Fogadj örökbe, és utazz velem!

2015. augusztus 14.
A Magyar Turizmus Zrt augusztustól új kampánnyal népszerűsíti a kutyával utazást belföldön. Az Utazz kutyával akció célja, hogy a kutyás utazók és a kutyabarát szálláshelyek egymásra találjanak, valamint, hogy a szolgáltatásokat és az igényeket közelebb hozzák egymáshoz.A kampány előszeleként a Magyar Turizmus Zrt vezetői a Rex Állatsziget kalandos sorsú, gazdára váró kutyáival készítettek néhány közös fotót, turisztikailag kiemelt helyszíneken, hogy így hívják fel a figyelmet a kutyával utazás lehetőségeire, a felelős állattartás fontosságára, és a kutya örökbefogadás lehetőségére.

A fotózás kiemelt jelentőségű turisztikai helyszíneken zajlott, az egyik a szentendrei Skanzen volt. A kutyák roppant mód élvezték, hogy kiszabadultak a menhelyről, és ha szabadon nem is, de új környezetben mozoghattak, szaglászhattak egy kicsit.

A rajzos bundájú, németjuhász jellegű keverék Sepörd békés, engedelmes kutya, dr. Faragó Péter vezérigazgatóval remekül kijöttek.

A fekete-fehér virgonc neve Deby, őt két társával együtt a Váci útról gyűjtötték be. Eleinte mindenkitől félt és kerülte az embereket, de mára nagyjából feloldódott, és játékos, aktív kutyaként várja új gazdáit.

A cukiságversenyt egyértelműen Málé nyerte meg, a 2,5 hónapos bulltípusú keverék kölyök. Két testvérével együtt egy dobozban találták meg a budapesti Szúnyog szigeten. Játékos, neveletlen kölyök, sok törődést igényel, és persze annyi mozgásteret, amennyi csak lehetséges.

A másik helyszín egy MAHART hajó volt, csodás budapesti panorámával. A kutyáknak minden dicséret kijár, amiért nem csak, hogy ügyesen közlekedtek a hajón, de mindent megcsináltak, amit kértek tőlük a számukra idegen emberek.

A Magyar Turizmus Zrt vezetőit teljesen elvarázsolták a kutyák. Aranyos, szeretetre éhes, kezelhető kutyákkal ismerkedhettek meg. Black, a fekete keverék két éves és kölyökkora óta a Rexnél él. Hatalmas mozgásigénye a cég vezetőit is megizzasztotta kissé, de a Rextanodánál tanult engedelmesség érezhető volt rajta.

A barna foltos fehér kutya Katód, 2014 decemberében került a menhelyre. A Rextanoda szakembereinek komoly munkába telt, mire elérték, hogy ne féljen mindenkitől. Mára kiegyensúlyozott, engedelmes kutya, és jutalomfalatért bármikor két lábra állt.

A kampány része egy online játék is, ami ezt a fotózást viszi tovább. A játékra elég egy kutyával utazós képet feltölteni, majd gyűjteni a like-okat, és értékes kutyás ajándékokat lehet majd nyerni.

A Magyar Turizmus Zrt az Utazz kutyával kampánnyal szeretné felhívni a kutyatartók és kutyakedvelők figyelmét arra, hogy belföldön a kutyával utazás feltételei jók, és érdemes hosszabb-rövidebb utazásokra négylábú barátainkkal is nekivágni. A vendéglátókat pedig arra ösztönözné, hogy minél többen fogadjanak kutyás vendégeket is, hiszen erre egyre növekvő igény van.

Ahhoz hogy a kutyás turizmus jól működhessen, természetesen a kutyatartóknak is fontos szerepük van. Felhőtlen utazás csak a felelős állattartás szabályainak betartásával, jól szocializált, ápolt kutyusokkal képzelhető el. Az Utazz kutyával kampány ezért a kutyatartóknak is szeretne tippeket adni, hogyan könnyíthetik meg saját és kedvencük utazását.

A kampányban a Magyar Turizmus Zrt kiemelt partnere a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Vigyél haza! Alapítvány és a kutyabarat.hu.

megosztás
hozzászólások
Mátrai Gabriella (2), karrier (1), keszthely foter (201), Divinyi Tamás (4), Hírek képekben (10), kötélugró (1), farsang (2), gyógytornász (1), kovács (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Keszthely HUSZ (3), Bock Bisztró (12), Szemfüles egyesület (3), jaras (36), minisztérium (7), Krepsz Zoltán (38), retro (1), Kertész Sándor (5), dohany (15), Donkó Imre (1), áruház (1), fa (1), vízilabda (2), regatta (2), munkanelkuli (2), gasztronómia (5), daganat (6), rádió (1), freestyle foci (1), mentő (9), Év fája (1), Monitor Extra (21), paleo-ketogén (4), unicef (1), Asperger-szindróma (1), taverna (25), turisztika (94), Street Festival Keszthely (1), szalloda (59), Zsittnyán Tamás (1), fogyasztóvédelem (1), meteorologia (146), voroskereszt (24), efott (6), facebook (15), táplálkozási tanácsadó (1), méregtelenítés (1), állami (1), fájdalommentes (3), Astellas-díj (2)