Foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés, demokrácia

2014. október 09.
A választásokkal és a megvalósítandó programmal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt keszthelyi szervezete, a párt polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjeinek társaságában. Mohácsi József elnök, polgármesterjelölt elmondta: fő cél, hogy Keszthelyt, a Balaton fővárosát felvidítsák, a városban ne csak szomorú embereket lehessen látni.


Ehhez szükség van arra, hogy a foglalkoztatás helyzetét, az életszínvonalat javítsák, s minden téren meghozzák azokat az intézkedéseket, melyek ezt lehetővé teszik. Hozzátette: Keszthely adottságai nagyon jók, ötven kilométeres körzetben minden rendelkezésre áll, ami a fejlődéshez szükséges, s persze ahhoz, hogy a térségbe, a városba több turista érkezzen. Szükséges azonban, hogy Keszthelyre befektetőket csábítsanak, akiknek munkájával javul a foglalkoztatás helyzete, s egyben javul a családok megélhetése. Fontos - tette hozzá -, hogy a város a szociális rendszereket is működtetni tudja, nem úgy, mint a házi segítségnyújtást, melyet átadtak a Máltai Szeretetszolgálatnak. Elmondta azt is: kulcsfontosságúnak tartják, hogy - bárhogyan is alakul a választás - keressék azokat a lehetőségeket, kapcsolatokat, melyek révén európai uniós és kormányzati támogatásokat tudnak szerezni a városnak, a térségnek. Összefoglalva azt mondta: együtt kell dolgozni Keszthelyért.
Teleki László országgyűlési képviselő a sajtótájékoztató vendégeként hangsúlyozta: ma Magyarországon más választások lesznek, mint korábban: a demokrácia lerombolása az a kijelentés, miszerint csak úgy lesznek támogatások, ha a települések egyszínűek lesznek a kormánnyal. Úgy vélte, Keszthelyen - és az ország más településein is - kell, hogy a lokálpatrióták beleszólhassanak a város ügyeibe, irányításába. Kell, hogy a városban javuljon a foglalkoztatás helyzete, az oktatás ügye, a közbiztonság is. Kezelni kell a demokrácia ügyét is, hogy az ne tűnjön el az országból.  Beszélt arról, hogy származástól függetlenül oda kell figyelni a gyermekek helyzetére, életkörülményeire, s gondot kell fordítani mindenki sorsára, hiszen ma Magyarországon négymillió ember él létminimum alatt - tette hozzá.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
keprol kepre (7), hospice (1), rezsi (18), Balaton-átúszás (1), nyelvtanulás (3), cukorbetegség (2), Örvényeshegy Piknik (3), sarmellek (53), TRX (22), Fehér szalag (1), Bocuse (3), Apák napja (1), Dumaszínház (2), Horváth Szabina (1), Miss Balaton (1), Balaton-part (10), álláshirdetés (18), szépségápolás (8), állami (1), Berecz András (1), érettségi megoldás (5), csapadék (1), matolcsy gyorgy (1), Virágos Magyarország (6), Helikoni ünnepség (4), Bóka Péter (1), Papp Gabor (227), verseny (2), termálfürdő (1), táplálkozási tanácsadó (1), balett (1), statisztika (2), e-kereskedelem (1), google (3), tanulás (2), tavasz (1), színház (5), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), keszthelyi kilometerek (78), hitel (5), skandinav lotto (81), Halház kft (1), karácsonyi képeslap (1), nagyméret (1), Bringatanya (2), család (1), fejlesztés (12), KeszthelyFest (15), diploma (4), életmód (10)