Férfi fürdőnadrágok a szezonra

2022. június 17.
A fürdőnadrág egyet jelent a nyárral és a közelgő vakációval.

Amikor minden évben először vesszük elő a szekrényből, akkor egyfajta öröm önt el bennünket, mert valamilyen módon a pihenéssel, a kikapcsolódással és az élvezetekkel azonosítjuk. A fürdőnadrág szinte a nyaralás szinonimája, még akkor is, ha csak az uszodába vagy egy barátunk medencéjébe megyünk vele. Tudjuk, hogy kellemes pillanatokat fogunk átélni.

Ne feledkezzünk meg a próbákról
Gyakran túl lusták vagyunk ahhoz, hogy felpróbáljuk a fürdőnadrágot, amikor elmegyünk a boltba, mert ez azt jelenti, hogy túl sok ruhadarabtól kéne megszabadulnunk. Teljesen érthető a kísértés, hogy próba nélkül vegyük meg. Az sem szokott segíteni, ha az alsónadrág fazonja téves képet alkot az úszónadrágról, hiszen ilyenkor csak otthon látjuk meg a valóságot.

Kényelmes alternatíva, ha egy online áruházból vásároljuk meg a nadrágot, mivel lehetővé teszi, hogy több időt szánjunk a próbára, és megnézzük, hogyan áll rajtunk az aktuális darab. Ebben az értelemben, bár egyszerű ruhadarabról van szó, jó, ha szánunk rá egy kis időt a tükör előtt, és megnézzük az elejét és a hátulját is. De hogyan lehet könnyebben választani a létező fazonok közül?

Első a kényelem
A fürdőnadrágnak elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy kényelmes legyen. Ez egy olyan ruhadarab, amely teljes mértékben a szabadidőhöz és az élvezethez kapcsolódik, tehát nem érezhetjük azt, hogy szétreped rajtunk. A túl szűk vagy túl bő szabással csak a baj szokott lenni, érdemes megkeresni az arany középutat.

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a rugalmas derékpántot lazán viseljük, és inkább a zsinórra támaszkodunk, ez azonban későbbi problémákat hordoz magában. Képzeljük el, ahogy csobbanni akarunk, vagy csúszdaparkba megyünk! Kár lenne elhagyni a nadrágot.
Amikor felpróbálunk egy fürdőruhát, mindig állva próbáljuk fel, és általában nem gondolunk arra, hogy sok időt fogunk ülve vagy fekve eltölteni benne. Próbáljunk meg lehajolni, üljünk le valahova, tegyük keresztbe a lábunkat, nézzük meg minden lehetséges oldalról. Ha ennél a résznél figyelmetlenek vagyunk, akkor könnyen engedhet bepillantást a rejtett részekbe.

Milyen hosszúságot válasszunk?
Mindig olyan hosszú úszónadrágot kell választanunk, amiben még jól érezzük magunkat. Kár lenne a divat után menni, hiszen teljesen más személyiséggel vagyunk megáldva, tehát egyedül is el tudjuk dönteni, hogy mit szeretünk és mit nem.

Az örökös bermuda
A leggyakoribb és gyakran legideálisabb választás a combközépig érő hossz. Ez a hosszúság nemcsak a mobilitást és a kényelmet teszi lehetővé, hanem a választott színtől függően a medencéből vagy a strandról is kiléphetünk velük. Ez a hossz megengedi, hogy sétáljunk egyet a városban, nem kell azonnal átöltöznünk miatta.

A férfiak 70%-a, azaz a férfiak túlnyomó többsége számára a bermuda rövidnadrág a legjobban illeszkedő fürdőnadrág. A hossza combközépig ér, és nem kell karcsú testalkattal rendelkeznünk ahhoz, hogy jól illeszkedjen. Ráadásul, ha van egy kis pocak, ez a darab fog a legjobban állni nekünk. Kinek nem ajánlott? Ha nagyon vékony a lábunk, akkor ezek a rövidnadrágok nem a legjobbak, mert mivel a combnál lazábbak, az optikai érzet nagyobb karcsúságot fog mutatni.

A térdig érő fürdőnadrágok
A térdig érő fürdőnadrágot sokan csak szörfnadrágnak hívják, és évről évre visszatérő darabok, bár nem mindenkinek állnak jól. Ez a klasszikus stílus főleg a 90-es években volt trend, és manapság inkább pólóval és strandpapuccsal kombinálják, tehát alkalmi öltözetként használják. Ha a színeket nézzük, akkor ma a retro hatások jellemzőek, tehát találunk geometriai mintát és trópusi motívumokat is, miközben a matróz stílus az a klasszikus, amit a legtöbben hordanak.

A térdig érő hossz azonban nem túlságosan hízelgő vizuálisan, mivel megrövidíti a viselője magasságát. Azoknak a férfiaknak ajánlott, akik alapból magasabbak vagy vékonyabbak, a többieknek érdemes a hagyományos bermudát választaniuk.

A rövidebb fazonok
A boxeralsóra hajazó fürdőnadrágok leginkább a vékony férfiak számára ideálisak, még az sem számít, hogy mennyire sportos a testük. A felhasználói tapasztalatok szerint sokan azért szeretik, mert nagyon kényelmes, mivel rugalmas anyagból készült, és jól illeszkedik a testhez, így tökéletes az úszáshoz. Ha azonban nem feltétlenül úszni akarunk, és nem rendelkezünk sportos kinézettel, akkor még mindig jobban járunk a rövidnadrággal.

Ugyanez elmondható a fecske úszónadrágról. Ahogy a neve is mutatja, ezt tényleg úszáshoz találták ki, főleg a funkcionalitása miatt szeretik, de csak azoknak áll jól, akik az idejük legnagyobb részét sportolással töltik ki, és ezt büszkén mutatják mások felé is.

Utolsó lépés, avagy a szín kiválasztása
Ha a bőrünk inkább a fehér valamelyik tónusára hajaz, akkor nem szabad világos fürdőnadrágot választanunk. Ezek a kellemesnek tűnő árnyalatok még fehérebbé teszik a bőrt, ami nem túl vonzó, tehát maradjunk inkább a sötétebb daraboknál. A barna bőrűek előnye, hogy nekik minden szín jól áll, tehát kedvük szerint válogathatnak.

Kép forrása: unsplash.com

megosztás
hozzászólások
Hévíz gyógyfürdő (112), hosegriado (7), Illés Fanni (1), Szutrély Péter (7), Naszádos Péter (12), efott (6), mobil (2), Rejuvena (19), alternatív gyógymód (1), zeneszerző (1), holokauszt (1), regatta (2), Puskás Tamás (3), europa-bajnok (5), Suba Alexandra (1), Szőcs Tamás (1), parkolás (8), Helikoni ünnepség (4), Keszthelyi Kiscápák (6), vasút (10), google (3), vendeglátás (6), repuloter (64), golf (11), időkép.hu (2), Csöre Gyula (1), Pete Krisztina (1), képviselő-testület (37), Serenity Hill (1), díj (4), videó (1), tűzijáték (1), Kertész Sándor (5), Együtt (1), építész (3), cégtörlés (3), DJ Gerysson (1), EU (14), gyilkosság (1), Spar (1), Halott pénz (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Selmeczy Zsuzsanna (5), facebook (15), tispol (3), Fodor Edith (3), power-bank (1), Vigántpetend (1), Owaimer Aisha (1), vonyarcvashegy (158)