Forgass a Földért!

2013. április 10.
24 órás videókészítő világverseny lesz a környezettudatos gondolkodásért, 2013. április 20-21., a világ legnagyobb, társadalmi célú reklámfilmes játékán.

A versenyzők 24 óra alatt készíthetik el produkcióikat, mobiltelefonnal, digitális fényképezőgéppel, tablet PC-vel vagy digitális video kamerával. A nemzetközi zsűri elnöke: Jiří Menzel Oscar-díjas filmrendező, társelnök: Sandeep Marwah director of Asian Academy of Film and TV (India), a globális megaprodukció művészeti igazgatója: Professor Karl Bardosh New York University Film School, a zsűri tagjai között van, Hódi Jenő filmrendező, producer a Budapest Film Akademy alapítója

 

A különleges „filmes Maraton” – egyfajta versenyfutás az idővel, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 óra, azaz egyetlen nap áll rendelkezésre a filmek elkészítésére.
A társadalmi célú reklámfilm-játékot, a Föld minden pontján, egyszerre, azonos időben, az időzónákból adódó eltérések figyelembevételével valósítjuk meg. Az eseményt a kontinenseken, illetve egyes országokban regionális producerek segítik.
A szervezők film tudatformáló eszközeivel hívják fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során. Elképzeléseik szerint, a játék ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és a felelős magatartás terjedését. Az elkészülő rövidfilmek hagyományos, on air televíziós adásokban történő bemutatása, és video-megosztó portálokon történő elhelyezése többszázezer ember számára válik elérhetővé, tanulságossá, oktató és nevelő hatásúvá.

A VERSENY
A versenyzők maximálisan 60 másodperces rövidfilmeket készítenek.
Ezekben a produkciókban felhívhatják a figyelmet arra, hogy a jövőért felelősséget érző magánemberek, odafigyeléssel, tudatos energiafelhasználással, környezettudatossággal, mi mindent tehetnek a Föld megóvásáért.
A témák szabadon választhatók.

NEVEZÉS
Jelentkezni, a verseny megkezdése előtt, 2013. április 20. reggel 8 óráig, a info@shoot4earth.com címre, a versenyző stáb vezetője által aláírt és bescannelt „jelentkezési lap”, és a stábot bemutató film (15-50 mp) megküldésével lehet.
A stábok akár egyszemélyesek is lehetnek.
Nevezési díj és korosztályi megkötés sincs.

FORGATÁS
A forgatások 2013. 04. 20. 8 óra – 2013. 04. 21. 8 óra között lesz. A kiírásban megadott időszakban (mindössze 24 óra alatt) kell elkészíteni, egy maximum 60 másodperces, kreatív, szellemes, társadalmi célú reklámfilmet.
A film forgatásánál digitális kamera, videokamerás mobiltelefon, tablet PC vagy kameraként működő fényképezőgép egyaránt használható. A versenyfilmekhez, a szervezők időzónánként megadnak 3 elemet. Ezekből, a Versenyző stáboknak, a filmhez legjobban illeszthető (szabadon választott), 1 elemet kötelezően bele kell forgatni az alkotásba.
A kötelező elem, április 20-án, helyi idő szerint, reggel 8 órakor, a rajt pillanatában, időzónánként jelenik meg!

A FILMEK FELTÖLTÉSE
Az elkészült filmet, a verseny megkezdése után, legkésőbb 24 órával el kell küldeni a szervezőknek a verseny szabályzatában leírtak betartásával. A film beküldését kísérő adatlapon kérjük megjelölni a kötelező elem megjelenítésének helyét a versenyfilmben.

HATÁRIDŐ
2013. április 21. 08 óra (Helyi idő szerint)

FONTOS TUDNIVALÓK
Felvételek kizárólag a játék ideje alatt készülhetnek, az előforgatást a versenyszabályzat tiltja.
A beküldött kisfilmben csak jogtiszta zenék és helyi idő szerint 2013. április 20-án, reggel 8 óra után felvett, a stáb által készített jogtiszta, eredeti, videó-felvételek szerepelhetnek.
A kötelező elem kihagyása, automatikus kizárást jelent a versenyből! Amennyiben, nem csupán zenét és hang effekteket, de dialógust is tartalmaz a versenyfilm, akkor azt angol nyelvű felirattal kell ellátni.

ZSŰRIZÉS
Az interneten beérkező filmekre a felkért zsűritagok külön - külön adják le szavazataikat és azt a szervezőbizottság összesíti. A nemzetközi zsűri tagjai személyesen Budapesten, illetve az interneten keresztül élő online kapcsolatban vesznek részt a munkában.
Az értékelési szempontok között fontos az ötlet eredetisége, és a társadalmi célú reklámfilmes elemek hatásos, meggyőző használata.

ZSŰRI TAGJAI
Jiří Menzel Oscar-díjas filmrendező
Karl Bardosh Master Prof. (Tisch School of the Arts New York University)
Hódi Jenő, a Budapest Film Academy alapítója és ügyvezető igazgatója

NEMZETKÖZI ÖSSZDÍJAZÁS
5.000 USD értékben (tárgyjutalom és pénzdíjazás)

 

EREDMÉNYHIRDETÉS
2013. április 21. 18 óra (GMT.+ 1:00) Élő online televíziós adást itt találod!

AJÁNLOTT TÉMÁK
Gyűjtsd szelektíven a hulladékot!
Használjuk ki a napenergiát!
Jön a passzívházak korszaka (minden ízében takarékos ház)
Kapcsold le a villanyt magad után!
Mutasd be miért érdemes takarékos izzót használni!
Fürdés helyett zuhanyozzunk!
Zárd el a csapot fogmosás, szappanozás, samponozás közben!
Használj takarékos zuhanyrózsát!
Alaposan zárd el a csapot (néhány nap alatt egy kádnyi víz is elfolyhat)! Gyűjtsünk esővizet locsoláshoz, autómosáshoz!
Vezessünk takarékosan!

megosztás
hozzászólások
gyász (1), munkaviszony (1), gyermekfelügyelő (1), keszthelyi nyari jatekok (55), Suba Alexandra (1), Szent Márton (3), vallás (1), paleo (13), ruha (2), Főzzünk játszva (2), pszichoterápia (1), zápor (1), Ferenc pápa (1), operatőr (1), traffipaxrendszer (1), Ugrimanók (1), Semmelweis Egyetem (1), marko peter (22), fájdalommentes (3), divat (4), Egészségfejlesztési Iroda (1), Zalaszántó (2), Benkő Lívia (1), kultura (22), Pál Attila (1), jatek (2), kékszalag (12), túlsúlyos (3), programajánló (19), Monitor Extra (21), Rózsakert étterem Hévíz (1), tollaslabda (1), daganat (6), pannon egyetem (12), munkaszünet (1), egyház (2), Nyári Viola (1), Otthon Centrum (1), Varga Andrea (13), Bock Bisztró (12), ajándék (8), diák (4), autóbusz (1), Március 15 (2), luxor (99), Hévíz gyógyfürdő (112), Hanse (2), sarmellek (53), vitorlázás (37), Semmelweis (2)