a baj: ha feldagadt, begyulladt, letört vagy kiesett.

Nos, nekik is jó hírt hoztunk: Hévízen, a Vörösmarty utca 100 címen megnyílt Nyugat-Magyarország legnagyobb exkluzív magánklinikája, a Gelencsér Fogászat, amely komplex fogászati és fogtechnikai szolgáltatásokat kínál.

Az új innovációs központtal a hálózat immár öt impozáns, európai színvonalú fogászati centrumban, húsz fogorvosi rendelőben várja a család minden generációját. Az intézményekben negyvenéves szakmai tapasztalattal hetven szakember, tizennyolc fős orvosi team – három szájsebész, tizenegy fogorvos, egy fogszabályzó orvos és három aneszteziológus – gondoskodik a gyógyításról.

Dr. Gelencsér Kálmán tulajdonos-ügyvezető elmondta: az új központban általános fogászati szakellátás, szájsebészet, implantológia, esztétikai fogászat, fogszabályozás, parodontológiai és gnatológiai szakrendelés, valamint gyermekfogászat várja vendégeiket.

Munkatársaik elkötelezettek a fájdalommentes fogászati kezelések iránt, ezért steril műtőben, kiváló aneszteziológusok irányításával, éber altatásban is kérhetik pácienseik a kezeléseket az egyszerűbb fogászati terápiáktól a szájsebészeti beavatkozásokig, évente pedig több ezer fogászati implantátum sikeres beültetését végzik a legmodernebb csontsebészeti és csontpótlási technológiák, a lézersebészet, valamint a rutineljárásban végzett csontblokkműtétek alkalmazásával. A klinika megbízhatóságát nemzetközi ISO-minősítés garantálja.

A pontos diagnózis felállítását a leginnovatívabb képalkotó eljárások támogatják: háromdimenziós komputertomográfia (CT), digitális panorámaröntgen, teleröntgen a fogszabályozáshoz, intraorális kamera. Az új generációs radiológiai dinagnosztika rendkívül alacsony röntgenimpulzussal, néhány másodperc alatt készíti el a digitális képet, amely nélkülözhetetlen az állapotfelmérésben, a góckutatásban, az implantációs és az arcüregműtéteknél, valamint a problémás bölcsességfog-elhelyezkedés vizsgálata során. A munkát precíziós eszközök is segítik, többek között fogászati mikroszkóp, amely a gyökérkezelés ma elérhető legkorszerűbb módszere, valamint a Reciproc® titántűs gépi gyökércsatorna-kezelő rendszer.

A 900 négyzetméteres, új épületegyüttesben a fogtechnikai laboratórium kapja az egyik főszerepet. Dr. Gelencsér Kálmán elárulta: a labor édesapja, Gelencsér Béla aranykoszorús fogtechnikusmester szakmai irányítása mellett működik. A munkát háromdimenziós CAD/CAM technológia segíti: az emberi szem látásmódját lézerszkenner, az emberi kéz rezgéseit pedig fréztechnológia pontosítja, így a mai modern fogászati palettán elérhető legprecízebb, nanométeres pontosságú, tökéletesen illeszkedő, fémmentes cirkónium fogpótlások készíthetők.

A Gelencsér Dental fogorvosai figyelmet fordítanak a parodontológiai problémák kezelésére is, és igyekeznek a lehető legkorábban kiszűrni ezen eseteket. Nagy hangsúlyt kap a gyermek- és a felnőttkori fogszabályozás a világhírű új Invisalign® fogszabályozó rendszerrel, a fehér fogakról pedig plazmalámpás fogfehérítő eljárással gondoskodnak, illetve fogszuvasodás esetén bevetik az ózonterápiát.

Dr. Gelencsér Kálmán kifejtette: a pécsi egyetemmel együttműködésben mesterkurzusokat tartanak új konferenciatermükben, ahol a legmodernebb audiovizuális technológiák segítségével, üvegfalú bemutató műtőből kísérhetik figyelemmel az orvostanhallgatók oktatóik tapasztalatait munka közben. Mindemellett fogászati állapotfelmérés, tanácsadás és árajánlat-készítés várja a pácienseket személyre szabott kezelési tervvel egy személyes konzultáción.

Gelencsér Dental Kft
8380 Hévíz, Vörösmarty utca 100.
Tel.: +36/83-340-183, Fax: +36/83-540-253
info@gelencserdental.hu, www.gelencser-dental.hu,
Facebook: gelencserdental

megosztás
hozzászólások
sztárportré (3), Fehér szalag (1), örömszerző pillanatok (17), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), arckezelés (1), Pampetrics György (21), szakács (1), Révai Gábor (1), Katedra nyelviskola (5), Básti Juli (1), szabadsag (2), Top 50 (1), eltűnt (5), felsőoktatás (9), beruházás (2), kerekpar (27), Intersport (1), vonat (7), vendeglátás (6), La Montanara (1), facebook (15), cégtörlés (3), állatkert (1), Március 15 (2), Magyar Turizmus Zrt (45), tavasz (1), fesztival (93), Max (83), Tour de Hongrie (2), kutatas (81), cukorbetegség (2), fürdő (2), webmark (2), táncpanoráma (5), étterem (11), könyvbemutató (2), republic (1), Libás (2), lotus (1), gyilkosság (1), palyazat (164), Platán étterem (1), Pelso Társaság (6), támogatás (5), Balaton Sound (2), Bátortábor (1), múzeumok éjszakája (4), Csikós Beatrix (1), jövőkutatás (1), golf (11)