Fly Balaton - lehetőség a térség turizmusának és az ország gazdaságának

2011. október 27.
Az utolsó tervezett charter járat is elhagyta a sármelléki Fly Balaton repülőteret. Az ez évi szezon utolsó járata hetven vendégének Hévíz város nevében ajándékkal kedveskedett Könnyid László, Hévíz turizmusért felelős külsős alpolgármestere, Pusztai Erzsébet, a Hévízi TDM egyesület elnöke és Fodor Edith, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. szálloda- és marketing vezetője.

 

A charter járatok jövő évi indításával kapcsolatosan jelenleg is folynak a tárgyalások.
- Hévíz folyamatos tárgyalásokat folytat a Fly Balaton hosszú távon is megnyugtató működtetésével kapcsolatban. Határozott szándékunk, hogy az önkormányzat esetlegesen állami szerepvállalással, valamint más cégek bevonásával meghatározó szerephez jusson a repülőtér működtetését illetően – mutatott rá Papp Gábor, Hévíz polgármestere. Mint mondta: az önkormányzat már eddig is mindent megtett azért, hogy a repülőteret illetően az idei szezont megnyugtató módon zárhassák le. 
- Teljes mellszélességgel kiálltunk a reptér mellett – hangsúlyozta -, az önkormányzat az anyagi szerepvállalástól sem zárkózott el annak érdekében, hogy az október végéig közlekedő charter járatok tudják teljesíteni megnyugtatóan a feladatukat. Nem csak Hévíznek és a környéknek vannak óriási lehetőségei a reptérrel kapcsolatosan, hanem az egész nyugat-magyarországi térség turizmusának és az ország gazdaságának is. Ezzel párhuzamosan a felelősségünk is hatalmas a kérdés gyors és megnyugtató megoldását illetően, így mi mindent elkövetünk a sármelléki nemzetközi repülőtér hosszú távú működtetéséért.
megosztás
hozzászólások
autó (3), vendeglátás (6), belfold (1440), gyógyfürdő (6), jégpálya (4), Balatoni Hajózási Zrt (4), Nagy Bálint (10), Tata (1), jóga (1), bolt (3), Biró Lajos (1), túlsúlyos (3), hévízi kifolyó (3), Koósz Attila (1), telefon (3), parlament (72), Együtt (1), punkosdi regatta (9), autizmus (2), kormanyhivatal (93), Kovács Beatrix (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Selmeczy Zsuzsanna (5), lakás (3), Pál Attila (1), Kis-Balaton (1), FINA vizes világbajnokság (1), eon (2), táska (1), életmód (10), vasárnapi pihenőnap (3), kereszt (1), család (1), idojaras (262), film (8), verseny (2), vasút (10), diákolimpia (1), Bedő Beáta (10), Telecom (2), Palásthy Bese (1), temetés (2), Zala folyó (1), himnusz (1), mentő (9), vízimentő (5), hó (4), hospice (1), drog (3), Ifi Ferenc (1)