Frei Nikolett az idei balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője

2011. július 24.
Frei Nikolett 21 éves kiskőrösi főiskolás, az idei balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője díszes hintón, huszárok kíséretében indult sétakocsikázásra vasárnap délelőtt Balatonfüreden; a szakadó eső ellenére is több százan voltak kíváncsiak a szépségkirálynőre és udvarhölgyeire.

Az udvarhölgyek - Csida Fanni 18 éves füredi gimnazista és Szabó Zsófia 22 éves budapesti színésznő - szintén hitón indultak városnézésre. Amerre a három hintó a huszárok kíséretében elhaladt, leállt a forgalom, az autósok dudaszóval üdvözölték a szépségeket, a helybeliek és az üdülővendégek pedig tapsoltak, éljeneztek, ám az eső miatt leginkább csak az ablakokból és erkélyekről.
Frei Nikolett az MTI-nek elmondta: "hatalmas élmény" volt a valóban reformkori hangulatot is árasztó Anna-bál, amelyre karácsonyi ajándékként kapta a belépőt a barátja édesapjától. Közlése szerint a Budapesti Corvinus Egyetemre jár, ahol harmadéves és pénzügy-számvitelt tanul. Hobbiként hétéves kora óta lovagol. Reményei szerint a legszebb tizenöt hölgy közé szeretett volna bekerülni, az első helyezés rendkívüli boldoggá tette és hajnalig vidáman szórakozott.  
Csida Fanni első udvarhölgyet édesapja "vitte el" a bálba ajándékként 18. születésnapjára. A balatonfüredi szépség szeptembertől lesz negyedikes a helyi Lóczy Lajos Gimnáziumban (angol tagozatra jár), majd Budapesten szeretne tovább tanulni orvostudományi egyetemen.
Szabó Zsófia 22 éves budapesti színésznő azt mondta, hogy ő "nagyon megilletődött", sosem vett még részt szépségversenyen. Hiába ismert színésznő az egyik kereskedelmi tévé népszerű sorozatából, itt ő is amatőrként indult és izgult is - tette hozzá.
Szabó Zsófia a hagyományoktól eltérően és szokatlanul nem báli ruhában, hanem kosztümben jelent meg a szépségeket bemutató vasárnap délelőtti programon, amire azt válaszolta az MTI-nek: "nem tudta, hogy itt mi a szokás és nem is mondták neki". Kérdésre válaszolva elmondta, hogy édesapja - Szabó Gyula, Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - az agyvérzését követően fizikailag és szellemileg is jól van már. Jól beszél már és tud járni - tette hozzá, megjegyezve: "apu nézte a Duna Televíziót és nagyon örült az Anna-báli sikeremnek".      
Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere, országgyűlési képviselő értékelése szerint "nagyon rendben volt a bál, Kecskemét városa - az Anna-bál idei díszvendége - fantasztikusan kitett magáért, igen magas színvonalú kulturális programokkal mutatkozott be".
Sikeres bálon vagyunk túl, s ezúttal is nagyon szép hölgyek lettek a díjazottak, de az Anna-bálnak nincsenek  vesztesei, hiszen valamennyi hölgy gyönyörű volt; fiatal és vidám - fogalmazott a polgármester. mti
MTI Fotó: Mohai Balázs

megosztás
hozzászólások
Szőcs Tamás (1), alternatív gyógymód (1), Use Unused (1), nyelvtanulás (3), Bock Bisztró (12), OKJ (1), Pelso Társaság (6), Németh József (1), matolcsy gyorgy (1), kulturalis (4), Gulyás Orsolya (2), VOLT fesztival (7), hó (4), zala (1156), Balaton Sound (2), Top 50 (1), szakács (1), szabadsag (2), Balatoni Szövetség (3), gyógyfürdő (6), ellazulás (1), Lel Ki Főzde (1), georgikon dse (7), zeneszerző (1), kötélugró (1), katasztrofavedelem (44), Zala folyó (1), FINA vizes világbajnokság (1), Balatoni Kurzusok (8), halál (42), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Ferenc pápa (1), Dumaszínház (2), munkaszünet (1), nav (29), kutyás strand (5), újszülött (1), web (5), Mátrai Gabriella (2), Love your belly (2), operatőr (1), testkezelés (2), turisztika (94), Pápai Gábor (6), helyesírás (1), triatlon (13), debrecen uszo eb (16), repuloter (64), Bóka István (1), Ugrimanók (1)