Garancia és hatékonyság a nyelvtanulásban

2015. október 05.
Az Angliában élő Eszti kétévesen a kávézóban még így szólt: Please, víz! Most négy és fél éves, s angolul és magyarul is hibátlanul beszél. Barnus most kezdi az óvodát, de nem jön zavarba, ha német szót hall, édesapja ugyanis születése óta kizárólag németül beszél vele. Csenge édesanyja Mongóliából érkezett, a kislány a mongol dalocskákat ugyanolyan szeretettel énekli, mint a magyarokat. Ezek a gyerekek hatalmas előnnyel vágnak neki az életnek.De nem minden gyerek ilyen szerencsés, és nem minden szülő van ilyen kivételezett helyzetben. Pedig az idegen nyelvek ismerete napjainkban elengedhetetlen.

Ebben tud segítséget nyújtani a keszthelyi Katedra Nyelviskola, amely ötéves fennállása alatt 540 sikeres nyelvvizsgával büszkélkedhet, és már a beiratkozás pillanatában garanciát vállal a sikerre. A Katedra vezérelve a kommunikatív nyelvtanítás, amelyet a keszthelyi iskola a kis létszámú csoportjaival hatékonyan valósít meg, az órák ára pedig jóval kedvezőbb a magánórákénál. A csoportban tanulás előnye, hogy a diák a saját kortársaival jár a nyelvórákra, így jobban motivált. A csoportban tanulás életszerűbb is: a hétköznapokban sok emberrel kerülünk kapcsolatba, akinek a kiejtése, a tudásszintje különböző.

Sokan választják a Katedra kínálatából az alapozó tréningeket: a fiatalok 14 éves kortól heti egy-két alkalommal vesznek részt órán, fokozatosan teljesítik a szinteket, mindig tudják, hol tartanak, és mire elérkezik a felvételi ideje, készen állnak a nyelvvizsgára. A sikeres nyelvvizsgára, hiszen a Katedra tanárai a hazánkban legnépszerűbb vizsgatípusnak, a TELC-nek a felkészítő és vizsgáztató tanárai, így ismerik a követelményeit, az értékelési rendszerét és a buktatóit. A TELC-vizsga során a vizsgázó nem a tanárral, hanem a többi, vele egy kompetenciaszinten lévő vizsgázóval kommunikálva vizsgázik. A hangsúly ezért a beszéden és a levélíráson van. Az előbbi készség csoportban jobban fejlődik, az utóbbi olyan buktató, amelyet némi rákészüléssel ki lehet kerülni. Ez a szakmai profizmus a garancia a sikerre.

Helikon Stúdió Bt.
Nyilvántartási szám: E-000484/2014

megosztás
hozzászólások
VeszprémFest (1), Mohácsi József (8), google (3), lakás (3), Cserszegi fűszeres (1), matolcsy gyorgy (1), Életfa iskola (2), hegyalja fesztival (3), Bóka Péter (1), szalloda (59), kornyezettudatos (4), tornádó (1), cselgáncs (1), vasárnapi pihenőnap (3), időkép.hu (2), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), színház (5), police (513), ZalaSprings Golf Resort (2), Via Hotel (1), kötélugró (1), KFT (1), Pete Krisztina (1), repülő (3), kalendarium (831), újszülött (1), Vatikán (1), Magyar Turizmus Zrt (45), unicef (1), Krasznai István (1), zene (23), Lel Ki Főzde (1), könyvbemutató (2), DJ Gerysson (1), Szeiler Gábor (1), Tar Ferenc (3), rádió (1), kábítószer (9), pünkösdi regatta (5), emléknap (1), Kovács Beatrix (1), vb (8), Lisa (35), retro (1), Palya Bea (1), Gachályi András (3), Kvarda Attila (25), téligumi (1), arckezelés (1), Ollári Barbara (1)