Felmondott a balatoni halgazdálkodási társaság vezérigazgatója

2013. december 10.
Benyújtotta felmondását Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kedden. A döntésről az érintett tájékoztatta az MTI-t, további információt nem árult el.

Egy nappal korábban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a napokban határozatlan időre leállíttatta a halászatot a Balatonon, mivel a céget sok támadás és kritika érte az utóbbi időben.
Füstös Gábort 2011 októberében nevezte ki a társaság vagyonkezelője, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. élére. Előtte a társaság halgazdálkodási és horgászturisztikai igazgatójaként tevékenykedett.  Akkor azért kellett a balatoni halgazdálkodási cég élére új vezetőt kinevezni, mert Puskás Zoltánt, a pár hónappal korábban kinevezett előző vezérigazgatót a vidékfejlesztési miniszter megbízta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetésével.
Füstös Gábor a halgazdálkodási cég vezetőjeként egyebek közt új horgászrendet vezetett be a Balatonon, legutolsó, novemberben tartott sajtótájékoztatóján pedig elmondta, hogy az új halgazdálkodási törvényben szereplő változások közül többel nem ért egyet szakmailag, egyebek közt azért, mert azokat nem előzte meg semmiféle tudományos kutatás, és mert megbonthatják a tó ökológiai rendszerét.
Fazekas Sándor hétfőn Tiszafüreden egy rendezvényen azzal indokolta a halászat leállítását a Balatonon, hogy a hasznosítót sok támadás és kritika érte az utóbbi időben, melyet meg kell vizsgálni és ezzel egy időben újra kell gondolni a jogosultság mostani rendszerének átalakítását. Követendő példaként említette a Tisza-tavi modellt, ahol az érintett önkormányzatok bevonásával 4 éve egy jól működő, a fenntarthatóságot szem előtt tartó, önszabályozó közösség gyakorolja a halászati-horgászati jogot.
 

megosztás
hozzászólások
áramszünet (3), könyv (1), életveszély (1), Somogyi Zoltán (4), eltűnt (5), Suba Alexandra (1), Radnóti Miklós (1), hospice (1), Jobbik (10), magyar dal napja (8), jótékonyság (3), Semmelweis (2), biztosítás (2), tiltakozás (1), Palya Bea (1), Hotel Zenit (3), erzsebet program (4), fejlesztés (12), Balatoni Kör (2), Pappné Beke Judit (1), zivatar (1), étel (3), tour de france (1), angus marha (1), Clemens Zsófia (1), Kastély kávézó (1), Silver fitness (1), 3D (1), Bóka István (1), lakás (3), Sárdi Katalin (1), himnusz (1), színház (5), nyár (1), pápa (1), hotel mirage (1), kék zászló (1), fitnesz (1), képviselő-testület (37), VOLT fesztival (7), gyógyítás (2), Ekmann László (1), La Montanara (1), google (3), Balaton (1157), világbajnokság (2), Puskás Tamás (3), hűtőgépcsere-program (1), uzemanyag (24), KRAFT (5)