Forgalomkorlátozás Keszthelyen

2018. augusztus 13.
Szerdán Keszthelyre ér a Tour de Hongrie, az ország legnagyobb kerékpáros versenye. Emiatt forgalomkorlátozásra kell számítani a városban.

Több mint 865 kilométeren, zömében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve zajlik majd a kedden induló Tour de Hongrie kerékpáros verseny. Emiatt vasárnapig számos szakaszon számíthatnak a közlekedők ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozásra.

A nemzetközi verseny kedden Siófokról indul, majd szerdán Balatonalmádi és Keszthely, csütörtökön Velence és Székesfehérvár, pénteken Cegléd és Hajdúszoboszló, szombaton Karcag és Miskolc között folytatódik, majd 19-én vasárnap a Kazincbarcika - Aggtelek - Kazincbarcika útvonalon zárul.

A pontos útvonal elérhető a https://www.tourdehongrie.hu/terkep oldalon. Az érintett településeken történő áthaladás tervezett időpontjairól a www.tourdehongrie.hu oldal "Szakaszok" menüpontja alatt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak a közlekedők.

A kiemelt helyszíneken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását. A társaság szakemberei a szervezőkkel közösen a tervezett útvonalakat többször is bejárták, a szükséges javítási, üzemeltetési és karbantartási munkákat a versenyhez igazítva, ahhoz ütemezve végezték el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a Tour de Hongrie versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál.

A 2018-as Tour de Hongrie útvonala:

kedd: prológ, egyéni időfutam, Siófok, 4 km
szerda: 1. szakasz, Balatonalmádi-Keszthely, 160 km
csütörtök: 2. szakasz, Velence-Székesfehérvár, 170 km
péntek: 3. szakasz, Cegléd-Hajdúszoboszló, 210 km
szombat: 4. szakasz, Karcag-Miskolc, 178 km
vasárnap: 5. szakasz, Kazincbarcika-Kazincbarcika, 127 km

 

megosztás
hozzászólások
Cseh László (1), fürdő (2), Anna-bál (2), EU (14), eon (2), vízkereszt (1), Balatongyorok (135), program (7), jaras (36), álommeló (1), Hévíz (1210), 1956 (1), test (1), rendőr (3), vitorlásverseny (30), Schmied Zoltán (1), sofőrszolgálat (1), Brüsszel (1), Semmelweis (2), díj (4), koktél (1), hó (4), keszthelyi-hegység (1), képviselő-testület (37), érettségi megoldás (5), országgyűlési képviselő (33), nyugdíjas (2), Cserszegtomajfutás (5), Balatoni Múzeum (98), kutya (20), Barista bajnokság (2), zeneszerző (1), bezárás (1), internet (20), Tóth Csaba (3), idegenforgalmi adó (1), Balatonátcsúszás (1), gyógyszertár (1), cipősdoboz (3), tavasz (1), Krassói Katalin (1), vállalkozó (4), könyvbemutató (2), footgolf (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), Ugrimanók (1), Oláh Péter (2), alkalmassági (1), boksz (3), Könnyid László (1)