Felújítják a 74-es főutat Zalaegerszeg és Nagykanizsa között

2014. február 02.
Felújítják a 74-es főutat Zala megye két legnagyobb városa, Zalaegerszeg és Nagykanizsa között, a munkálatokra mintegy 7 milliárd forint áll rendelkezésre.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) - aki megyei útügyi biztos is egyben - arról számolt be, hogy a nemzetgazdasági miniszter a napokban kiadta a támogató nyilatkozatot, amelynek értelmében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretéből finanszírozzák a korszerűsítést. A mintegy 7 milliárd forintos költséggel tervezett útfelújítás 37 kilométernyi szakaszt érint, a munkálatok akár már az idén megkezdődhetnek.
A kivitelezők a két legnagyobb zalai város közötti útszakaszon - az azokat érintő települések belterületét kivéve - 11,5 tonnás súlyterhelésnek megfelelően erősítik meg a burkolatot és húznak új aszfaltréteget. A szükséges helyeken újjáépítik az alépítményeket és kiszélesítik az utat, Botfánál pedig körforgalmúvá építik át a csomópontot.
A politikus kiemelte: a zalai megyeszékhely és a megyei jogú város között a megyei gazdaság fejlesztése szempontjából is  indokolt volt az út korszerűsítése, de a 74-es nemcsak a két város közötti összekötő kapocs, hanem nemzetközi közlekedési folyosó is.
A rendelkezésre bocsátott mintegy 7 milliárd forintos forrás nagyságrendjével kapcsolatban összehasonlításként elmondta: Zala megye a közutak fejlesztésére, korszerűsítésére összesen 1,8 milliárd forintot kapott az idén, ezért ebből az összegből nem is tudták volna megoldani a 74-es főút felújítását.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Balatoni Hajózási Zrt (4), meiszner kati (16), Pál Attila (1), holokauszt (1), Ekmann László (1), arckezelés (1), keszthely program (1241), hirdetés (1), Puskás Tamás (3), alkohol (4), viz (1), Varga Endre (4), munka törvénykönyve (1), bíróság (8), Balaton-part (10), vasárnapi pihenőnap (3), Könnyid László (1), Babos Lajos (1), freestyle foci (1), konyha (1), orosz (1), erzsebet program (4), bezárás (1), rezsi (18), természet (2), szauna (2), Balatongyorok (136), Csokonai társaság (1), áruház (1), ipsos (1), polgármester (153), webmark (2), menza (2), verklifesztivál (3), kilométer (1), Barista bajnokság (2), Havasi Bálint (13), rezidance (5), gyes (2), sztárportré (3), Központi Statisztikai Hivatal (3), Lel Ki Főzde (1), országgyűlési képviselő (33), police (513), csapadék (1), ünnep (141), ló (1), vívás (1), születés (16), rendőr (3)