Félúton nem szabad megállni!

2014. március 19.
Döntsünk a jövőnkről: Mégse engedj uram félúton megállni! címmel rendezett országjáró kerekasztal beszélgetést a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Keszthelyen, a Balaton Színházban. A rendezvény - melyen részt vett Manninger Jenő és Sáringer-Kenyeres Tamás országgyűlési képviselő - előtt sajtótájékoztatót tartottak, melyen Lanczendorfer Erzsébet országgyűlési képviselő, a KÉSZ győri tiszteletbeli elnöke elmondta: az ellenzék, ahogy régen is, csak hiteget, nem szabad hinni nekik.Mindezt be kell építeni a választások alkalmával a szavazófülkékben. Fontos, hogy a jelenlegi kormány számára elengedhetetlennek tartott, az életminőség javítással kapcsolatos intézkedések folytatódjanak, s ne az ellenzék által soha be nem tartott ígéretek jelentsék az alternatívát. Beszélt a fórumon Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont intézet vezetője, hangsúlyozva, hogy a választók többsége az országban mindenütt elismeri a kormány törekvéseit, intézkedésinek céljait.
Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára a Magyarország elleni baloldali képviselők általi támadásokról szólt.
Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke kiemelte, hogy a baloldal megújulása az egész országnak jót tenne. Azt mondta, nagyon fontos, hogy a baloldal megújuljon, mert az erkölcsileg és politikailag jelenleg válságban van. Az országban akkor mennének jól a dolgok, ha a szemben álló felek politikai és erkölcsi értelemben is rendben lennének. A baloldal azonban válságban van, olyan embereket húztak elő a süllyesztőből, akik az ellenzék ide jutásáért felelősek. A baloldalnak meg kellene újulnia, személyi és szellemiségi értelemben egyaránt, erre most nincs, talán majd 2018-ra van esély – mondta. A nemzeti minimummal, a közös nevezőkkel kapcsolatos megegyezés sokat javítana az ország helyzetén. Ha ezek a megegyezések létrejönnének, sokat javítanának Magyarország helyzetén. Hazánk együttes erővel sokkal jobban teljesítene az elkövetkezendő huszonnégy évben, mint az elmúlt huszonnégy esztendőben. A kerekasztal beszélgetés telt ház előtt zajlott le.

megosztás
hozzászólások
Év fája (1), zápor (1), Don (1), Visionet (1), felveteli (29), szalon (1), gyermekfelügyelő (1), footgolf (1), Palya Bea (1), Z. Karvalics László (1), unicef (1), videó (1), egyház (2), hospice (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), Pálfi László (1), KDNP (1), vendégéjszaka (2), Horváth Szabina (1), korhaz (99), angus marha (1), Bocuse (3), Balatoni Limnológiai Intézet (1), alkohol (4), Március 15 (2), táplálkozás (1), Hegyi Roland (HR) (5), Otthon Centrum (1), idegenforgalmi adó (1), FINA vizes világbajnokság (1), Balatonátcsúszás (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Mátrai Gabriella (2), orvos (23), Szeiler Gábor (1), vitorlázás (37), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Széll Tamás (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), halottak napja (1), Rtime (5), Player's Restaurant & Bar (2), paleo (13), Biró Róbert (15), Pálfi Attila (1), rezidance (5), golf (11), Rezi (1), minimálbér (1), csapadék (1)